Lainat ja luotot

Alkuun

Ajankohtaista: muutoksia norjalaisten osakkeiden lainoitusasteisiin.
Lainoitusasteiden korotukset toteutetaan 10.6.2019 ja laskemiset 15.8.2019.

Luottoa salkkuasi vastaan

Kaupankäyntiluotolla mahdollisuus lisätuottoon

Kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksia ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen.

 • mahdollistaa toimimisen nopeasti, kun sijoitusmahdollisuuksia ilmaantuu markkinalla
 • ei aloitus- tai kuukausimaksuja
 • korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta (et koko myönnetystä luotosta)
 • käyttämättä olevasta luotosta ei aiheudu mitään kustannuksia
 • verohyödyt: voit vähentää lainakorot pääomatuloista (ks. lisätietoja verotuksestalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan)
 • hyvät lainoitusasteet osakkeille ja rahastoille

Joustavuutta kaupankäyntiin

”[Nordnet] saa ylivoimaisesti parhaat laatupisteet rahoituksen järjestäjänä.” (Välittäjä 2017 -tutkimus)

Lisää ostovoimaa kaupankäyntiin

Salkkusi luoton vakuutena

Paranna tuottomahdollisuuksiasi

100 % verovähennyskelpoisuus

Lisätietoa riskeistä ja esimerkkilaskelma

Esimerkki

Jos lainaat 10 000 euroa yhdeksi vuodeksi Superluoton Kulta-tason 0,99 % korolla, niin todellinen luottokorko on 0,995 %. Tällöin korkokulusi koko vuodelta ovat 99,45 euroa eli keskimäärin 8,29 euroa kuukaudessa. Maksettava kokonaissumma on 10 099,45 euroa. Perustamiskustannuksia tai vuosimaksua ei ole. Luotolla ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa. Kertynyt korko lisätään kuukausittain lainapääomaan.

Luotolla sijoittaminen tarkoittaa korkeampaa riskiä

Rahoitusvälineisiin sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Luotolla sijoittaminen altistaa salkkusi osakemarkkinoiden hintavaihteluille. Sekä tappiot että voitot voivat olla suuremmat luotolla sijoittaessasi. Arvopaperimarkkinoiden heilahtelut ja arvopaperien lainoitusarvojen muutokset voivat aiheuttaa arvonlaskun, joka johtaa pääoman menetykseen. Merkittävässä markkinoiden laskusuhdanteessa voit myös menettää enemmän kuin sijoitetun pääoman.

Luotto voi olla kiinnostava ratkaisu sinulle, jos sinulla on osaamista ja kokemusta arvopaperimarkkinoista ja olet valmis ottamaan korkeamman riskin.

Lue lisää riskeistä.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Näitä osakkeita ja rahastoja suomalaiset ostavat velkavivulla

Vaikka suomalaiset ovat varovaisia luoton ottamisessa sijoitustarkoituksiin, on sen käyttö yleistynyt. Kun markkinat ovat nousseet pitkään ja tuotot hyvällä tasolla, ovat suomalaiset innostuneet ottamaan enemmän velkaa sijoittamiseen.

Lue Nordnet Blogista, mihin velkavipua hyödynnetään.

"Superluotto antaa joustoa säännöllisiin sijoituksiini, sillä välillä on hyviä ostopaikkoja mennyt sivu suun, kun kuukausittainen pääoman lisäys on ollut vasta kuun lopussa palkkapäivänäni."

"Näin ollen hyvän ostopaikan tullen voin käyttää sen kuukauden pääoman lisäyksen jo etukäteen ja maksaa siitä ihan mitättömän pienen koron."

Laske millaisen koron voit saada

Millainen salkku, sellainen korko

Nordnetin kaupankäyntiluoton vuosikorko on lähtökohtaisesti 4,85 %. Kaupankäyntiluottoon on mahdollista liittää Superluotto-ominaisuus, jonka alhaisin Kulta-tason korko on vain 0,99 %.

Kun Superluotto-ominaisuus on aktivoitu, koron suuruuteen vaikuttaa kaksi tekijää: miten hyvin salkkusi on hajautettu ja miten suuri osa salkkusi lainoitusarvosta on jo käytössä.

Aktivoi Superluotto-ominaisuus

Voit aktivoida luottoosi Superluotto-ominaisuuden yhdellä napin painalluksella. Palvelumme tarkistaa päivittäin salkkusi tilanteen ja laskee lainakorkosi sen mukaan. Jos salkkusi täyttää alemman korkotason ehdot, saat edullisemman koron lainaasi jo saman päivän aikana.

