Sijoitusvinkit

Alkuun

Sijoitusvinkkejä

Mietitkö mihin sijoittaisit?


Poimi sijoitusvinkit Nordnetin työkalujen avulla ja löydä juuri sinulle sopivat sijoituskohteet.

Sijoituskohteiden valinnassa sinua auttavat mm. top-listat, aamukirje ja Rahastoneuvoja. Osallistumalla Nordnet-koulun kursseille ja muihin tapahtumiin tapaat muita sijoittajia ja voit keskustella heidän kanssaan. Löydät muita sijoittajia ja meidät myös Nordnet Blogista, somesta ja Sharevillestä.

Tilaa Nordnetin maksuton uutiskirje

Saat muutaman kerran kuukaudessa ajankohtaiset tarjoukset, uutiset ja tapahtumat sähköpostiisi.

Poimi sijoitusvinkit ja jaa näkemyksesi

Sijoitusideoiden avulla poimit sopivat sijoituskohteet

Keskustele muiden sijoittajien kanssa

Tapaa meitä ja muita asiakkaita

lista

Top-listat

Katso osakkeiden, rahastojen ja ETF:ien top-listat. Näet, mihin muut sijoittavat juuri nyt.

kirjekuori

Aamukirje

Tilaa aamukirje sähköpostiisi joka arkipäivä. Saat tuoreimmat analyysit, päivän casen ja TOP 3 -ostosuositukset.

tienviitta

Rahastoneuvoja

Tee Rahastoneuvojan testi. Saat ehdotuksen sinulle sopivista rahastoista.

Maailmanluokan sijoittamista. Automatisoituna: Nordnet Smart -salkut

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista.

Neljä vuotta sitten Nordnet mullisti sijoitusmarkkinat lanseeraamalla Superrahastot. Nyt teemme sen taas!

Nyt sinulla on pääsy maailmanluokan sijoittamiseen ilman korkeita kuluja. Tämän mahdollistaa yhteistyömme J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Vastaavia tuotteita on tarjottu aiemmin vain instituutiosijoittajille, mutta nyt ne ovat saatavilla myös suomalaisille yksityissijoittajille alkaen 15 euron minimimerkinnällä

Nordnet Smart -salkut tekee erityiseksi se, että ne eivät ole riippuvaisia pelkästään osakkeiden arvon kasvusta, vaan reagoivat automaattisesti muutoksiin markkinoilla.

Jos korot nousevat tai osakemarkkinat laskevat, salkkuja säädetään, millä ajan mittaan pyritään lisäämään vakautta ja tuomaan parempia tuottoja.

Katso videolta, miten Nordnet Smart -salkut toimivat

Shareville

Käytä menestyneimpiä säästäjiä apuna.

Sharevillen kautta voit nähdä, mitä osakkeita ja rahastoja suurimmasta tuotosta nauttivat henkilöt juuri nyt ostavat ja myyvät. Voit myös saada reaaliaikaisia ilmoituksia, kun seuraamasi henkilöt ostavat tai myyvät, niin että voit käyttää heidän päätöksiään omien päätöstesi apuna. Shareville on maksuton (maksat vain tekemistäsi kaupoista), ja jäsenyyteen ei vaadita muuta kuin Nordnet-asiakkuus.

Ostetuimmat osakkeet

Top-sijoittajien* viime kuun ostetuimmat ja myydyimmät osakkeet

Mitä osakkeita Sharevillen parhaaseen kymmenykseen kuuluvat sijoittajat ostavat ja myyvät juuri nyt?
Alta näet ostetuimmat ja myydyimmät osakkeet Sharevilleen salkkunsa jakaneiden, suomalaisten top-sijoittajien keskuudessa.
Katso lisää TOP-listoja täältä.

Suomalaisten top-sijoittajien* ostetuimmat


osake

% vuodessa

 

1.

Nordea

-38,97 %

osta/myy

2.

Sampo

-18,42 %

osta/myy

3.

Kamux

-25,15 %

osta/myy

4.

Qt Group

+54,76 %

osta/myy

5.

Revenio

+21,50 %

osta/myy

Suomalaisten top-sijoittajien* myydyimmät


osake

% vuodessa

 

1.

Outotec

-15,91 %

osta/myy

2.

Outokumpu

-44,80 %

osta/myy

3.

NEL

+94,17 %

osta/myy

4.

Scanship Holding

+237,74 %

osta/myy

5.

Norwegian Finans H.

-34,53 %

osta/myy

Netto-ostetuimmat ja -myydyimmät osakkeet Sharevillen suomalaisten top-jäsenten keskuudessa elokuussa 2019. * Top-jäsenet koostuvat siitä Shareville-käyttäjien kymmenyksestä, joiden salkuilla on korkein riskikorjattu tuotto viimeisen vuoden aikana. Listat päivitetty 4.9.2019. Tuoreimmat listat löydät Shareville Relax -osiosta.

Rahastoneuvoja

Ehdottaa rahastoja, jotka sopivat juuri sinulle.

