Osakkeet ja osakesijoittaminen

Edulliset välityspalkkiot ja ideoita sijoittamiseen


Nolla

koti- ja ulkomainen säilytys 0 eur

Näyttö

7 kaupankäynti-
markkinaa

Kolme

kaupat alk. 3 € /
toimeksianto


Alkuun

Jaa:

Osakkeiden osto ja myynti

Poimi sijoitusideat ja sijoita ilman turhia kuluja

Sijoita osakkeisiin, välityspalkkio alkaen 3 €

Osakkeet tarjoavat historiallisesti katsottuna pitkällä aikavälillä parhaat tuottomahdollisuudet rahoillesi. Nordnetissä voit ostaa ja myydä osakkeita suoraan verkossa ilman säilytys- ja kuukausimaksuja. Maksat vain välityspalkkiot tekemistäsi kaupoista. Ostaessasi osakkeita esimerkiksi Helsingin pörssistä välityspalkkiomme alkavat kolmesta eurosta.

Haluatko lisätietoa hinnoista? Lue lisää välityspalkkioista.

Kaupankäyntimarkkinat

Voit käydä kauppaa yli 10 000 arvopaperilla. Ulottuvillasi on osakkeet Helsingin pörssistä sekä Tukholman, Oslon, Kööpenhaminan, Saksan, USA:n ja Kanadan pörsseistä. Lisäksi voit tehdä kauppoja monessa Euroopan pörssissä soittamalla meklareillemme. Katso eri markkinoiden välityspalkkio hinnastosta.

Suomi
OMXH25 +5,39 % (vuonna 2014)

OMXH25 kuvaaja 2014
Mies

Sijoitusvinkit

Nordnetin työkalujen avulla löydät itsellesi sopivat sijoituskohteet ja kasvatat näkemystäsi.

Nordnetistä saat reaaliaikaiset pohjoismaiset osakekurssit veloituksetta ja talousuutiset ympäri maailman.

Toimeksiantotyyppien ja hälytysten avulla reagoit nopeasti markkinoihin.

Voit ottaa sijoitusten avuksi myös Nordnet Private Banking -palvelun ja Private Desk -meklarin.

Katso myös muiden sijoittajien valinnat ja poimi sijoitusvinkit itsellesi.

Kaupankäyntisovellukset

Valitse itsellesi sopiva tapa seurata markkinoita sekä ostaa ja myydä osakkeita.

Helpon verkkopalvelumme lisäksi voit käyttää aktiiviseen osakekauppaan WinTrade-, Webtrader- tai the Online Trader -ohjelmia.

Voit myös seurata markkinoita ja käydä kauppaa mobiilisovelluksillamme missä tahansa, milloin vain.

Tabletteja ja puhelimia

Parhaat kurssit Smart Order Routingilla

Smart Order Routing -palvelulla saat parhaan mahdollisen toteutushinnan toimeksiannollesi. Toimeksiantosi toteutetaan automaattisesti parhaan myynti- tai ostohinnan tarjoavassa pörssissä. NASDAQ OMX, BATS Europe, Burgundy, Chi-X, Turquoise ja Nordic@Mid kuuluvat palveluun.

Tarjoamme yhteistyössä NASDAQ OMX:n kanssa Smart Order Routing -palvelun useille osakkeille. Palvelu koskee suurten, keskisuurten ja pienten suomalaisten yhtiöiden osakkeita, pörssinoteerattuja rahastoja sekä muiden pohjoismaisten pörssien suurten yhtiöiden osakkeita.

Toimeksiantojen reititys tapahtuu automaattisesti, kun teet toimeksiannon palveluun kuuluvasta osakkeesta, eikä siitä tule sinulle lisäkuluja. Käytännössä uusi menettely voi näkyä sinulle päämarkkinaa korkeampana myyntihintana tai alhaisempana ostohintana.

Ostetuimmat osakkeet

Viime kuun ostetuimmat ja myydyimmät osakkeet

Osakkeiden top-listat

Mitä osakkeita Nordnetin asiakkaat ostavat ja myyvät? Alta näet ostetuimmat ja myydyimmät Helsingin pörssin osakkeet.

Ostoskärryt
Ostetuimmat osakkeet % vuodessa  
Nokia 37,00 % Osta
Nordea 14,95 % Osta
Nokian Renkaat -30,40 % Osta
YIT -43,93 % Osta
Outokumpu 30,43 % Osta

Ostetuimmat kotimaiset osakkeet Nordnetin asiakkaiden keskuudessa tilien lukumäärän mukaan tammikuussa 2015. % vuodessa tilanne 3.2.2015.

Myydyimmät osakkeet % vuodessa  
Nokia 37,00 % Myy
Nordea 14,95 % Myy
Outokumpu 30,43 % Myy
Nokian Renkaat -30,40 % Myy
YIT -43,93 % Myy

Myydyimmät kotimaiset osakkeet Nordnetin asiakkaiden keskuudessa tilien lukumäärän mukaan tammikuussa 2015. % vuodessa tilanne 3.2.2015.

