Sijoita itseesi.

Ota säästösi hallintaan ja nauti elämästä enemmän.
Aktiivinen säästäminen on todennäköisesti paras koskaan tekemäsi sijoitus. Meiltä saat työkalut ja inspiraatiota, joiden avulla säästöilläsi on enemmän mahdollisuuksia kasvaa. Avaa tili jo tänään. Se on helppoa eikä maksa mitään.

Yhdellä sijoituksella koko maailma.

Nordnet Smart -salkut on suunniteltu tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot. Ne tarjoavat globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen. Merkintä- ja lunastusmaksut ovat 0 € ja alkuun pääset jo 15 € summilla.

Opi uutta Nordnet-koulussa.

Nordnet-koulusta löydät maksuttomia verkkokursseja ja webinaaritaltiointeja eri aihepiireistä: mm. rahastosäästämisestä, ETF:istä, osakkeista ja osingoista.

Osakekauppaa sinun ehdoillasi.

Osta osakkeita verkkopalvelussa tai kätevästi mobiilisovelluksella. Selkeä hinnoittelu. Säilytysmaksut 0 €.

Tule paremmaksi sijoittajaksi.

Shareville antaa sinulle pääsyn Pohjoismaiden suurimpaan säästäjien ja sijoittajien vaikuttajaverkostoon. Liity myös Mimmit sijoittaa -keskusteluryhmään!linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Sijoita vastuullisesti.

Sijoittamalla voit paitsi tehdä tuottoa, myös edistää kestävää kehitystä. Nordnetin palvelussa olevien suodattimien avulla vastuullisten rahastojen ja ETF:ien löytäminen on helppoa.

Automatisoi säästämisesi.

Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -ilmiötä, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Samalla hajautat ajallista riskiä – näin ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa.

Kokeile säästölaskuriamme.

Katso, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa ja milloin saavutat säästötavoitteesi. Ottamalla säästösi hallintaan voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Avaa tili jo tänään.

Kertasijoitus alussa

Kuukausisäästösumma

Vuotuinen tuotto-odotus*

Sijoitusaika

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Näin laskimme:

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta. 

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus.

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Nordnet-sovellus

Seuraa salkkusi kehitystä ja tee sijoituksia missä oletkin.

Tee sijoituksia ja seuraa salkkusi kehitystä puhelimellasi tai tabletillasi. Kirjaudu sovellukseen sormenjäljelläsi (Touch ID), kasvoillasi (Face ID) tai käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Vastaanota ilmoituksia toteutuneista kaupoista ja osingoista. Luo seurantalistoja. Ja paljon muuta. Sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta.
Lue lisää sovelluksesta tästä.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Miten aloitan kuukausisäästämisen rahastoihin?


Nordnetissä voit tehdä kuukausisäästösopimuksen rahastoihin, mikä tarkoittaa yhteen tai useampaan Nordnetin palvelusta löytyvään rahastoon säästämistä kuukausittain haluamallasi summalla.

Toimi näin:

1. Luo kuukausisäästösuunnitelma

Siirry Nordnetin verkkopalvelussa kohtaan Kaupankäynti > Kuukausisäästäminen (tai uuden verkkopalvelun puolella Sivuni > Kuukausisäästäminen). Klikkaa aloita kuukausisäästäminen.

2. Määritä säästökohteet

Valitse rahastot, joihin haluat kuukausisäästää ja määritä, miten haluat säästösumman jaettavan säästökohteisiin. Minimisijoitussumma rahastoihin on 15 €/kk.

3. Tee toistuvaissiirto Nordnet-tilillesi

Tee vielä kuukausittain toistuva talletus verkkopankistasi Nordnet-salkkuusi, niin säästösi rullaavat automaattisesti! Tiedot viitesiirtotalletusta varten löydät kohdasta Salkku > Talletukset > Tee manuaalinen talletus (tai uuden verkkopalvelun puolella Sivuni > Talletus > Miten teen tilisiirron).

Miten löydän vastuullisia sijoituskohteita?


Asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisesta rahasto- ja ETF-sijoittamisesta, on saatavilla uusia suodattimia Nordnetin uudessa verkkopalvelussa.

