Verkkoturvallisuus

Alkuun

Henkilökohtainen internet-turvallisuus

Surffaile ja sijoita turvallisesti

Tietokoneen monitori

Sisäänkirjautuminen

Sisäänkirjautuminen Nordnetin palveluun tapahtuu henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.

Valitset käyttäjätunnuksen ja salasananasiakkuuden avauksen yhteydessä. Jos avaat asiakkuuden ilman verkkopankkitunnuksia, tunnukset lähetetään sinulle postitse erillisissä lähetyksissä.

Älä koskaan anna sisäänkirjautumistunnisteitasi toisten käsiin. Nordnet ei koskaan kysy sisäänkirjautumistunnisteitasi. Älä myöskään anna taloudellisia tietoja, yhteystietoja tai muita vastaavia tietoja tuntemattomilla internetsivustoilla tehtäviin tiedusteluihin.

Kirjaudu aina ulos salkustasi käyttäen oikeassa yläkulmassa olevaa Kirjaudu ulos -painiketta ja sulkemalla internetselaimesi.

Käyttäjätunnus ja salasana

Turvallisuuden lisäämiseksi suosittelemme vaihtamaan käyttäjätunnuksen ja salasanan aina säännöllisin väliajoin. Voit tehdä sen sisäänkirjautuneena internetpalveluumme kohdasta Salkku > Asetukset. Nordnet auttaa sinua käyttäjätunnuksen ja salasanan muodostamisessa, jotta ne vastaavat korkeaa turvallisuustasoa. Vaihda sisäänkirjautumistunnisteet erityisesti silloin, jos epäilet, että toinen henkilö voinut saada ne käyttöönsä.

Unohditko tunnuksesi? Jos olet unohtanut salasanasi ja/tai käyttäjätunnuksesi, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös tilata uudet tunnukset täältä. Kun tilaat uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan, huomioithan, etteivät vanhat tunnisteesi enää toimi. Uuden salasanan ja käyttäjätunnuksen saat postitse kahdessa erillisessä lähetyksessä.

Huomiomerkki
Lainausmerkki

Yhteydenpito asiakaspalvelumme kanssa

Yhteydenpito, jossa käsitellään tilejäsi tai raha-asioitasi, tapahtuu Nordnetin verkkopalvelun viestikeskuksen kautta. Voit lähettää asiakaspalveluumme viestejä sisäänkirjautuneena verkkosivun oikean ylälaidan viestit-osiossa. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 020 198 5898.

Emme luovuta tai kysy henkilökohtaisia tietojasi sähköpostitse. Älä vastaa sähköposteihin, joissa pyydetään tietoja tileistäsi tai sisäänkirjautumistunnisteistasi.

Jos saamme tietää, että asiakkaidemme tietoja yritetään saada vääriin käsiin (esimerkiksi niin sanottujen phishing- eli tietojenkalasteluviestien kautta), tiedotamme tästä sivuillamme.

Näet tekemäsi kaupat Tapahtumat ja laskelmat -sivulla. Jos huomaat kauppoja, joita et tunnista tehneesi, ota meihin yhteyttä. Lähetä asiakaspalveluun viesti sisäänkirjautuneena, niin selvitämme asian.

Suojattu yhteys

Sisäänkirjautuminen tapahtuu sivulla, joka on suojattu https-suojausta käyttäen. Tiedät sivun olevan suojattu silloin, kun internetosoite on https-alkuinen. Kun olet kirjautunut sisään palveluumme, kaikki esille tulevat sivut ovat salattuja, kuten myös palveluun syöttämäsi tiedot. Kun selaimen osoiterivin alussa näkyy pieni lukon kuva, tiedät, että sivusto käyttää varmennusta ja tieto on salattua. Tuplaklikkaamalla lukon kuvaa saat esiin teknistä tietoa salaukseen liittyen. Nordnet tukee salausprotokollia TLS 1.0, 1.1 ja 1.2.

Rattaat

Tietokoneen päivitykset ja virussuoja

Päivitä käyttöjärjestelmäsi säännöllisesti ja suorita ohjelmien turvallisuuspäivitykset. Sekä Windowsissa että Mac OS:ssa voit valita automaattisen käyttöjärjestelmän päivityksen.

Tietokoneohjelmat ehdottavat viimeisien päivityksien asennusta. Voit myös valita, että turvallisuuspäivitykset asennetaan automaattisesti. Käyttämällä viimeisintä versiota ohjelmasta torjut virukset helpoiten.