Yksinkertaista, eikö vain?


Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi 0,99 % koron

Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi 2,49 % koron

Jos Superluoton ehdot eivät täyty, korko on 4,85 %. Huomioi, että sinun tulee tutustua Superluoton ehtoihinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan ennen luoton hakemista. Saadaksesi luottoa alimmalla korkotasolla sinun tulee aktivoida Superluotto-ominaisuus. Lue lisää täältä.

Esimerkkejä luoton käytöstä

Esimerkki 1 – tuottoa vivulla

Luottoa käytössä 100 000 €

Oletetaan, että asiakkaan salkussa on osakkeita seuraavasti (suluissa tämänhetkinen lainoitusaste): Nokia 50 000 € (70 %), Sampo 50 000 € (80 %), IBM 50 000 € (80 %), Facebook 50 000 € (50 %).

Salkun markkina-arvo on 200 000 € ja lainoitusarvo 140 000 €. Asiakkaalla on 50 % omaa pääomaa ja 50 % luottoa, eli 100 000 € omaa pääomaa ja 100 000 € luottoa käytössä. Asiakkaalle on myönnetty 300 000 € limiitti, josta siis 100 000 € käytössä (1/3-osa limiitistä).

Oletetaan, että asiakkaan lainakorko on 3,5 % ja luottoaika 6 kk. Käytössä oleva osuus limiitistä (100 000 €) on tasaisesti käytössä luottoaikana. Asiakas maksaa korkoa luottoajalta 1 750 € (nimellinen korko 3,5 % p.a.).

Jos kuvitellaan, että sijoitukset tuottavat 7 % p.a., eli 3,5 % per 6 kk, tuottaa koko salkku 7 000 €. Salkun oma pääoma on kasvanut puolessa vuodessa 5 250 eurolla (tuotto miinus maksetut korot). Oman pääoman tuotto on 5,25 % 6 kk:n ajalta ja yli 10 % p.a. vuositasolla.

Yksinkertaisuuden vuoksi korkoa korolle efektiä ei ole otettu huomioon. Esimerkkikoron, tässä 3,5 %, vuotuinen efektiivinen korko olisi 3,56 %.

Esimerkki 2 – millaisen salkun luotolla saa?

Oma pääoma 100 000 € ja limiittiä myönnetty 350 000 €

Oletetaan, että asiakas haluaisi rakentaa salkun, jonka arvopapereiden keskimääräinen (markkina-arvolla painotettu lainoitusaste) on 75 %. Asiakkaalla on omaa pääomaa salkussa 100 000 € ja myönnettyä limiittiä 350 000 €.

Kuinka suurella salkulla asiakas voi käydä kauppaa?

Asiakas voi käydä kauppaa salkulla, jonka koko on maksimissaan:

(oma pääoma / 1-lainoitusaste) = 100 000 / (1–0,75 %) = 400 000 € => Asiakas voi käydä kauppaa 400 000 € salkulla.

Vastaavasti, jos salkun arvopapereiden keskimääräinen lainoitusaste on 60 %, asiakas voi käydä kauppaa 250 000 € salkulla (100 000/0,4= 250 000 €). Kannattaa huomioida, että vaikka asiakkaalla olisi limiittiä jäljellä isompaankin salkkuun, rajoittavaksi tekijäksi tulee lainoitusaste (60 %), joka ei mahdollista kuin 250 000 € salkun rakentamisen. 

"Kulutusluottojen korot ovat kalliita +10 % ja niiden hankkimisessa on kalliit järjestelypalkkiot..."

"Superluotto on hyvin edullinen tapa saada lainaa osakesalkkua vastaan, ei järjestelypalkkioita tai maksuaikatauluja."


Nuukalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Usein kysyttyä luotoista


Miten saan luoton käyttöön?

 

Nordnetissä voit ottaa luottoa osakkeita, rahastoja ja muita arvopapereita vastaan. Luotto toimii joustavasti limiittiluottona, jossa luoton vakuus muodostuu lainoituskelpoisista arvopapereistasi.

Myönnettävän luoton maksimisumma on normaalisti kolme kertaa salkun velaton arvo. Voit valita itse hakemasi luoton määrän, minimisumma on 10 000 €. Luottoa voit nostaa haluamasi määrän.