Ulkomaiset osakkeet

Hajauta salkkusi vaikka tunnettuihin brändeihin tai muiden suosimiin osakkeisiin

Seteleitä ja kolikkoja

Sijoita maailman markkinoille

Parhaat osakkeet eivät välttämättä löydy Helsingin pörssistä. Hajauta sijoituksiasi myös ulkomaille ja pienennä salkkusi riskiä.

Nordnetissä sijoitat ulkomaisiin osakkeisiin yhtä helposti kuin kotimaisiinkin.

Ulkomaisista osakkeista voit saada osinkoja jopa neljä kertaa vuoden aikana, kun suomalaiset yhtiöt maksavat osinkonsa pääsääntöisesti vain kerran vuodessa. Suurille kansainvälisille yhtiöille on usein myös hyvät vakuusarvot, jos hyödynnät sijoituksissasi luottoa.

Mitä ulkomaisia osakkeita sitä sitten ostaisi? Osta vaikka arkielämästä tuttuja yhtiöitä, kuten McDonald'sia ja Coca-Colaa. Tai poimi sijoitusideoita muiden asiakkaidemme suosimista osakkeista.

Sijoita ilman turhia kuluja

Nordnetin kautta käyt kauppaa suoraan verkossa pohjoismaisissa pörsseissä sekä Saksan, USA:n ja Kanadan pörsseissä. Lisäksi voit tehdä kauppoja monessa Euroopan pörssissä soittamalla meklareillemme.

Avaa osake- ja rahastosalkku Nordnetiin, niin saat kaiken tämän:

 • ulkomaisten osakkeiden säilytys 0 €
 • välityspalkkio alk. 10 € / 0,08 % per toteutunut toimeksianto
 • reaaliaikaiset osakekurssit (snapshotit tarjoustasoista) pohjoismaisista pörsseistä maksutta
 • reaaliaikaiset snapshotit ilman tarjoustasoja USA:n, Kanadan ja Saksan pörsseistä maksutta
 • lisäpalveluina myös muuta markkinainfoa alk. 5 €/kk
 • uutiset ympäri maailman
 • voit tehdä valuuttakaupat itse tai antaa Nordnetin hoitaa valuutanvaihdon puolestasi (valuutanvaihtokulut 0,075–0,25 %).
Tietokoneen näyttö

Ruotsi
OMXS30 +9,87 % (2014)

Norja
OSEBX +4,95 % (2014)

Tanska
OMXC20 +20,95 % (2014)

Saksa
DAX +2,65 % (2014)

USA
S&P500 +11,39 % (2014)

Kanada
S&P/TSX Composite +10,55 % (2014)

Ostetuimmat ulkomaiset osakkeet % vuodessa  
Seadrill -61,52 % Osta
Statoil -9,40 % Osta
Apple 65,89 % Osta
Fred. Olsen Energy -66,31 % Osta
Alibaba - Osta

Ostetuimmat ulkomaiset osakkeet Nordnetin asiakkaiden keskuudessa tilien lukumäärän mukaan tammikuussa 2015. % vuodessa tilanne 3.2.2015.

Myydyimmät ulkomaiset osakkeet % vuodessa  
Seadrill -61,52 % Myy
Apple 65,89 % Myy
Alibaba - Myy
Statoil -9,40 % Myy
Fred. Olsen Energy -66,31 % Myy

Myydyimmät ulkomaiset osakkeet Nordnetin asiakkaiden keskuudessa tilien lukumäärän mukaan tammikuussa 2015. % vuodessa tilanne 3.2.2015.

Toimeksiantotyypit

Hallitse toimeksiantojasi eri ehdoin

Toimeksiantojen ehdot

Nordnetissä voit tehdä toimeksiantoja joustavasti erilaisilla ehdoilla.

Oletusehto on normaali toimeksianto, jossa toimeksianto toteutetaan annetun hinnan ja määrän mukaisesti. Yksi välityspalkkio sisältää maks. 10 osatoteutumista saman päivän aikana.

Voit asettaa toimeksiannolle myös pidemmän voimassaoloajan (maks. 90 pankkipäivää). Tällöin toimeksianto voi toteutua useassa erässä usean päivän aikana, mikä vaikuttaa maksettuun välityspalkkioon.

Voit myös rajoittaa pörssin tarjouskirjassa näytettävää määrää (ns. jäävuoritoimeksianto) tai määritellä erikoisehtoja toimeksiannon toteutumiselle (Fill or Kill ja Fill and Kill).

Ratakset
Liikennevalot

Stop Loss -toimeksiannot

Nordnetissä voit tehdä myös Stop Loss -toimeksiantoja. Toimeksianto aktivoituu vasta osakkeen markkinahinnan noustua tai laskettua ennalta asettamaasi tasoon. Stop Loss -toimeksiannon voit tehdä niin osto- kuin myyntitoimeksiantona, sekä nousevilla että laskevilla kursseilla. Näin markkinakehitystä ei tarvitse valvoa itse.