Rahastoneuvoja on digitaalinen työkalu, joka auttaa sinua löytämään sopivan riskitason pitkäaikaiseen säästämiseen. Vastaamalla muutamaan kysymykseen saat henkilökohtaisen ehdotuksen rahastoista, jotka sopivat sinulle ja riskiprofiiliisi. Rahastoneuvojan käyttäminen on helppoa ja täysin maksutonta.

Nordnet Blogi

Lue Suomen suosituinta talousblogia tai bloggaa itse

Nordnet Blogi

Sijoittamisen ajankohtaisimmat puheenaiheet

Nordnet Blogi on Suomen suosituin talousblogi (Cision 2/2016).

Blogissa kirjoitetaan ja vaihdetaan mielipiteitä säästämisestä, sijoittamisesta, pörssistä ja taloudesta. Nordnet Blogi tarjoaa suomalaisille säästäjille ja sijoittajille mielenkiintoisia keskustelunavauksia, ajankohtaista näkemystä markkinoihin ja tukea säästämiseen. Bloggaajina on sekä yksityishenkilöitä että ammattilaisia. Blogissa kirjoittavat mm. osakestrategi Jukka Oksaharju, talousasiantuntija Martin Paasi ja useita aktiivisia yksityissijoittajia, kuten Aissa Paronen, Osinkokuningas, Random Walker ja Tuomo Saarnio.

Nordnet Blogin löydät osoitteesta blogi.nordnet.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Perusta blogi

Sinäkin voit blogata Nordnet Blogissa! Aloittaaksesi bloggaamisen täytä allaoleva sopimus, jossa hyväksyt blogin ehdot ja ohjeet.

Blogisopimus ja -ehdotlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Liitä mukaan kopio voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksestasi ja lähetä lomake: Nordnet Bank AB Suomen sivuliike, Tunnus 5018590, 00003 VASTAUSLÄHETYS

Hyväksyttyämme sopimuksesi, lähetämme sinulle sisäänkirjautumistunnisteet.

Jos olet yhteistyökumppani tai edustat yritystä ja haluat kirjoittaa blogissamme, ota meihin erikseen yhteyttä.

Bloggaajiemme kokemuksia Nordnet Blogista

Mistä ammennat aiheesi kirjoituksiin?

Anssi Valtonen:
”Aiheita kirjoituksiin tulee esille enemmän kuin tarpeeksi, kunhan seuraa päivittäin mitä talousmaailmassa tapahtuu. Tietyt kestoaiheet ovat melkein aina pinnalla, joista sitten voi kehitellä omia tekstejä. Esim. juuri kevään kynnyksellä osingot yms. Toisaalta tämän ikäisenä jotkut aiheet saattavat tulla ikään kuin luonnostaan esiin, hyvänä esimerkkinä ensimmäinen kirjoitukseni Osaavatko nuoret säästää ja sijoittaa?, joka siis lähtökohtaisesti oli suunnattu minun ikäluokkani ihmisille.”

Random Walker:
”Ideat kirjoituksiin syntyvät pääosin oman salkun hoidosta eli kun seuraan omistamieni yhtiöiden kehitystä tai kun analysoin uusia kiinnostavia osakkeita. Pyrin tarttumaan myös muihin kiinnostaviin ajankohtaisiin sijoitusteemoihin. Luen todella paljon sijoittamiseen sekä yritysten johtamiseen ja strategioihin liittyvää kirjallisuutta, joten välillä inspiraatio syntyy lukemani kirjallisuuden pohjalta.”

Timo Tikkala:
”Aiheet kirjoituksiini löytyvät lähinnä kansainvälisiä talousuutisia seuraamalla. Pyrin löytämään näkökulmia, jotka ovat harvemmin esillä tai ovat vastoin konsensusnäkemystä.”

Kim/Tom Lindström:
”Kirjoituksien aiheet tulevat pääsääntöisesti ajankohtaisista tapahtumista. Tämän lisäksi meillä on varalla muutamia ajasta riippumattomia aiheita, joista voimme kirjoittaa uutiskuivina kausina.”

Mitä olet saanut blogiyhteistyöstä?

Anssi Valtonen:
”Ensimmäisenä nousee esiin uuden oppiminen. Tiettyjä faktoja pitää aina tarkistella kirjoitusta tehdessä sekä taustatietoa etsiä, joka on samalla myös mielenkiintoista, ainakin omasta mielestäni.”


Random Walker:
”Blogin kirjoittaminen on hyvä tapa jäsentää omia ajatuksia ja dokumentoida omaa matkaa sijoittajana. Kirjoitukset toimivat myös hyvinä keskustelujen avaajina. Lukijoiden kommentit ja ajatusten vaihto lukijoiden kanssa ovatkin tärkeä osa bloggaamista.”

Timo Tikkala:
”Olen saanut paljon näkyvyyttä omille mielipiteilleni blogin kautta. Kirjoitusteni ansiosta minua on haastateltu mm. Kauppalehteen ja Taloussanomiin.”

Kim/Tom Lindström:
”Blogiyhteistyö tuo lisää näkyvyyttä sekä tiedotusvälineiden että sijoittajien keskuudessa.”