Jos haluat luoton käyttöösi, sinun tulee tulostaa, täyttää ja lähettää meille allekirjoitettuna luottohakemuspaketti, joka koostuu seuraavista asiakirjoista:

 1. Luottosopimus ja edelleenpanttaussopimuslinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan
 2. Kopio kuvallisesta henkilötodistuksesta
 3. Kopio viimeisimmästä verotuspäätöksestäsi (yhteenvetosivu) tai kopiot kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta

Kun vastaanotamme hakemuksesi ja mahdolliset liitteet, suoritamme normaalin luottoarvioinnin ja teemme luottopäätöksen. Ilmoitamme luottopäätöksestä viestikeskuksen kautta.

Kun arvopaperisi muodostavat lainan vakuuden, lainan määrä määräytyy arvopapereiden lainoitus- eli vakuusarvon perusteella. Osakkeiden ja rahastojen lainoitusaste vaihtelee 0–85 % välillä. Nordnet voi laskea arvopapereiden lainoitusastetta milloin tahansa, mikäli se katsotaan välttämättömäksi.

Huomioithan, että velkasaldosi ei saa olla suurempi kuin omistustesi yhteenlaskettu lainoitusarvo tai kyse on ylilainoitustilanteesta.

Voinko saada Superluottokoron?

 

Superluotto vaatii aina olemassa olevan luottosopimuksen ja Superluoton aktivoinnin. Jos sinulla on voimassa oleva luottosopimus, voit aktivoida Superluotto-ominaisuuden käyttöösi salkun Luotot ja lainat -välilehdellä. Jos sinulla ei ole luottosopimusta, voit lähettää meille luottohakemuksen. Lisäksi salkkusi tulee täyttää Superluotto-korkotason saamiselle asetetut ehdot.

Mitä ehtoja Superluottoon liittyy? Mihin kaikkeen voin käyttää luottoa?

Superluotto-ominaisuuden ehdot

Omistamasi arvopaperit muodostavat vakuuden luotollesi. Vakuuden arvo määräytyy salkkusi yhteenlasketun lainoitusarvon mukaan. Täältä löydät kaikkien arvopapereiden lainoitusasteet.

Tästä näet Superluotto-ominaisuuden ehdotavautuu uuteen ikkunaan.


Voit käyttää rahat kuten haluat

Päätät itse, miten käytät rahat. Voit tietenkin käyttää rahat sijoittamiseen, mutta voit myös nostaa rahat Nordnetistä ja käyttää ne kuten haluat. Huomioi, että jos salkkusi arvo laskee nostettuasi rahaa lainoitetusta salkustasi, riski ylilainoitustilanteen syntymisestä voi kasvaa.

Huomioi myös, että voit menettää Superluotto-ominaisuuden mukaisen korkotason, jos teet muutoksia salkussasi. Myös muun muassa arvopaperimarkkinoiden heilahtelut ja arvopaperien lainoitusarvojen aiheuttamat muutokset voivat vaikuttaa salkkusi tilanteeseen ja siten korkotasoosi.

Miten voin korottaa luottoani?

Voit korottaa olemassa olevaa luottoasi lähettämällä meille korotuspyynnön nordnet.fi-palvelun kautta.

Laita otsikoksi ”Luoton korotuspyyntö” ja mainitse viestissä

 • salkkunumerosi
 • haluamasi luottosumma
 • mihin instrumentteihin aiot sijoittaa.

Viestin liitteeksi tulee lisäksi toimittaa seuraavassa mainitut liitteet (jos edellisestä luottopäätöksestä on kulunut yli 6 kk).

Henkilöasiakkaat

 • kopiot kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta tai kopio viimeisimmän verotuspäätöksen yhteenvetosivusta
 • jos asut ulkomailla, tarvitaan lisäksi Takaussitoumusavautuu uuteen ikkunaan, kopiot takaajan kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta tai viimeisimmästä verotuspäätöksestä sekä takaajan voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta (1 henkilön oikeaksi todistamana)

Voit myös lähettää luoton korotuspyynnön kirjallisena. Liitä tällöin hakemuksen mukaan kopio henkilöllisyystodistuksestasi yhden henkilön oikeaksi todistamana.