Voit etsiä rahastojen sekä ETF:ien joukosta sellaisia sijoituskohteita, joilla on matala hiiliriski. Nämä rahastot on merkitty Nordnetin palvelussa vihreällä lehdellä. Jotta rahasto saa tämän merkin, rahaston hiilidioksidipäästöihin liittyvän riskiarvon on oltava matala ja riippuvuuden fossiilisista polttoaineista tulee olla rajallinen.

Suodattimien avulla voit myös määrittää, millaisia omistuksia he eivät halua rahastosijoituskohteisiinsa. Asiakkaat voivat suodattaa pois 13 eri kategoriaa: alkoholi, aseet, eläinkokeet, geenimuunnellut organismit (GMO), hiilivoima, palmuöljy, pienaseet, pornografia, sotateollisuus, torjunta-aineet, tupakka, uhkapelit ja ydinvoima.

Nordnetin palvelusta löytyy myös vastuullisuusrating. Vastuullisuusrating kertoo, miten hyvin rahaston salkussa olevat yritykset hoitavat vastuullisuuteen liittyviä riskejä ja toisaalta hyödyntävät siitä syntyviä mahdollisuuksia. Rating ilmaistaan 1–5 maapallona.

Nordnet tarjoaa toiminnallisuudet yhteistyössä Morningstarin ja Sustainalyticsin kanssa. 

Miten voin säästää lapselle?


Voit avata alaikäiselle salkun täyttämällä manuaalisen asiakashakemuksen. Täytä lomakkeen kentät ja klikkaa ”Jatka”. Voit tulostaa lomakkeet itse tai pyytää meitä postittamaan esitäytetyt sopimukset allekirjoitettavaksi.

Kaikkien sopimuspapereiden tulee olla molempien huoltajien allekirjoittamia. Liitä oheen kopiot myös huoltajien voimassa olevista kuvallisista henkilöllisyystodistuksista, joista käy selkeästi ilmi heidän suomalaiset henkilötunnukset, allekirjoitukset ja kuvat, yhden henkilön oikeaksi todistamina.

Alaikäisen lapsen salkkua/tiliä hoitavat ja hallinnoivat huoltajat yhdessä Vanhempien valtakirja -lomakkeella. Mikäli olet yksinhuoltaja, suosittelemme tästä huolimatta valtakirjan toimittamista.

Siihen asti, kun alaikäisestä salkunomistajasta tulee täysi-ikäinen, salkkua hoitavat huoltajat. Kun alaikäinen salkunomistaja tulee täysi-ikäiseksi, salkun hallinta- ja käyttöoikeus siirtyy hänen omiin nimiinsä ja vanhempien valtakirjan mukainen ja/tai muut annetut valtuutukset valtuutus päättyvät.

Jos alaikäinen on yli 15-vuotias, suosittelemme toimittamaan kopion myös lapsen henkilöllisyystodistuksesta.

Ulkomaan kansalainen alaikäisen vanhempana

Mikäli toinen vanhemmista on ulkomaan kansalainen, mutta hänellä on kuitenkin suomalainen henkilötunnus, pyydämme lähettämään kopion myös hänen suomalaisesta henkilöllisyystodistuksesta, jota käytetään osoite- ja yhteystietojen varmistamiseen.

Salkun avaus alaikäiselle lapsenlapselle/kummilapselle

Vain huoltajat voivat allekirjoittaa alaikäisen asiakashakemuksen, katso ohjeet yllä. Alaikäisen huoltajat voivat antaa lapsen salkkuun pääsyn myös jollekin muulle haluamalleen henkilölle, kuten isovanhemmalle tai kummille. Jos valtuutettu ei ole itse asiakkaana Nordnetissä, hän saa omat henkilökohtaiset sisäänkirjautumistunnisteet alaikäisen salkkuun.

Jos valtuutetulla on itsellään salkku Nordnetissä, alaikäisen salkku voidaan yhdistää hänen omien sisäänkirjautumistunnisteiden alle. Valtakirjaan tarvitaan alaikäisen molempien huoltajien allekirjoitukset. Valtakirjan voi valita seuraavista: valtakirja, rajoitettu valtakirja tai kaupankäyntivaltakirja. Annetut valtuutukset päättyvät, kun lapsesta tulee täysi-ikäinen.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Miten voin siirtää arvopapereita Nordnetiin?


