Siirry pääsisältöön

Lainat ja
luotot.

Luottoa salkkuasi vastaan.

Lainat ja
luotot.

Luottoa salkkuasi vastaan.

Sijoituslaina. Hyödynnä mahdollisuus lisätuottoon.

Kaupankäyntiluotto, tai sijoituslaina, tarkoittaa luottoa, jossa käytät salkkusi omistuksia luoton vakuutena. Voit käyttää lainaa sjoittamiseen, parantaa tuottomahdollisuuksiasi ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Voit hyödyntää luottoa myös osakesäästötilillä.

Huomioi, että luoton käyttäminen voi johtaa myös suurempiin tappioihin sen tarjoaman vipuvaikutuksen vuoksi. Lue lisää luottoon liittyvistä riskeistä Pdf, 124.8 kB, avautuu uuteen ikkunaan.. Ennen luoton hakemista tutustu myös vakiomuotoisiin eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin.

Alta löydät lisätietoa Nordnetin kaupankäyntiluotosta. Lue lisää alla olevista linkeistä shorttaamisesta eli lyhyeksi myynnistä ja intraday-limiitistä.

Näin Nordnetin kaupankäyntiluotto/sijoituslaina toimii:


Kaupankäyntiluoton hyödyt:

 • Ei aloitus- tai kuukausimaksuja. Korkoa maksat vain käyttämäsi luoton osalta, et koko myönnetystä luotosta.
 • Voit käyttää luottoa miten haluat – vaikka osakesäästötilisijoituksiisi – ja maksaa sen takaisin täysin omalla aikataulullasi.
 • Hyvät lainoitusasteet osakkeille ja rahastoille. Lainoitusasteet kasvavat entisestään, jos salkkusi on hyvin hajautettu.
 • Korko jopa 0,99 %.*
 • 100 % verovähennyskelpoisuus

* Nordnetin kaupankäyntiluoton vuosikorko on lähtökohtaisesti 4,85 %. Kaupankäyntiluottoon on mahdollista liittää Superluotto-ominaisuus, jonka alhaisin Kulta-tason korko on 0,99 %.

Esimerkki – kaupankäyntiluotto Superluoton Kulta-tason alennuksella:
Nostetun luoton määrä: 10 000 EUR. Takaisinmaksuaika: 1 vuosi. Todellinen vuosikorko: 0,995 %. Perustamis- ja vuosikustannukset: 0 EUR. Takaisinmaksettava kokonaissumma näillä oletuksilla: 10 099,50 EUR.

Esimerkki – kaupankäyntiluotto ilman Superluotto-ominaisuutta tai jos Superluotto-ehdot eivät täyty:
Nostetun luoton määrä: 10 000 EUR. Takaisinmaksuaika: 1 vuosi. Todellinen vuosikorko: 4,96 %. Perustamis- ja vuosikustannukset: 0 EUR. Takaisinmaksettava kokonaissumma näillä oletuksilla: 10 496 EUR.

Superluotto helpottaa asioita. Ennen luoton käyttöönottoa piti jatkuvasti pumpata rahaa salkkuun, ennen kuin sai tehtyä ostoja. Nyt voi kaupat tehdä silloin kuin paikka on, ja myöhemmin sitten lyhentää luottoa.

Laske millaisen koron voit saada.

Millainen salkku, sellainen lainakorko.

Nordnetin kaupankäyntiluoton vuosikorko on lähtökohtaisesti 4,85 %. Kaupankäyntiluottoon on mahdollista liittää Superluotto-ominaisuus, jonka alhaisin Kulta-tason korko on vain 0,99 %.

Kun Superluotto-ominaisuus on aktivoitu, koron suuruuteen vaikuttaa kaksi tekijää: miten hyvin salkkusi on hajautettu ja miten suuri osa salkkusi lainoitusarvosta on jo käytössä.

Aktivoi Superluotto-ominaisuus.

Voit aktivoida luottoosi Superluotto-ominaisuuden yhdellä napin painalluksella. Palvelumme tarkistaa päivittäin salkkusi tilanteen ja laskee lainakorkosi sen mukaan. Jos salkkusi täyttää alemman korkotason ehdot, saat edullisemman koron lainaasi jo saman päivän aikana.

Yksinkertaista, eikö vain?

Jos Superluoton ehdot eivät täyty, korko on 4,85 %. Huomioi, että sinun tulee tutustua Superluoton ehtoihin ennen luoton hakemista. Saadaksesi luottoa alimmalla korkotasolla sinun tulee aktivoida Superluotto-ominaisuus. Aktivoi ominaisuus luottosivulta, klikkaamalla "Aktivoi Superluotto"-painiketta Korot-taulukossa.

Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi 0,99 % koron:

 1. Yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 20 % salkun koko markkina-arvosta.*
 2. Yksittäinen rahasto edustaa enintään 60 % salkun koko markkina-arvosta.
 3. Käytössäsi on enintään 20 % salkun lainoitusarvosta.

*Huomioi, että ainoastaan Hyväksytyt rahoitusvälineet otetaan huomioon salkun markkina-arvoa ja hajautusta laskettaessa. Hyväksytyillä rahoitusvälineillä tarkoitetaan rahoitusinstrumentteja, joiden lainoitusaste on suurempi kuin nolla.

Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi 2,49 % koron:

 1. Yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 25 % salkun koko markkina-arvosta.*
 2. Yksittäinen rahasto edustaa enintään 75 % salkun koko markkina-arvosta.
 3. Käytössäsi on enintään 60 % salkun lainoitusarvosta.

*Huomioi, että ainoastaan Hyväksytyt rahoitusvälineet otetaan huomioon salkun markkina-arvoa ja hajautusta laskettaessa. Hyväksytyillä rahoitusvälineillä tarkoitetaan rahoitusinstrumentteja, joiden lainoitusaste on suurempi kuin nolla.

Esimerkki 1 – tuottoa vivulla

Luottoa käytössä 100 000 €

Oletetaan, että asiakkaan salkussa on osakkeita seuraavasti (suluissa tämänhetkinen lainoitusaste): Nokia 50 000 € (70 %), Sampo 50 000 € (80 %), IBM 50 000 € (80 %), Facebook 50 000 € (50 %).

Salkun markkina-arvo on 200 000 € ja lainoitusarvo 140 000 €. Asiakkaalla on 50 % omaa pääomaa ja 50 % luottoa, eli 100 000 € omaa pääomaa ja 100 000 € luottoa käytössä. Asiakkaalle on myönnetty 300 000 € limiitti, josta siis 100 000 € käytössä (1/3-osa limiitistä).

Oletetaan, että asiakkaan lainakorko on 3,5 % ja luottoaika 6 kk. Käytössä oleva osuus limiitistä (100 000 €) on tasaisesti käytössä luottoaikana. Asiakas maksaa korkoa luottoajalta 1 750 € (nimellinen korko 3,5 % p.a.).

Jos kuvitellaan, että sijoitukset tuottavat 7 % p.a., eli 3,5 % per 6 kk, tuottaa koko salkku 7 000 €. Salkun oma pääoma on kasvanut puolessa vuodessa 5 250 eurolla (tuotto miinus maksetut korot). Oman pääoman tuotto on 5,25 % 6 kk:n ajalta ja yli 10 % p.a. vuositasolla.

Yksinkertaisuuden vuoksi korkoa korolle efektiä ei ole otettu huomioon. Esimerkkikoron, tässä 3,5 %, vuotuinen efektiivinen korko olisi 3,56 %.

Esimerkki 2 – millaisen salkun luotolla saa?

Oma pääoma 100 000 € ja limiittiä myönnetty 350 000 €

Oletetaan, että asiakas haluaisi rakentaa salkun, jonka arvopapereiden keskimääräinen (markkina-arvolla painotettu lainoitusaste) on 75 %. Asiakkaalla on omaa pääomaa salkussa 100 000 € ja myönnettyä limiittiä 350 000 €.

Kuinka suurella salkulla asiakas voi käydä kauppaa?

Asiakas voi käydä kauppaa salkulla, jonka koko on maksimissaan:

(oma pääoma / 1-lainoitusaste) = 100 000 / (1–0,75 %) = 400 000 € => Asiakas voi käydä kauppaa 400 000 € salkulla.

Vastaavasti, jos salkun arvopapereiden keskimääräinen lainoitusaste on 60 %, asiakas voi käydä kauppaa 250 000 € salkulla (100 000/0,4= 250 000 €). Kannattaa huomioida, että vaikka asiakkaalla olisi limiittiä jäljellä isompaankin salkkuun, rajoittavaksi tekijäksi tulee lainoitusaste (60 %), joka ei mahdollista kuin 250 000 € salkun rakentamisen.

Huom: tässä laskelmassa ei ole otettu huomioon alla esiteltyä lainoitusasteiden dynaamista elementtiä – salkkusi keskimääräinen lainoitusaste voi kasvaa, jos salkkusi on hyvin hajautettu. Voit siis hyödyntää sitä enemmän luottoa, mitä paremmin salkkusi on hajautettu ja mitä korkeammat lainoitusasteet omistuksillasi on.

Luottosopimuksen aktivointi salkkuuni Nordnet-urani alkupuolella 2017 on tuntunut hieman samalta kuin asentaisi V6-moottorin vanhaan Mazdaan – samalla pääomalla saakin tarpeen tullen enemmän aikaiseksi ilman, että tarvitsee myydä omistuksiaan.

