Turvallisuus

Alkuun

Jaa:

Rahojesi turvaksi

Talletustakuu ja sijoittajansuoja rahojesi turvaksi

Finansinspektionenin valvonnassa

Nordnet Bank AB Suomen sivuliike on osa ruotsalaista Nordnet Bank AB:ta. Nordnet Bank AB on Nordnet AB:n tytäryhtiö.

Nordnet Bank AB:lla on lupa harjoittaa pankkiliiketoimintaa Ruotsin pankkiliiketoimintalain nojalla ja arvopaperikauppaa Ruotsin arvopaperimarkkinalain nojalla. Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen, valvoo yhtiön toimintaa. Suomen Finanssivalvonta valvoo Suomen toimintoja soveltuvin osin, mm. menettelytapojen osalta.

Omistaja- ja hallintarekisteröinti

Suomalaisten yksityishenkilöiden suomalaiset arvopaperit säilytetään omistajarekisteröidyllä arvo-osuustilillä, joka on salkun avauksen yhteydessä perustettu Euroclear Finlandin arvo-osuusrekisteriin. Ulkomaiset arvo-osuudet on hallintarekisteröity Nordnetin hoitotileille eri maissa, esimerkiksi Ruotsissa Euroclear Swedeniin.

Turvallista arvopaperikauppaa verkossa

Talletustakuu ja sijoittajansuoja

Vaihda tunnukset säännöllisesti

Päivitä käyttöjärjestelmääsi


Talletustakuu

Kaikkien Nordnetin asiakkaiden salkut kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletustakuun piiriin.

Asiakkaan tilillä olevat varat korvataan Nordnetin maksukyvyttömyystilanteessa. Enimmäiskorvaus on 100 000 euroa per asiakas. Talletustakuu koskee yksityishenkilöitä sekä yrityksiä. Jos salkun omistajia on kaksi tai useampia, talletustakuu koskee jokaista salkun omistajaa erikseen.

Lue myös Martin Paasin blogikirjoitus:


Sijoittajansuoja

Asiakkaiden rahoitusinstrumentit ovat erillisiä Nordnetin omista varoista ja muiden asiakkaiden varoista. Poikkeustilanteiden varalle asiakkaillamme on Ruotsin lain mukaan lisäsuoja. Ruotsin sijoittajasuojalain mukaan asiakkaallamme on oikeus 250 000 Ruotsin kruunun enimmäiskorvaukseen (n. 25 641 € vaihtokurssilla 9,75 SEK/€), jos Nordnet on maksukyvytön eikä asiakkaan arvopapereita saada palautetuksi.

Sijoittajansuoja koskee yksityishenkilöitä sekä juridisia henkilöitä. Jos salkun omistajia on kaksi tai useampia, sijoittajansuoja koskee jokaista salkun omistajaa erikseen.

Sijoittajansuoja kattaa esim. osakkeet, rahasto-osuudet, joukkovelkakirjat ja erityyppiset johdannaiset, kuten optiot ja termiinit.

Henkilökohtainen internet-turvallisuus

Surffaile ja sijoita turvallisesti

Tietokoneen monitori

Sisäänkirjautuminen

Sisäänkirjautuminen Nordnetin palveluun tapahtuu henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.

Valitset käyttäjätunnuksen ja salasananasiakkuuden avauksen yhteydessä. Jos avaat asiakkuuden ilman verkkopankkitunnuksia, tunnukset lähetetään sinulle postitse erillisissä lähetyksissä.

Älä koskaan anna sisäänkirjautumistunnisteitasi toisten käsiin. Nordnet ei koskaan kysy sisäänkirjautumistunnisteitasi. Älä myöskään anna taloudellisia tietoja, yhteystietoja tai muita vastaavia tietoja tuntemattomilla internetsivustoilla tehtäviin tiedusteluihin.

Kirjaudu aina ulos salkustasi käyttäen oikeassa yläkulmassa olevaa Kirjaudu ulos -painiketta ja sulkemalla internetselaimesi.