Yritysasiakkaat

 • korkeintaan 3 kk vanha kaupparekisteriote
 • viimeisin tilinpäätös
 • kopio sopimuksen allekirjoittajan voimassaolevasta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, joka on 1 henkilön oikeaksi todistama
 • Takaussitoumusavautuu uuteen ikkunaan, kopiot takaajan kolmesta viimeisimmästä palkkatositteesta tai viimeisimmästä verotuspäätöksestä sekä takaajan voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta (1 henkilön oikeaksi todistamana)


Tietyissä tilanteissa pyydämme mahdollisia lisätietoja esimerkiksi tuloistasi. Luoton korottaminen edellyttää, että korotushakemuksesi hyväksytään.

Mitkä asiat vaikuttavat tietyn osakkeen lainoitusasteeseen?

 

Lainoitusasteen määrittelyssä otetaan huomioon muun muassa seuraavat tekijät:

 • arvopaperin likviditeetti ja muutokset likviditeetissä
 • volatiliteetti
 • toimiala ja toimialan kilpailutilanne
 • ulkoiset ja sisäiset yhtiö- ja toimialakohtaiset riskit

Milloin korko peritään?

 

Korko peritään jokaisen kuun viimeisenä pankkipäivänä. Maksat korkoa vain niiltä päiviltä, jolloin olet käyttänyt korkoa.

Millaisia riskejä luottoon ja korkotason muutoksiin liittyy?

Luotto tarkoittaa korkeampaa riskiä

Jos käyt kauppaa luotolla, markkinariskisi nousee. Jos sijoituksesi onnistuvat, saat suuremman tuoton rahoillesi. Samoin tappiot voivat olla suurempia, jos sijoituksesi eivät onnistu odotetusti. Voit menettää pääomasi jopa kokonaan.

Lue lisää riskeistä.

Korkotason muutokset

On hyvä muistaa, että Superluotto-ominaisuuden mukainen korkotaso voi muuttua, kun salkkusi tilanne muuttuu. Mikäli salkkusi ei enää täytä Superluoton korkotasojen ehtoja, lainaasi sovelletaan hinnastomme mukaista lainakorkoa.

Muutokset salkussasi voivat siis vaikuttaa korkotasoosi. Sinusta riippumattomat tekijät, kuten esimerkiksi arvopapereiden lainoitusasteiden muutokset sekä arvopapereiden markkina-arvon muutokset, voivat myös muuttaa salkkusi tilannetta ja vaikuttaa korkotasoosi.

Mitä tapahtuu ylilainoitustilanteessa?

Luoton käytöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia salkkusi kokonaiskehitykselle. Jos vakuutena olevien arvopapereiden markkina-arvo laskee, myös niiden lainoitusarvo laskee. Jos käytät kaupankäyntiluottoa, on erittäin tärkeää, että seuraat aktiivisesti salkkusi vakuuksien kehitystä ja reagoit tarvittaessa ajoissa välttyäksesi itsellesi liian suurilta tappioilta. Jos lainoitusarvo on pienempi kuin käytössä oleva velkasaldo, tilisi sanotaan olevan ylilainoitettu ja Nordnetillä on oikeus realisoida vakuutena olevaa omaisuutta ylilainoituksen korjaamiseksi.

Ylilainoitustilanteessa velkasaldoa on pienennettävä joko tallettamalla rahaa tai myymällä vakuutena olevia osakkeita. Tilanne voidaan purkaa myös siirtämällä pantatulle arvo-osuustilillesi lisää lainoituskelpoisia osakkeita lisävakuuksiksi. Tilinhaltijan velvollisuus on purkaa ylilainoitustilanne omatoimisesti jollakin yllä mainituista tavoista. Ylilainoitustilanteessa on suositeltavaa olla yhteydessä Nordnetin asiakaspalveluun.

Ylilainoitustilanteessa sinulta veloitetaan ylilainoituksen osalta normaali hinnaston mukainen luottokorko lisättynä 7 %:lla (p.a.).

Nordnetin sinulle myöntämä luottolimiitti on vakuudellinen, joten sen suuruus riippuu täysin Nordnetissä olevan salkkusi koosta. Vakuusvaatimuksen vuoksi koko luottolimiitti ei välttämättä ole välittömästi käytettävissäsi. Luottolimiittisi koon näet sisäänkirjautuneena kohdasta Salkku > Salkun yleisnäkymä > Luotot ja lainat.

Luoton käyttäjän on erittäin tärkeää huomioida, että Nordnetillä on oikeus milloin tahansa muuttaa arvopapereiden lainoitusasteita (0–85 %).

En löytänyt vastausta kysymykseeni. Mistä saan vastauksia?