Nordnet Suomen Marketing Project Manager Henri Isometsä Nordnet Blogi -artikkelissa Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Mitä hajautetumpi salkku, sitä parempi lainoitusarvo.

Mitä paremmin salkkusi riskit on hajautettu, sitä paremmat lainoitusasteet voit saada omistuksillesi. Toisin sanoen, mitä matalampi riski salkkuusi liittyy, sitä enemmän voit saada luottoa. Lainoitusaste on korkeintaan 90 % ja lainoitus jopa 10 X oman pääoman verran. Esimerkiksi 10 000 €:n omalla pääomalla voit tehdä 100 000 €:lla sijoituksia.

Katso alla olevan alasvetovalikon taulukosta, miten lainoitusasteet määrittyvät. Vaikka päättäisit olla aktiivisesti hyödyntämättä korotettuja lainoitusasteita, hyödyt niistä silti. Mitä suurempi salkkusi lainoitusaste on, sitä pienempi on riski ylilainoitustilanteeseen joutumisesta, jos omistustesi arvot laskevat. Turvamarginaalisi tältä osin on siis vain suurempi.

Rahastot lasketaan kolmeksi omistukseksi

Jos salkussasi on yksi tai useampi rahasto, hajautuksesi lisääntyy merkittävästi, koska rahastot ovat jo valmiiksi hyvin hajautettuja. Siksi rahastot lasketaan salkun hajautusta määritettäessä kolmeksi omistukseksi.

Nordnet suorittaa luottoarvioinnin ja tekee luottopäätöksen. Kun arvopaperisi muodostavat lainan vakuuden, lainan määrä määräytyy arvopapereiden lainoitus- eli vakuusarvon perusteella.

Salkkusi hajautus lasketaan suhteuttamalla suurin omistuksesi kaikkiin yli 0 % lainoitusasteen omaaviin omistuksiin salkussasi. Omistustesi lainoitusaste voi kasvaa, jos yksikään omistus ei vastaa yli 50 % salkkusi koko markkina-arvosta.

Miten paljon salkkua sitten tulisi hajauttaa, jotta lisälainoitusasteet saa hyödynnettyä täysimääräisesti? Tämä riippuu omistustesi alkuperäisistä lainoitusasteista. Jos omistat esimerkiksi vain sellaisia osakkeita, joiden alkuperäinen lainoitusaste on 70 %, voit nostaa kaikkien omistustesi lainoitusasteen tasolle 85 %, mutta tällöin yhdenkään osakkeen arvo ei saa ylittää 10 % salkkusi markkina-arvosta. Teoriassa 10 osaketta riittää, mutta käytännössä salkussasi on oltava vähintään 11 osaketta, jotta 10 % raja ei ylity kurssimuutosten seurauksena.

Esimerkki lisälainoitusasteiden määräytymisestä:

Suurimman omistuksen osuus salkun markkina-arvosta

Jos haluat vivuttaa salkkusi maksimaalisesti eli kymmenkertaisesti (10 X oma pääoma), niin tällöin...

 • salkkusi kaikilla omistuksilla tulee olla vähintään 85 % lainoitusaste, ja
 • yksikään omistuksista ei saa edustaa yli 20 % salkkusi markkina-arvosta.

Tällöin omistustesi lainoitusasteet nousevat 90 %:iin ja kymmenkertainen vivutus on teoriassa mahdollinen. Käytännössä hajautusta tulee kuitenkin olla salkussa enemmän, koska muutoin pienetkin vaihtelut omistusten markkina-arvoissa johtavat lainoitusasteiden palautumiseen alemmalle tasolle, eli 85 %:iin.

Hyödynnän luoton osalta osinkojen ja luoton koron välistä etua, jolloin saan korkoeron välisen tuoton itselleni. Esim. 5…6 % osinko, josta vähennettynä 0,99 % Superluoton korko saan siis 4…5 % tuottoa.

Usein kysyttyä lainoista ja luotoista.