Halutessasi siirtää toisessa tilinhoitajayhteisössä/pankissa olevan arvo-osuustilin kokonaisuudessaan tai osittain (lajikohtainen siirto) Nordnetissä olevaan salkkuusi, sinun tulee täyttää valtakirja arvopapereiden siirto Nordnetiin. Mikäli siirrät arvo-osuustilisi kokonaisuudessaan, toimita lomake Nordnetiin. Mikäli teet lajikohtaisen siirron, toimita lomake luovuttavaan säilyttäjäyhteisöön.

Suomalaisen arvo-osuustilin koti- ja ulkomaisten arvo-osuuksien siirto kokonaisuudessaan on Nordnetin puolesta lähtökohtaisesti maksutonta. Ulkomaisten arvo-osuuksien osalta kannattaa kysyä luovuttavasta säilyttäjäyhteisöstä mahdollisista siirrosta aiheutuvista kuluista. Sinun tulee merkitä lomakkeeseen siirrettävän arvo-osuustilin numero kokonaisuudessaan (35 merkkiä). Lomake lähetetään Nordnetiin. Kotimaisen arvo-osuustilin siirto kestää viisi pankkipäivää. Huomioithan, että siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa.

Tehdessäsi lajikohtaisen siirron, on tärkeää, että ilmoitat siirrettävät omistukseksi valtakirjaan. Lajikohtaisista siirroista luovuttava tilinhoitajayhteisö veloittaa yleensä hinnastonsa mukaisen palkkion. Siirron aikana siirrettävillä arvo-osuuksilla ei voi käydä kauppaa.

Ulkomaisten arvo-osuuksien siirto poikkeaa suomalaisten arvo-osuuksien siirrosta siinä, että niiden siirto on tyypillisesti lajikohtaista ja kustannukset on syytä selvittää luovuttavalta tilinhoitajayhteisöltä ennen siirtopyyntöä.

Kun siirrät toisesta pankista arvopapereita Nordnetiin, arvopaperien hankintahinnat eivät päivity siirron mukana. Muista ottaa hankintatiedot eli hankintahinnat ja -päivät talteen tulevaisuutta varten. Lue tästä lisää hankintahintojen päivittämisestä.

Jos sinulla ei vielä ole salkkua Nordnetissä, voit lähettää siirtovaltakirjan Nordnetille yhdessä säilytystili-/tilisopimuksen kanssa.

Huom.: rahasto-osuuksia ei voi valitettavasti siirtää toisesta pankista Nordnetiin.

Mitä Nordnet Smart -salkut ovat?


Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Salkut tarjoavat globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen.

Konsepti perustuu moderniin omaisuudenhoitoon ja se on kehitetty yhdessä J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Nordnetin kehittämä digitaalinen sijoitusneuvonta täydentää palvelua ja auttaa valitsemaan sopivimman salkun.

Perustan Smart-salkuille luovat kolme eri riskitasoille suunniteltua rahastoa – Nordnet Smart 5, 10 ja 15. Salkkujen luku kertoo tavoitellun vuosittaisen riskin määrän eli vuotuisen prosentuaalisen volatiliteetin. Mitä korkeampi luku, sitä korkeampi tavoiteltu tuotto- ja riskitaso.

Nordnet Smart -rahastot sijoittavat viiteen eri omaisuusluokkaan: osakkeisiin, korkoihin, hyödykkeisiin, kiinteistöihin sekä luottoihin.

Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen. Jos markkinat laskevat ja volatiliteetti kasvaa, Smart-salkut tasapainotetaan automaattisesti vastaamaan tavoiteltua riskitasoa vähentämällä osakemarkkinariskiä.

Lue lisää Nordnet Smart -salkuista

Mitä Nordnet raportoi veroviranomaisille?


Nordnet ilmoittaa verottajalle vuoden aikana syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset, vuoden lopussa olleet kotimaiset omistukset sekä mahdolliset sijoituslainan korot. Sinun tulee siis vain tarkistaa, että ilmoitetut tiedot ovat oikein veroilmoituksessa ja täydentää mahdolliset ulkomaalaiset omistukset sekä tietyt rahasto-omistukset vuoden lopussa.

