Nordnet Smart
-salkut.

Ota rennosti ja sijoita kuin ammattilainen.
Automatisoidusti.

Alkuun

Miksi Nordnet Smart -salkut?

Monilla ei ole aikaa eikä mielenkiintoa seurata pörssejä joka päivä ja hallinnoida itse säästöjään. Tästä syystä lanseerasimme Nordnet Smart -salkut, jotka tekevät työn puolestasi. Aiemmin Nordnet Smart -salkkujen kaltaisia tuotteita on ollut saatavilla vain suurille instituutiosijoittajille. Helppoa ja automatisoitua säästämistä matalilla kuluilla.

Mikä salkku sopii sinulle parhaiten?

 

Jotta voit sijoittaa yhteen Nordnet Smart -salkuista, sinun tulee ensin suorittaa neuvontaprosessi. Tämä vie vain muutaman minuutin. Neuvonnan tulokseen perustuen saat suosituksen Nordnet Smart -salkusta, joka sopii omaan sijoitushorisonttiisi.

Käyttääksesi neuvontapalvelua sinun tulee olla kirjautuneena sisään Nordnetin palveluun.

Tietoa rahastoista ja niiden sisällöstä (klikkaa auki)


Nordnet Smart 5

Instrumenttityyppi
Rahasto (UCITS)

Maantieteellinen jakauma
Globaali

Omaisuusluokat

Osakkeet, korot, luotot, hyödykkeet, kiinteistöt, inflaatiosuojatut omaisuuserät ja Alternative Risk Premia -sijoitukset

Riskitaso:
3/7

Vuosittainen palkkio
0,79 %

Avaintietoesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Salkun riskiallokaatio omaisuusluokittain

Vie hiiri omaisuusluokan päälle ja klikkaa nähdäksesi sijoitukset.

Riskiallokaatio kertoo, miten riskit on jaettu eri omaisuusluokkien välillä. Tavoiteltu riskitaso (vuotuinen volatiliteetti prosentteina) on 5 %.

Nordnet Smart 10

Instrumenttityyppi
Rahasto (UCITS)

Maantieteellinen jakauma
Globaali

Omaisuusluokat

Osakkeet, korot, luotot, hyödykkeet, kiinteistöt, inflaatiosuojatut omaisuuserät ja Alternative Risk Premia -sijoitukset

Riskitaso:
4/7

Vuosittainen palkkio
0,89 %

Avaintietoesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Salkun riskiallokaatio omaisuusluokittain

Vie hiiri omaisuusluokan päälle ja klikkaa nähdäksesi sijoitukset.

Riskiallokaatio kertoo, miten riskit on jaettu eri omaisuusluokkien välillä. Tavoiteltu riskitaso (vuotuinen volatiliteetti prosentteina) on 10 %.

Nordnet Smart 15

Instrumenttityyppi
Rahasto (UCITS)

Maantieteellinen jakauma
Globaali

Omaisuusluokat

Osakkeet, korot, luotot, hyödykkeet, kiinteistöt, inflaatiosuojatut omaisuuserät ja Alternative Risk Premia -sijoitukset

Riskitaso:
5/7

Vuosittainen palkkio
0,99 %

Avaintietoesitelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

 

Salkun riskiallokaatio omaisuusluokittain

Vie hiiri omaisuusluokan päälle ja klikkaa nähdäksesi sijoitukset.

Riskiallokaatio kertoo, miten riskit on jaettu eri omaisuusluokkien välillä. Tavoiteltu riskitaso (vuotuinen volatiliteetti prosentteina) on 15 %.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Nordnet Smart -salkut on paketoitu rahastoiksi ja niillä käydään kauppaa kuten rahastoilla. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat Nordnet Smart -rahastoon. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen yltä.

Yhdellä sijoituksella koko maailma.

 

Vakaan tuoton saavuttamiseksi on tärkeää, että riskit on hajautettu laajasti. Nordnet Smart -salkut sijoittavat erittäin laajasti hajauttaen osakkeisiin, korkoihin, hyödykkeisiin, kiinteistöihin ja luottoihin. Sijoitukset on hajautettu eri omaisuusluokkiin ja tuhansiin arvopapereihin ympäri maailman.

Paremmin tasapainotettu salkku.

