Ratkaise lahjahuolesi
Nordnetin lahjakortilla!

Alkuun

Toimi näin:

Lataa yllä olevista painikkeista joko lahjakortti tai lahjakirja, riippuen siitä, haluatko lahjoittaa rahaa vai arvopapereita. (huom.: PDF-tiedostot ovat isoja. Lataamisessa voi kestää hetki.) Täytä lahjakortin tai -kirjan tiedot ja tulosta se. Anna kortti läheisellesi.

Huomioi, että osakkeiden ja ETF:ien lahjoittamiseen liittyy kuluja. Lue alta lisää.

Kun lahjan vastaanottaja on avannut salkun Nordnetiin, pyydä häneltä hänen salkkukohtainen viitenumeronsa rahan siirtoa varten (jos lahjoitat rahaa).

Jos vastaanottaja on jo Nordnetin asiakas, uutta salkkua ei tarvitse avata.

Siirrä raha omasta verkkopankistasi tallettamalla rahaa Nordnetin asiakasvaratilille vastaavassa pankissa (tilinumerot löydät palvelusta: Salkku/Tili > Talletukset > Tee manuaalinen talletus). Voit myös tehdä kuukausittaisen toistuvaistalletuksen. Muista käyttää lahjan vastaanottajan antamaa viitenumeroa!

Jos pidit säästölahjaideasta, voit jakaa kokemuksesi somessa hashtagilla #säästölahja.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Miten voin lahjoittaa osakkeita tai ETF-rahastoja?

Mikäli haluat lahjoittaa osakkeita tai ETF-osuuksia, voit tehdä sen laatimalla vapaamuotoisen lahjakirjan. Siitä tulisi käydä ilmi ainakin lahjan antajan ja saajan tiedot (nimet, henkilötunnukset, arvo-osuustilien numerot), lahjoitettavat arvopaperit ja niiden kappalemäärä, allekirjoitukset ja päivämäärät.

Lahjakirja on hyvä tehdä kolmena kappaleena ja todistettuna; yksi lahjanantajalle, yksi lahjansaajalle ja yksi Nordnetille. Pyydämme myös toimittaan henkilöllisyystodistusten kopiot niin lahjansaajalta kuin lahjanantajalta. Jos lahjansaaja on alaikäinen, tulee molempien huoltajien allekirjoittaa lahjakirja lapsen puolesta ja liitteeksi tarvitaan molempien huoltajien (sekä lahjanantajan henkilötodistuksista kopiot). Lahjoitusta tehdessä on syytä muistaa, että veloitamme toimenpiteistä hinnastonlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan mukaisen palkkion (kohta toimenpidemaksut).

Huomioithan, että lahjansaajan tulee maksaa lahjaveroa, jos lahjan arvo ylittää tietyn summan. Tarkista ajankohtaiset lahjaveroon ja lahjaveroilmoitukseen liittyvät säädökset verottajalta.

Voinko muokata lahjakorttia/-kirjaa tai tehdä kokonaan omanlaisen?

Kyllä voit! Tällä sivulla esitetyt lahjakortti- ja lahjakirjamallipohjat ovat vain esimerkkejä. Voit tehdä myös täysin omanlaisesi lahjakortin/-kirjan.

Joutuuko lahjan vastaanottaja maksamaan lahjaveroa?

Jos lahjoitettavat summat tai lahjoitettavien arvopaperien arvo on 5000 euroa tai enemmän, tällöin vastaanottajalta peritään lahjaveroa.

Löytyykö Nordnetiltä muita sijoitusaiheisia lahjaideoita?

Löytyy toki!

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharjun sijoituskirjat ovat oiva lahjaidea niin aloittelevalle kuin jo edistyneemmällekin sijoittajalle. Kun tilaat kirjat Nordnetin kautta, saat niihin halutessasi myös Oksaharjun signeerauksen tai omistuskirjoituksen.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.