Vastuullinen sijoittaminen

vaikuta sijoittamalla

inspiroidu

löydä kestäviä sijoituskohteita

Upp


Tervetuloa Nordnetin vastuullisen sijoittamisen sivustolle!

Täältä löydät tietoa ja ideoita, jotka toivottavasti auttavat sinua löytämään uusia, kestäviä sijoituskohteita.

Säästämällä ja sijoittamalla on mahdollista vaikuttaa kestävän kehityksen ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Sijoittamalla kestäviin sijoituskohteisiin voimme omalta osaltamme tehdä yhteiskunnasta hieman paremman, samalla kun sijoitustuototkin paranevat.

Tiesitkö?

Vuonna 2016 sijoitukset uusiutuvaan energiaan olivat yli kaksinkertaiset verrattuna fossiilisiin energioihin suuntautuviin sijoituksiin.

Kestävällä tavalla johdetut yhtiöt tuottavat verrokkiyhtiöitään paremmin pörssissä.

Aurinkoenergian kustannukset ovat pudonneet yli 99 % 40 vuodessa.

Osakkeet

Voit sijoittaa kestävästi osakkeisiin monella tapaa. Voit esimerkiksi valita sijoituskohteeksi yhtiön, joka pyrkii parantamaan sosiaalista vastuutaan ja hallintoaan ja tekemään yhteiskunnasta yhdenvertaisen. Voit myös suunnata katseesi ilmastokysymyksiin tai välttää sijoittamasta yhtiöihin, jotka toimivat esimerkiksi ase- ja tupakkateollisuudessa.

Rahastot

Olemme valinneet rahastoja Morningstarin vastuullisuusratingin avulla. Työkalut mittaavat miten yhtiöt, joihin rahasto on sijoittanut, käsittelevät vastuullisuuskysymyksiä ja kuinka suuri on riski vastuullisuussongelmien kasvamiselle yhtiön toiminnassa muihin vastaaviin rahastoihin verrattuna.

ETF:t

Olemme myös listanneet ETF-rahastoja, jotka sijoittavat kestävästi. Osa rahastoista keskittyy tiettyyn teemaan, kuten uusiutuvaan energiaan tai vesivoimaan. Osa tekee aktiivisia valintoja eettisyyden puolesta, perustavat sijoituspäätöksensä normeihin tai sijoittavat luokkansa parhaisiin yhtiöihin, jotka panostavat erityisesti SRI- ja ESG-tekijöihin.

Nordnet - aloita kestävä säästäminen!

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.