 

Nordnet Smart -salkut arvioivat erityyppisten arvopapereiden suhdetta ja tasapainottavat riskiä jatkuvasti.

Matalariskisissä omaisuusluokissa, kuten koroissa, kiinteistöissä ja hyödykkeissä, on alhaisempi tuotto kuin osakemarkkinoilla keskimäärin. Tuotto-riski-suhde voi niissä kuitenkin olla parempi. Tämän vuoksi rahasto sijoittaa tällaisiin kohteisiin velkavipua hyödyntämällä. Näin voidaan saada osakemarkkinoita parempi tuotto otettuun riskiin nähden.

Vaikka Nordnet Smart -salkkujen arvo odotetusti laskee markkinoiden laskiessa yleisesti, tämä strategia pyrkii tasapainottamaan ja rajoittamaan laskua.

Nordnet Smart -salkkujen simuloitu historiallinen kehitys (klikkaa auki)


Rahastot ovat äskettäin perustettuja ja niiden toteutunutta historiallista kehitystä ei voida esittää. Kaavioissa esitetty kehitys perustuu simuloituun historialliseen kehitykseen. Simuloitu historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Simuloitu historiallinen kehitys

Vertailuindeksti: Nordnet Smart 5: 100 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR. Nordnet Smart 10: 40 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR 60 % MSCI All Country World Index IMI. Nordnet Smart 15: 100 % MSCI All Country World Index IMI. Kaikkien indeksien tuotto on laskettu ilman kuluja. Nordnet Smart -salkkujen tuotoissa on huomioitu kulut. Vertailuindekseiksi on valittu Nordnet Smart -rahaston sijoitusstrategian mukaiset, samankaltaiset indeksit.

Kuinka Smart-salkkujen historiallista kehitystä on mahdollista simuloida?
Nordnet Smart -salkut seuraavat systemaattista sijoitusstrategiaa, mikä tarkoittaa, että niitä ohjaavat algoritmit ja säännöt. Sen ansiosta voimme esittää, miten ne toimisivat, jos samoja sääntöjä sovellettaisiin historiallisiin tietoihin, vaikka salkut ovat aivan uusia.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista.

Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Nordnet Smart -salkut on paketoitu rahastoiksi ja niillä käydään kauppaa kuten rahastoilla. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat Nordnet Smart -rahastoon. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus-sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Mikä salkuista sopii sinulle? 

Neuvontapalvelu auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle parhaiten sopivan salkun.

Kaupankäynnin helpottamiseksi ja kulujen madaltamiseksi olemme paketoineet salkut rahastoiksi.

1. Vastaa kysymyksiin sisäänkirjautuneena.
2. Oletko tyytyväinen suositukseen? Jatka eteenpäin.
3. Osta rahastoa.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Mitä kuluja Smart-salkuissa on?


Nordnet Smart -salkuissa on ainoastaan vuosittainen kulu, joka on Nordnet Smart 5 -rahastossa 0,79 %, Nordnet Smart 10 -rahastossa 0,89 % ja Nordnet Smart 15 -rahastossa 0,99 %. Rahastoihin tai neuvontaan ei liity muita lisäkustannuksia.

Mihin Smart-salkut sijoittavat?


Nordnet Smart -salkut sijoittavat globaalisti 35 eri indeksiin viidessä eri pääomaluokassa. Tarkempaa tietoa sijoituksista löydät tältä sivulta kohdasta "Tietoa rahastoista ja niiden sisällöstä". Klikkaa "donitsi-kaaviossa" olevia omaisuusluokkia, niin näet hajautuksen omaisuusluokkien sisällä.

Mikä on minimisijoitus?


Pienin mahdollinen sijoitettava summa on 15 €.

Kuinka lisään Smart-salkun kuukausisäästösopimukseen?


1) Klikkaa "Aloita neuvonta" nähdäksesi, mikä Nordnet Smart -salkuista sopii sinulle.

2) Mene kohtaan kuukausisäästäminen ja aloita kuukausisäästäminen.

3) Anna summa ja klikkaa "Lisää rahasto".

4) Etsi Nordnet Smart -salkku, johon haluat aloittaa kuukausisäästämisen.

5) Täytä vaaditut kentät ja aloita säästäminen.

Mitä riskiallokaatio tarkoittaa Smart-salkuissa?