Aseta viruksentorjuntaohjelma skannaamaan tietokonetta automaattisesti. Päivitä virussuoja ja palomuuri myös säännöllisesti. Käytä lisäksi tarvittaessa vakoiluntorjuntaohjelmaa poistaaksesi mahdolliset vakoiluohjelmat, jos sinulla ei ole sitä viruksentorjuntaohjelmassasi.

Nordnet-sovelluksen turvallisuus

  • Nordnetin puhelinsovellus on ladattavissa vain Applen App Storen ja Google Playn kautta
  • Älä lataa Nordnet-sovellusta mistään muista lähteistä
  • Älä lataa Nordnet-sovellusta sähköpostissa saamastasi tai mistään artikkelista näkemästäsi linkistä
  • Nordnetillä on vain yksi sovellus. Kun olet lataamassa sovellusta, varmistu, että kyseessä on Nordnetin tuottama sovellus. Mitään muita sovelluksia – vaikka ne vaikuttaisivat tai näyttäisivät Nordnetin sovelluksilta – ei tule koskaan ladata tai käyttää.
  • Älä koskaan jätä puhelintasi tai tablettiasi valvomatta. Kun et käytä laitettasi, varmista, että olet kirjautunut ulos Nordnet-sovelluksesta ja että laite on lukittu.
  • Varmista, että säilytät käyttämiäsi Nordnet-sovelluksen kirjautumistietoja turvallisessa paikassa.

Tärkeää tietoa Touch ID:n turvallisuudesta

Turvallisuus on Nordnetille äärimmäisen tärkeää. Seuraamme tietotekniikan kehitystä tarkasti ja teemme jatkuvasti parannuksia, jotta kaupankäyntisovelluksemme ovat mahdollisimman turvallisia käyttää.

Klikkaa alta, niin näet lisätietoa sormenjälkitunnistautumisen (Touch ID) käyttöön liittyvästä turvallisuudesta.

Touch ID ja turvallisuus

Turvallisuus on Nordnetille äärimmäisen tärkeää. Seuraamme tietotekniikan kehitystä tarkasti ja teemme jatkuvasti parannuksia, jotta kaupankäyntisovelluksemme ovat mahdollisimman turvallisia käyttää.

Touch ID mahdollistaa kirjautumisen mobiilisovellukseemme sormenjäljellä. Touch ID on käytettävissä sekä iPhone- että Android-laitteissa. Touch ID:tä käyttämällä voit kirjautua sovellukseen sormenjäljelläsi käyttäjätunnuksen ja salasanan sijaan.

Miten Touch ID toimii?

Käyttääksesi Touch ID:tä sinun tulee ensin syöttää käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Kun olet syöttänyt tunnistautumistietosi, ne säilytetään puhelimessasi salatussa muodossa. Voit tämän jälkeen alkaa käyttää Touch ID:tä ja kirjautua sisään sormenjäljelläsi käyttäjätunnuksen ja salasanan sijaan. Nordnet ei koskaan skannaa tai talleta sormenjälkeäsi. Touch ID on laitteesi käyttöjärjestelmään rakennettu ominaisuus, joka kertoo Nordnetin mobiilisovellukselle ainoastaan sen, tunnistettiinko sormenjälkeäsi vai ei.

Miten aloitan Touch ID:n käytön?

Kun kirjaudut sisään käyttäjätunnuksella ja salasanallasi, näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa kehoitetaan aktivoimaan Touch ID. Kun vahvistat haluavasi alkaa käyttää Touch ID:tä, ominaisuus aktivoituu. Voit aktivoida ominaisuuden myös myöhemmin Nordnet-sovelluksen profiili-kohdasta.

Kun aktivoit Touch ID:n, varmistathan, että puhelimeesi on tallennettuna vain oma sormenjälkesi. Voit tarkistaa puhelimeesi tallennetut sormenjäljet puhelimesi asetuksista. Nordnetin sovellus hyödyntää koko puhelimeesi tallennettua sormenjälkikantaa, joten on tärkeää, että puhelimessasi ei ole muiden henkilöiden sormenjälkiä tallennettuna.

Touch ID -toiminnon poistaminen käytöstä

Voit milloin tahansa poistaa Touch ID:n käytöstä ja ottaa takaisin käyttäjätunnukseen ja salasanaan perustuvan varmennuksen. Voit tehdä tämän menemällä profiilinäkymääsi ja poistamalla Touch ID:n käytöstä.

Jos epäilet, että Nordnet-sovellustasi on käytetty luvatta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme välittömästi.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.