#osinkohaaste

Rakenna osinkosalkku
Jukka Oksaharjun opein.

Alkuun

Ennätyksellinen osinkokevät on alkamassa. Ota Nordnetin #osinkohaaste vastaan ja aloita osinkosijoittaminen Jukka Oksaharjun opein!

Nordnetin #osinkohaaste on videosarja, jossa osakestrategi Jukka Oksaharju käy läpi kaiken oleellisen osinkosijoittamisesta ja rakentaa kevään osingonmaksajista suhdannevaihteluita kestävän osinkosalkun. Videoilla käydään läpi kattavasti mm. hyvän osinko-osakkeen tunnusmerkit, osinko-osakkeiden analysoinnin työkalut sekä esimerkkejä eri profiilin omaavista osinko-osakkeista.

Jätä sähköpostiosoitteesi alla olevan linkin kautta, niin näet videot ensimmäisten joukossa!

Talo

#osinkohaaste-videosarjan vetäjä, osakestrategi Jukka Oksaharju.

Katso #osinkohaasteen 1. päivä

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin kerromme sinulle, kun uusi #osinkohaaste-video on katsottavissa!

Videoiden julkaisupäivämäärät:

#osinkohaaste

Julkaisupäivämäärä

1. päivä

perjantai 1.3.

2. päivä

sunnuntai 3.3.

3. päivä

tiistai 5.3.

4. päivä

torstai 7.3.

5. päivä

lauantai 9.3.

 

Haluan nähdä #osinkohaaste-videot!

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin kerromme sinulle, kun seuraava #osinkohaaste-video on katsottavissa!

Helsingin pörssin 10 korkeimman efektiivisen osinkotuoton osaketta (ennuste)

​Listaus perustuu 3.1.2019 kurssitasoon ja analyysiyhtiö Inderesin ennusteeseen suurten ja keskisuurten yritysten vuonna 2019 maksettavasta osingosta. Inderes ei seuraa Nordeaa, joten Nordean osinkotuotto on laskettu viime vuoden osingon perusteella. Nordea on kasvattanut osinkoaan viime vuodet.

Listauksesta on jätetty pois Marimekko ja Tallink, jotka maksavat ylimääräistä osinkoa tai pääomanpalautusta ensi keväänä. Ylimääräisen osingon kanssa Marimekon osinkoprosentti on 8,7 % ja Tallink maksaa yhteensä 11,8 % käteisenä omistajille. Vuonna 2020 näiden yritysten osingot jäävät ennusteen mukaan 4–5 %:n tuntumaan.

Missä osingon suuruudesta päätetään ja kenellä on siihen oikeus?

Osingonjaosta päättää osakeyhtiön yhtiökokous hallituksen esityksestä.

Suomessa sijoittaja on oikeutettu osinkoon, mikäli hän omistaa osakkeen irtoamispäivää edeltävänä iltana. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä, että sijoittaja, joka ostaa tai omistaa osakkeen viimeistään yhtiökokouspäivänä, on oikeutettu osinkoon.

Suomalaisten pörssiyhtiiöiden yhtiökokouskalenteri.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Mikä on osinkotuotto?

Osinkotuotto on yksi avainluvuista, joita voit käyttää sijoituspäätösten tekemisessä. Osinkotuotto lasketaan jakamalla osakekohtainen osinko osakekurssilla.

Katso Nordnet Blogista oppivideomateriaalia osingoista.

Muut tärkeät kriteerit

Pelkkä korkea osinkotuotto ei tee osakkeesta vielä unelmien osinkopaperia. Sijoittajan on huomioitava myös osingon kestävyys ja kasvunäkymät.

Opi lisää osingoista Nordnet Blogissa.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Miksi sijoittaa osingot uudelleen?

Käyttämällä kaiken osinkotulon elämiseen ja kulutukseen sijoittaja menettää merkittävän osan pitkän aikavälin tuotoistaan. Jos taas esimerkiksi sijoitat osingot takaisin samaan yhtiöön, omistusosuutesi yrityksessä kasvaa. Näin hyödyt myös korkoa korolle -ilmiöstä.

Alla oleva osinkolaskuri auttaa sinua selvittämään, kuinka paljon säästät sijoittamalla osinkosi uudelleen, sen sijaan, että käytät rahat kulutukseen. Laskurilla voit arvioida vuosittaisten osinkojen tai osinkojen kertasijoituksen arvon kehitystä eri ajanjaksoilla.

Kertasijoitus alussa

Kuukausisäästösumma

Vuotuinen tuotto-odotus*

Sijoitusaika

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Näin laskimme:

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta. 

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

  • kertasijoitus alussa
  • kuukausittainen säästösumma
  • sijoitusaika vuosina
  • vuotuinen tuotto-odotus.

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Osinkojen uudelleensijoittaminen

Haluatko laittaa osingot tuottamaan? Kuukausisäästäminen esimerkiksi globaalisti hajautettuun Nordnet Smart -salkkuun on kustannustehokas ja vaivaton tapa sijoittaa osingot. Nordnetissä et maksa merkintä- tai lunastuspalkkioita rahastokaupoistasi.

Luottoa osinkosalkkua vastaan
– jopa 0,99 % korolla

"Jos haluaa käyttää sijoittamisessa velkavipua, Nordnetin palveluun kannattaa tutustua. Se saa ylivoimaisesti parhaat laatupisteet rahoituksen järjestäjänä." – Välittäjä 2017 -tutkimus

Nordnetin kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksia ja maksaa tekemäsi osakeostot vasta kauppojen selvityspäivänä ilman korkoseuraamuksia.

Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun haluamaasi tarkoitukseen.

ei aloitus- tai kuukausimaksuja

korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta

salkkusi luoton vakuutena

Superluoton korko alimmillaan vain 0,99 %

Kurkista muiden osinkosijoittajien salkkuihin.

Liity sijoittajien someen, Sharevilleen.

Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä voit poimia sijoitusideoita menestyneiden sijoittajien salkuista ja keskustella muiden osakesäästäjien kanssa.

Alla olevalta lyhyeltä videolta näet, miten Shareville toimii. Oikealla näet Sharevillen yli 6000-jäsenisen Osinkopaperit-keskusteluryhmän jäsenten suosituimmat osakeomistukset.

Näin pääset alkuun:

  • Rekisteröidy. Saadaksesi käyttöösi Sharevillen kaikki ominaisuudet sinun tulee olla Nordnetin asiakas. Tilin avaaminen on helppoa eikä maksa mitään.
  • Valitse salkku. Voit valita, minkä Nordnet-salkun haluat jakaa Sharevillessä. Muut käyttäjät voivat nähdä omistustesi jakauman, tekemäsi kaupat ja kehityksen. Vain sinä näet omistustesi arvon.
  • Luo profiili. Valitse käyttäjätunnus ja profiilikuva. Suosittelemme, että käytät nimimerkkiä.

Osinkokevät tarjoaa myös treidaajille pelipaikkoja

Aloita osinkosalkun rakentaminen jo tänään!

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.