Liukuvan Stop Loss -toimeksiannon avulla voit tehdä toimeksiantoja, jotka aktivoituvat vasta, kun osakekurssi on muuttunut haluamallasi prosenttimäärällä.

Lue lisää toimeksiantotyypeistä

Toimeksiantojen eri ehdot

Valuuttatilit

Joustavuutta kansainväliseen kauppaan

Valuuttatilit ulkomaisen kaupankäynnin tueksi

Nordnetin kautta voit käydä osakekauppaa suoraan pohjoismaisissa pörsseissä sekä Saksan, USA:n ja Kanadan pörsseissä.

Asiakkaanamme voit ottaa käyttöön eurotilisi lisäksi kaupankäyntitilit viidessä muussa valuutassa:

 • SEK
 • NOK
 • DKK
 • USD
 • CAD

Valuuttatilit tarjoavat sinulle joustavuutta ulkomaiseen kauppaan. Voit aktivoida käyttöösi haluamasi valuuttatilit sisäänkirjautuneena palveluun kohdasta Salkku > Valuuttatilit.

Macaron-leivoksia

Valuuttatilit käytössä

Jos olet aktivoinut valuuttatilit käyttöösi ja käyt ulkomaista kauppaa, ostohinta ja välityspalkkio veloitetaan kyseisen kaupankäyntimarkkinan valuuttatililtäsi. Vastaavasti myyntihinta maksetaan valuuttatilillesi. Tällöin päätät itse jokaisesta valuutanvaihdosta. Tehdessäsi valuutanvaihdon itse, valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,15 % riippumatta vaihdettavista valuutoista.

Valuuttatilit ei käytössä

Jos sinulla ei ole valuuttatilejä käytössä ja teet kaupan ulkomaisella arvopaperilla, kauppasumma ja välityspalkkio veloitetaan eurotililtäsi ja Nordnet tekee valuutanvaihdon puolestasi toimeksiannon toteuduttua. Tällöin osto- ja myyntikurssin erotus on 0,50 % valuutasta riippumatta.

Esimerkki valuutanvaihdosta

Oletetaan, että sinulla on esimerkiksi NOK-valuuttatili käytössäsi, mutta kyseisellä tililläsi ei ole valuuttaa. Jos palvelussa kaupankäyntiin käytettävissä oleva saldosi näyttää 10 000 EUR, voit ostaa esimerkiksi norjalaista Statoilia 50 000 norjan kruunulla ilman, että sinun tarvitsee ensin vaihtaa valuuttaa euroista norjan kruunuiksi. Kun toimeksianto toteutuu, NOK-valuuttatilisi saldo muuttuu -50 000 NOK ja eurotilisi saldo näyttää edelleen 10 000 EUR. Kaupankäyntiin käytettävissä oleva saldo näyttää negatiivisen NOK-valuuttatilin ja positiivisen eurotilin erotuksen euroissa.

Voit itse päättää ajankohdan sille, milloin vaihdat tarvitun määrän valuuttaa euroista norjan kruunuiksi. Suosittelemme kuitenkin valuutanvaihtoa kauppaa seuraavana päivänä, jolloin summassa on mukana myös kaupasta perittävä välityspalkkio. Jos et suorita valuutanvaihtoa kaupan selvityspäivään (T+3) mennessä ja valuuttatilisi on miinuksella, maksat negatiivisesta saldosta markkinan mukaista lainakorkoa. Voimassa olevat valuuttatilien korot löydät hinnastostamme.

Katso usein kysyttyjä kysymyksiä

Valuutanvaihto

Luotot

Joustavuutta kaupankäyntiin

Piirakkakaavio

Lainoitus, lyhyeksi myynti ja Intraday-limiitti

Nordnetin asiakkaana sinulla on mahdollisuus liittää salkkuusi luotto-ominaisuus, jolla lisäät joustavuutta kaupankäyntiisi.

Luottojen avulla voit lisätä ostovoimaasi ja parantaa tuottomahdollisuuksiasi. Voit ostaa luotolla arvopapereita tai käyttää rahoja muuhun haluamaasi tarkoitukseen. Salkkusi osakkeet, rahastot ja muut arvopaperit toimivat luottosi vakuutena.

Luotto-ominaisuuden myöntäminen edellyttää, että luottohakemuksesi hyväksytään.

Rahoitusvälineisiin sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Nordnetin välittämien rahastojen avaintietoesitteet löytyvät nordnet.fi-sivuilta (toimeksiantoikkunasta ja kunkin rahaston tuotesivulta). Rahastoesitteet ovat rahastoyhtiöiden laatimia. Ennen rahastoihin sijoittamista sinun tulee perehtyä rahaston sääntöihin ja avaintietoesitteeseen.