Sen sijaan, että sijoitussumma jaetaan omaisuusluokkien kesken, Nordnet Smart -salkkujen allokaatio perustuu siihen, kuinka paljon riskiä kukin omaisuusluokka tuo salkkuun. Esimerkiksi Nordnet Smart 10 -salkussa 50 % riskistä tulee osakkeista ja 50 % muista muista omaisuusluokista. Riskijakauma pysyy samana yli ajan, vaikka euromääräinen sijoitusjakauma muuttuu markkinakehityksen mukaan.

Luvut 5, 10 ja 15 Nordnet Smart -rahastoissa viittaavat tavoiteltuun vuosittaiseen riskin määrään (vuotuinen prosentuaalinen volatiliteetti). Omaisuusluokkien jakauma salkuissa muuttuu jatkuvasti niin, että tavoiteriskitaso on koko ajan sama.

Helsingin pörssin volatiliteetti on normaalisti 10–30 %.

Mitä tarkoittaa, että Smart-salkut hyödyntävät velkavipua?


Matalariskisissä omaisuusluokissa, kuten koroissa, kiinteistöissä ja hyödykkeissä, on alhaisempi tuotto kuin osakemarkkinoilla keskimäärin. Tuotto-riski-suhde voi niissä kuitenkin olla parempi. Tämän vuoksi Nordnet Smart -salkut sijoittavat tällaisiin kohteisiin velkavipua hyödyntämällä. Näin voidaan saada osakemarkkinoita parempi tuotto otettuun riskiin nähden.

Kaikki rahastot, jotka tavoittelevat korkeaa tuotto-odotusta, edellyttävät jonkinasteista riskinottoa. Perinteisesti tämä tarkoittaa esimerkiksi varojen sijoittamista 60 % osakkeisiin ja 40 % korkoihin. Tällainen omaisuusluokkien jakautuminen tarkoittaa itse asiassa, että noudatat lähes yksinomaan osakemarkkinoiden kehitystä. Positiivinen kehitys korkomarkkinoilla ei voi korvata osakekurssien laskua ilman, että vipuvaikutusta hyödynnetään.

Vipuvaikutuksen hyödyntäminen matalan tuotto- ja riskiprofiilin omaisuusluokissa ei ole riskitöntä. Arvioimme kuitenkin, että riski on matalampi verrattuna siihen, että koko portfolio altistettaisiin pääasiassa osakemarkkinoille.

Mitkä ovat Smart-salkkujen vertailuindeksit?


Vertailuindekseiksi on valittu Nordnet Smart 5-, 10- ja 15 -salkkujen sijoitusstrategioita mahdollisimman hyvin kuvaavat indeksit.

Nordnet Smart 5: 100 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR.
Nordnet Smart 10: 40 % Bloomberg Barclays US Aggregate Bond TR 60 % MSCI All Country World Index IMI.
Nordnet Smart 15: 100 % MSCI All Country World Index IMI.

Kaikkien indeksien tuotto on laskettu ilman kuluja. Smart-salkkujen tuotoissa on huomioitu kulut.

Kuinka kauan rahaston merkintä tai lunastus vie?


Mikäli teet rahastotoimeksiannon arkipäivänä ennen kello 13.00, rahastokauppa tehdään yleensä saman päivän kurssiin. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän. Joillakin rahastoyhtiöillä kurssi määräytyy yhden tai kahden päivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahastotoimeksiannot lähetetään rahastoyhtiöille kerran päivässä. Merkintä tai lunastus näkyy salkussasi arviolta 2–6 pankkipäivän kuluessa. Tarkka ajankohta riippuu rahastoyhtiöstä. Rahastotoimeksiantosi tila henkilökohtaisessa tarjouskirjassasi on "Markkinalla" kunnes rahasto-osuudet näkyvät salkussasi. Rahastomerkinnästä tai -lunastuksesta tulee laskelma kohtaan Salkku > Tapahtumat ja laskelmat, kun rahastotoimeksianto on toteutettu.

Voit poistaa tekemäsi rahastotoimeksiannon niin kauan, kuin sen tila tarjouskirjassasi on "Vastaanotettu".

Mitkä ovat Nordnet Smart -salkkujen lainoitusasteet?


Katso Nordnet Smart -salkkujen lainoitusasteet tästä linkistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.