Asiakaspalvelumme auttaa (puh. 020 198 5898) ma–pe klo 9.00–18.30, jos sinulla on kysyttävää. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@nordnet.fi. Lisäksi löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin Nordnetin asiakaspalvelun sivuilta.

Lisää kaupankäyntimahdollisuuksia lainoituksella

Shorttaus, eli lyhyeksi myynti

Shorttauksella eli lyhyeksi myynnillä tarkoitetaan, että myyt osakkeita, joita et myyntihetkellä omista. Myydyt osakkeet tulee kuitenkin hankkia joko ostamalla tai lainaamalla ne markkinoilta. Lyhyeksi myynnin mielekkyys perustuu oletukseen, että osakkeen kurssi laskee myynti- ja ostohetken välillä. Mahdollinen tuotto muodostuu myynti- ja ostohinnan erosta vähennettynä kaupankäynti- ja osakelainan kuluilla

 • Hyödy laskevista osakekursseista
 • Voit myydä lyhyeksi yli 350 osaketta
 • Mahdollisuus maksaa laina takaisin koska vain

Lisää päivänsisäistä ostovoimaa Intraday-limiitillä

Intraday-limiitti sopii erinomaisesti päiväkaupankäyntiin tai tilanteisiin, joissa tarvitset lisää ostovoimaa.

Intraday-limiitti muodostuu saldon ja omistuksiesi markkina-arvon summasta, josta vähennetään mahdolliset johdannaisasemat, noteeraamattomat osakkeet ja vakuusvaatimukset (jos käytät lyhyeksi myyntiä). Summa lisätään ostovoimaasi, joka on käytössäsi koko kauppapäivän ajan.

 • Lisää ostovoimaa päivän ajaksi
 • Maksuton palvelu
 • Kasvata mahdollisuuksiasi hyötyä markkinoiden liikkeistä

Lyhyeksi myymiseen vaadittavat sopimukset

 

Lyhyeksi myynti edellyttää seuraavien sopimusten tekemistä ja palauttamista Nordnetiin:

Lyhyeksi myymiseen liittyvät kulut

 

Kun ostat lyhyeksi myydyt osakkeet takaisin saman päivän aikana, sinulta ei veloiteta kaupankäyntipalkkioiden lisäksi muita kuluja.

Jos lyhyeksi myytyjä osakkeita ei osteta takaisin samana päivänä, myytyjä osakkeita varten perustetaan osakelaina. Tällöin sinulta veloitetaan kuluina 30 euron avauspalkkio sekä vuotuista lainakorkoa vähintään 3 % (laina-ajalta, riippuu markkinasta ja markkinatilanteesta).

Vakuusvaatimus

 

Lyhyeksi myyntiä varten on asetettava vakuus. Nordnetin vakuusvaatimus on negatiivinen lainoitusarvo, joka vastaa 115–200 % lyhyeksi myytyjen osakkeiden markkina-arvosta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupankäyntiin käytettävissä olevat varat laskevat 15–100 %:lla lyhyeksi myytyjen osakkeiden osalta.

Jos osakkeen kurssi nousee, myös vakuusvaatimus kasvaa ja siten lyhyeksi myyntiä tehdessä on tärkeää asettaa riittävän hyvä puskuri. Tehdessäsi myyntitoimeksiantoa lyhyeksi myynnin yhteydessä, varmista, että salkussasi on riittävät vakuudet (rahaa ja/tai osakkeita, joissa lainoitusarvoa).

Katso lyhyeksi myytävät osakkeet ja niiden vakuusvaatimuksetlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lyhyeksi myymiseen liittyvät riskit

 

Lyhyeksi myynnissä on riskinä, että lainatun osakkeen arvo nousee laskun sijasta. Jos nousu on voimakasta, voi se johtaa suuriinkin tappioihin. Lisäksi on huomioitava, että lyhyeksi myydyn osakkeen kurssinousu kasvattaa vakuusvaatimusta. Onkin tärkeää ylläpitää turvapuskuria, jotta epäedullisessa markkinatilanteessa vältyttäisiin sijoituksen pakkomyynniltä.

Lyhyeksi myyntiin liittyy myös riski siitä, että arvopaperilainan käyttömahdollisuus lakkaa tai että lainanantaja vaatii takaisin osakkeitaan. Tällaisessa tilanteessa lyhyeksi myydyt osakkeet tulee ostaa välittömästi takaisin.

Näin Intraday-limiitti toimii

 

Intraday-limiitin käyttäminen on maksutonta. Hae Intraday-limiittiä kohdasta Salkku > Sopimukset ja palvelut. Intraday-limiitti on käytössäsi hakemuksen tekoa seuraavana päivänä.