Käyttäjätunnus ja salasana

Turvallisuuden lisäämiseksi suosittelemme vaihtamaan käyttäjätunnuksen ja salasanan aina säännöllisin väliajoin. Voit tehdä sen sisäänkirjautuneena internetpalveluumme kohdasta Salkku > Asetukset. Nordnet auttaa sinua käyttäjätunnuksen ja salasanan muodostamisessa, jotta ne vastaavat korkeaa turvallisuustasoa. Vaihda sisäänkirjautumistunnisteet erityisesti silloin, jos epäilet, että toinen henkilö voinut saada ne käyttöönsä.

Unohditko tunnuksesi? Jos olet unohtanut salasanasi ja/tai käyttäjätunnuksesi, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös tilata uudet tunnukset täältälinkki toiselle sivustolle. Kun tilaat uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan, huomioithan, etteivät vanhat tunnisteesi enää toimi. Uuden salasanan ja käyttäjätunnuksen saat postitse kahdessa erillisessä lähetyksessä.

Huomiomerkki
Lainausmerkki

Yhteydenpito asiakaspalvelumme kanssa

Yhteydenpito, jossa käsitellään tilejäsi tai raha-asioitasi, tapahtuu Nordnetin verkkopalvelun viestikeskuksen kautta. Voit lähettää asiakaspalveluumme viestejä sisäänkirjautuneena verkkosivun oikean ylälaidan viestit-osiossa. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 020 198 5898.

Emme luovuta tai kysy henkilökohtaisia tietojasi sähköpostitse. Älä vastaa sähköposteihin, joissa pyydetään tietoja tileistäsi tai sisäänkirjautumistunnisteistasi.

Jos saamme tietää, että asiakkaidemme tietoja yritetään saada vääriin käsiin (esimerkiksi niin sanottujen phishing- eli tietojenkalasteluviestien kautta), tiedotamme tästä sivuillamme.

Näet tekemäsi kaupat Tapahtumat ja laskelmat -sivulla. Jos huomaat kauppoja, joita et tunnista tehneesi, ota meihin yhteyttä. Lähetä asiakaspalveluun viesti sisäänkirjautuneena, niin selvitämme asian.

Suojattu yhteys

Sisäänkirjautuminen tapahtuu sivulla, joka on suojattu https-suojausta käyttäen. Tiedät sivun olevan suojattu silloin, kun internetosoite on https-alkuinen. Kun olet kirjautunut sisään palveluumme, kaikki esille tulevat sivut ovat salattuja, kuten myös palveluun syöttämäsi tiedot. Kun selaimen osoiterivin alussa näkyy pieni lukon kuva, tiedät, että sivusto käyttää varmennusta ja tieto on salattua. Tuplaklikkaamalla lukon kuvaa saat esiin teknistä tietoa salaukseen liittyen. Nordnet tukee salausprotokollia TLS 1.0, 1.1 ja 1.2.

Ketju
Rattaat

Tietokoneen päivitykset ja virussuoja

Päivitä käyttöjärjestelmäsi säännöllisesti ja suorita ohjelmien turvallisuuspäivitykset. Sekä Windowsissa että Mac OS:ssa voit valita automaattisen käyttöjärjestelmän päivityksen.

Tietokoneohjelmat ehdottavat viimeisien päivityksien asennusta. Voit myös valita, että turvallisuuspäivitykset asennetaan automaattisesti. Käyttämällä viimeisintä versiota ohjelmasta torjut virukset helpoiten.

Aseta viruksentorjuntaohjelma skannaamaan tietokonetta automaattisesti. Päivitä virussuoja ja palomuuri myös säännöllisesti. Käytä lisäksi tarvittaessa vakoiluntorjuntaohjelmaa poistaaksesi mahdolliset vakoiluohjelmat, jos sinulla ei ole sitä viruksentorjuntaohjelmassasi.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.