Omistukset vuoden lopussa voit tarkistaa kohdasta Salkku > Vuositiliote ja luovutukset > Avaa luettelo arvo-osuuksista vuoden lopussa ja alussa (tai uudessa verkkopalvelussa kohdasta Sivuni > Vuositiliote).

Maksetut osingot ja tehdyt ennakkopidätykset voit tarkistaa kohdasta Salkku > Tapahtumat ja laskelmat valitsemalla haluamasi aikavälin ja tapahtumatyypiksi ’Osinkoraportti’.

Luovutusvoitot voit tarkistaa kohdasta Salkku > Vuositiliote ja luovutukset > Avaa 9A-raportti.

Verotettava voitto lasketaan yleensä käyttämällä ns. FIFO-periaatetta (First In, First Out). Tällöin osakkeet katsotaan myydyiksi siinä järjestyksessä kuin ne on hankittu.

Luovutusvoiton/-tappion määrittämiseen voit halutessasi käyttää varsinaisen hankintahinnan sijasta ns. hankintameno-olettamaa. Käyttäessäsi hankintameno-olettamaa sinun tulee huomioida osakkeiden omistusaika. Jos arvopaperit on omistettu yli 10 vuotta, voit käyttää hankintahintana 40 % arvopaperin myyntihinnasta tai jos omistusaika on alle 10 vuotta, hankintahintana voi käyttää 20 % arvopaperin myyntihinnasta.

Lue lisää ja katso sijoittajan tärkeät verotuspäivämäärät täältä.

Olen muuttamassa ulkomaille


Jos muutat EEA-alueen ulkopuolelle:

Mikäli muutat ulkomailla EEA alueen ulkopuolelle, tulee Nordnetin tällöin päivittää asiakastietosi vastaamaan viranomaisvaatimuksia.

Tarvitsemme tätä varten:

 • Kopio voimassa olevasta passista
 • Todistus verovelvollisuudesta-lomake, josta ilmenee verotunnisteesi (TIN eli Tax Identification Number) maassa, jossa asut ja olet verovelvollinen osinkotulojen osalta.
 • Todistus henkilön verotuksellisesta asuinpaikasta – lomake Suomen veroviranomaisia varten (Asuinpaikkatodistus (6132f)), jos verotusmaasi on osinkotulojen osalta muu kuin Suomi.
 • Kopio palkkakuitista tai muusta vastaavasta tositteesta, josta käy ilmi tulosi (enintään 3 kk vanha)
 • Asiakastuntemuslomake
 • Kopio dokumentista, josta ilmenee Nordnetiin tallettamiesi varojen lähde (palkkatulosta riittää yllä pyydetty tosite tuloista)

Suomeen yleinen verovelvollisuus kestää muuttovuoden + kolme seuraavaa täyttä vuotta, ja mikäli tästä muuttosäännöstä halutaan poiketa, tulee Nordnetiin toimittaa Suomen verottajalta todistus rajoitetusta verovelvollisuudesta sekä Asuinpaikkatodistus (6132f).

Jos muutat EEA-alueen sisällä:

Mikäli muutat EEA alueen sisällä, tulee Nordnetin tällöin päivittää asiakastietosi vastaamaan viranomaisvaatimuksia.

Tarvitsemme tätä varten:

 • Kopio voimassa olevasta passista
 • Todistus verovelvollisuudesta- lomake, josta ilmenee verotunnisteesi (TIN eli Tax Identification Number) maassa, jossa asut ja olet verovelvollinen

Jos verotusmaasi osinkotulojen osalta on muu kuin Suomi niin tulee sinun toimittaa myös;

 • Todistus henkilön verotuksellisesta asuinpaikasta –lomake Suomen veroviranomaisia varten (Asuinpaikkatodistus 6132f)
 • Suomen verottajan todistuksen rajoitetusta verovelvollisuudesta, jos verotuksellinen muuttoaika (3+1 vuotta) ei täyty

Suomeen yleinen verovelvollisuus kestää muuttovuoden + kolme seuraavaa täyttä vuotta, ja mikäli tästä muuttosäännöstä halutaan poiketa, tulee Nordnetiin toimittaa verottajalta rajoitetusti verovelvollinen todistus sekä Asuinpaikkatodistus (6132f).

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.