Minkälaista lukijapalautetta saat?

Anssi Valtonen:
”Lukijapalaute on ollut 99 % hyvää. Kaikkia ei voi miellyttää ikinä. Lähtökohtaisesti hyvää, etenkin ns. oikeassa maailmassa, eli paljon on niitä tuttuja/kavereita yms. jotka tulevat puhumaan, kehumaan ja riitauttamaan. Ehkä tämä itselleni on se tärkein asia liittyen palautteeseen. Toki myös blogin “nimimerkkikommenteissa” pääsääntöisesti on hyvää/rakentavaa palautetta.”

Timo Tikkala:
”Palaute on ollut pääasiassa positiivista. Olen saanut melko paljon palautetta erityisesti arvometalleihin liittyvistä kirjoituksistani.”

Kim/Tom Lindström:
”Lukijapalaute on vähäistä, mutta sen sijaan ihmiset saattavat usein tulla nykäisemään hihasta kadulla tai yhtiökokouksissa ja joskus soittaa tai lähettää sähköpostia kiittääkseen kirjoituksista.”

Rahapodi:
Suomen paras podcast

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta.

Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen. #rahapodi on valittu Suomen parhaaksi podcastiksi – lue lisää tästälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Yksi jakso kestää 30–60 minuuttia ja se julkaistaan yleensä torstaisin. Podcastin jaksoja voit kuunnella iTunesinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan tai SoundCloudinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan kautta. Tuoreimmat jaksot löydät myös Youtubesta.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Nordnet somessa

Tee parempia sijoituspäätöksiä seuraamalla muita sijoittajia Sharevillessä.

YouTube-kanavallamme on videoita tapahtumista ja asiantuntijakommentteja.

Twiittejä säästämisestä ja sijoittamisesta Nordnet Suomen asiantuntijoilta.

Seuraa Facebook-tiliämme ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä tapahtumista.

Kurkista Nordnetin kulissien taakse Instagram-tilillämme!

Haluatko tulla meille töihin? Julkaisemme LinkedInissä kaikki pohjoismaiset työpaikkamme.

Nordnet-koulun verkkokurssit

Kokoa juuri sinulle sopiva rahastosalkku 10 päivässä


Sini Sandström, Nordnetin asiakaspalvelu

Opi rakentamaan rahastosalkku 10 päivässä! Aloita matka kohti pitkäaikaista säästämistä ja taloudellista riippumattomuutta.

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin asiantuntijat opastavat sinut rakentamaan rahastosalkun 10 päivässä. Pienikin säästösumma voi tuottaa pitkällä aikavälillä voittoa kasvamalla korkoa korolle.

Laita rahat kasvamaan!

Aloita osakesijoittaminen 10 päivässä osakestrategi Jukka Oksaharjun opein


Jukka Oksaharju, Nordnet Suomen osakestrategi

Aloita osakesalkun kokoaminen Jukka Oksaharjun opein.

Tällä maksuttomalla kurssilla Nordnetin osakestrategi, sijoituskirjailija Jukka Oksaharju opastaa sinut osakesijoittamisen saloihin.

Kymmenessä päivässä opit rakentamaan itsellesi pitkän tähtäimen sijoitussuunnitelman ja osakesalkun, joka kestää suhdannevaihtelut.

Aloita ETF-sijoittaminen 10 päivässä talousasiantuntija Martin Paasin opastuksella


Martin Paasi, Nordnet Suomen talousasiantuntija

Kustannusten minimointi ja hajauttaminen ovat ETF-sijoittamisen ytimessä.

Tällä Nordnetin maksuttomalla verkkokurssilla Martin Paasi opastaa sinut ETF-sijoittamisen saloihin ja 10 päivässä opit rakentamaan itsellesi pitkän tähtäimen sijoitussuunnitelman. 

Aloita pitkäjänteinen säästäminen kustannustehokkaasti. 

Opi treidaamaan viputuotteilla 5 päivässä


Juuso Lindström, Nordnet Suomen meklari

Opi treidaamaan ja hyödyntämään näkemyksesi markkinoista! 5 päivän kurssilla Nordnetin meklari ja Nordnet Markets -asiantuntija Juuso Lindström kertoo, miten voit käydä kauppaa aktiivisesti pörssilistatuilla tuotteilla.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille. Et tarvitse aikaisempaa osaamista pörssilistatuista tuotteista.

Opi treidaamaan osakkeilla ja käyttämään teknisen analyysin työkaluja


Meklari Joonas Nurmi ja Ville Aro Operations-tiimistä

Opi treidaamaan ja hyödyntämään teknisen analyysin työkaluja! Seitsemän päivän kurssilla meklari Joonas Nurmi ja Ville Aro Nordnetistä näyttävät, miten teknisen analyysin työkaluja voi hyödyntää treidaamisessa.

Kurssi on tarkoitettu jo hieman sijoittamisesta kokemusta omaaville, esimerkiksi osakkeilla kauppaa käyneille sijoittajille.

 

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.