Koska Intraday-limiitti on tarkoitettu vain päivänsisäiseen kaupankäyntiin, sinun tulee myydä sen avulla hankitut osakkeet ennen markkinoiden sulkeutumista tai omistuksesi ylilainoittuu ja osakkeet pakkomyydään. Käyttäessäsi Intraday-limiittiä mahdollisuus voittoihin tai tappioihin kasvaa.

Intraday-limiitti muodostuu seuraavasti: SALDO + OMISTUKSIESI MARKKINA-ARVO (- mahdolliset johdannaispositiot, noteeraamattomat osakkeet ja vakuusvaatimukset)

Huomaathan, että Intraday-limiitiä ei voi käyttää, mikäli salkun markkina-arvon on alle 10 000 SEK (n. 1050 EUR). Voit kuitenkin aktivoida Intraday-limiitin, vaikka salkkusi markkina-arvo olisi alle 10 000 SEK, jolloin se aktivoituu käyttöösi minimirajan ylityttyä. Intraday-limiittiä sinulla voi olla korkeintaan 3 000 000 SEK (n. 310 000 EUR).

Intraday-limiittiin liittyvät ehdot ja säännöt

 

Intraday-limiitti on tarkoitettu vain ja ainoastaan päivänsisäiseen kaupankäyntiin, joten kaikki positiot on suljettava aina ennen markkinoiden sulkeutumista. Intraday-limiittiä ei tule käyttää yön yli tapahtuvaan lainoitukseen, sillä mikäli Intraday-limiittiä ei sulje, salkku on ylilainoitettu seuraavana aamuna. Mikäli näin tapahtuu, Intraday-limiittti suljetaan 7 päiväksi ja ylityksestä veloitetaan 10 EUR.

Mikäli Intraday-limiitti jää jatkuvasti kattamatta, se voidaan sulkea pidemmäksi ajaksi.

Intraday-limiittiin ei itsessään liity hallinnointi- tai avauskustannuksia.

Intraday-limiitin vaatimukset

 

Intraday-limiitin käyttöönotto vaatii:

 • hakija on vähintään 18-vuotias
 • hakijan salkku ei ole ylilainoitettu
 • hakijan salkku ei ole ollut ylilainoitettu hakupäivää edeltävään 7 vuorokauteen.

Intraday-limiitin käyttöönotto tai käyttö ei vaadi erillistä sopimusta, vaan se aktivoidaan käyttöön hakupäivää seuraavan 1–2 pankkipäivän kuluessa.

Intraday-limiittiä haetaan Salkku > Sopimukset ja palvelut -kohdasta.

Katso esimerkki

 

Salkussasi on käytettävissä 2 000 eur ja omistuksiesi markkina-arvo on 8 000 eur. Päivänsisäinen kokonaisostovoima koostuu Intraday-limiitistä sekä salkkusi saldosta seuraavasti:

Omistus: 8 000 eur
Saldo: 2 000 eur
Intraday-limiitti: 10 000 eur
Kokonaisostovoima: 12 000 eur

Näin ollen Intraday-limiitti antaa sinulle mahdollisuuden tehdä 12 000 euron arvoisen ostotoimeksiannon tavallisen 2 000 euron sijasta, joka sinulla on salkussasi käytettävissä kaupankäyntiin.

Huomioi, että Intraday-limiitti muodostuu saldon ja omistuksiesi markkina-arvon summasta, josta vähennetään mahdolliset johdannaisasemat ja vakuusvaatimukset (lyhyeksi myynti -positiot).

Ostat nyt osakkeita 10 000 eurolla ja niiden osakekurssi muuttuu päivän aikana 10 %. Kuvasta näet, miten osakekurssin muutos vaikuttaa tuottoihin (lasku toteutettu sekä positiiviselle että negatiiviselle muutokselle).


Intraday-limiitti käytössä

ilman Intraday-limiittiä

osakekurssin muutos

10 %

-10 %

10 %

-10 %

voitto/ tappio

1000 €

-1000 €

200 €

-200 €

oman pääoman tuotto

50 %

-50 %

10 %

-10 %

jäljellä oleva saldo

3000 €

1000 €

2200 €

1800 €

 

Opi lisää luotoista

Niklas Nordnetin asiakaspalvelusta kertoo luotolla sijoittamisesta Nordnet-koulun webinaaritaltioinnissa.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.