 1. Tässä näet kaikki omistuksesi, joiden lainoitusaste on yli 0 %. Nordnetin lainoitusmallissa vain lainoitusasteen omaavat instrumentit huomioidaan salkun lainoitusarvon ja Superluoton korkoalennusten laskennassa.
 2. Jakauma-kohta kertoo instrumentin osuuden lainoitusarvoa omaavien omistustesi yhteenlasketusta arvosta salkussasi. Mitä hajautetumpi salkkusi on, sitä suurempi lainoitusaste omistuksille on mahdollista saada. Parhaan mahdollisen lainoitusasteen saa, kun yksikään instrumentti ei ylitä 10 % osuutta salkussa.
 3. Tämä sarake kertoo instrumentin alkuperäisen lainoitusasteen, jossa ei ole huomioitu mahdollista lisälainoitusastetta. Lisälainoitusasteen saa käyttöönsä, jos salkku on riittävän hajautettu.
 4. Tämä sarake kertoo instrumentin nykyisen lainoitusasteen. Se ei siis välttämättä ole instrumentin maksimaalinen lainoitusaste. Kaikkien osakkeiden lainoitusasteet löydät tästä linkistä ja rahastojen vastaavasti täältä.
 5. Alkuperäinen lainoitusarvo = Kaikkien salkkusi instrumenttien alkuperäiset lainoitusarvot yhteenlaskettuna. Lisälainoitusarvo = Jos salkkusi on riittävän hajautettu, saat käyttöösi lisälainoitusarvoa, jonka määrä näkyy tässä. Mahdollinen hajautuslisä = Kertoo kuinka paljon lisää lainoitusarvoa voi lisähajautuksella saada niille salkun nykyisille omistuksille, joiden lainoitusarvo ei jo ole maksimissaan salkun nykyisen hajautusasteen myötä. Korkein mahdollinen lainoitusarvo = Alkuperäisen lainoitusarvon, lisälainoitusarvon ja mahdollisen hajautuslisän summa.
 6. Käytettävissä = lainoitusarvo vähennettynä käytössä olevan luoton määrällä. Saldo = Salkun saldo (kuten salkun yleisnäkymässä). Lainoitusarvo = Kertoo salkun yhteenlasketun lainoitusarvon (alkuperäinen lainoitusarvo + lisälainoitusarvo), mutta voi olla maksimissaan luottolimiitin määrä.
 7. Graafi kertoo salkun suurimman omistuksen prosentteina ja näyttää mille korkotasolle se oikeuttaa. Superluottokorko: 0,99 % > korkotason raja. Kertoo mihin summaan asti kyseinen korko on voimassa. Esimerkkisalkussa lainaa on 43 160 EUR, joten salkun koroksi määräytyy 0,99 %. Normaali korko = hinnaston mukainen normaali korko, josta ei ole tehty esimerkiksi Superluoton korkoalennuksia.

Mistä näen käytössä olevan lainoitusarvon, eli luvun, joka vaikuttaa Superluoton korkoalennusten laskentaan?

Korot-kohdasta näet, miten paljon lainoitusarvostasi on käytössä ja mihin rajaan asti voit sitä vielä käyttää, jotta kyseinen alennettu korkotaso on voimassa. Esimerkkitapauksessa korkotason rajalle on matkaa vielä muutama tuhat euroa. Jos haluat tietää käytössä olevan lainoitusarvon prosentuaalisesti, niin se muodostuu laskemalla yhteen "Alkuperäinen lainoitusarvo" ja "Lisälainoitusarvo". Kun suhteutat käytössä olevan luoton määrän tähän summaan, saat prosenttiluvun. Kuvan esimerkkitapauksessa käytössä oleva lainoitusarvo on 43 160 / (212 180 + 17 947) = 18,75 %.

Nordnetissä voit ottaa luottoa osakkeita, rahastoja ja muita arvopapereita vastaan. Luotto toimii joustavasti limiittiluottona, jossa luoton vakuus muodostuu lainoituskelpoisista arvopapereistasi.

Myönnettävän luoton maksimisumma on normaalisti kolme kertaa salkun velaton arvo. Voit valita itse hakemasi luoton määrän, minimisumma on 10 000 €. Luottoa voit nostaa haluamasi määrän.

Jos haluat luoton käyttöösi, sinun tulee täyttää luottosopimus ja edelleenpanttaussopimus sivun yläreunasta löytyvistä painikkeista.

Kun vastaanotamme hakemuksesi ja mahdolliset liitteet, suoritamme normaalin luottoarvioinnin ja teemme luottopäätöksen. Ilmoitamme luottopäätöksestä viestikeskuksen kautta.

Kun arvopaperisi muodostavat lainan vakuuden, lainan määrä määräytyy arvopapereiden lainoitus- eli vakuusarvon perusteella. Osakkeiden ja rahastojen lainoitusaste vaihtelee 0–85 % välillä. Nordnet voi laskea arvopapereiden lainoitusastetta milloin tahansa, mikäli se katsotaan välttämättömäksi.

Huomioithan, että velkasaldosi ei saa olla suurempi kuin omistustesi yhteenlaskettu lainoitusarvo tai kyse on ylilainoitustilanteesta.

Voit hyödyntää luottoa sijoituksissasi myös osakesäästötilillä, mutta luoton tulee olla peräisin osake- ja rahastosalkkuun eli arvo-osuustiliin sidotusta luottosopimuksesta. Tämä tarkoittaa, että osakesäästötilillä olevia omistuksia ei voi hyödyntää kaupankäyntiluoton vakuutena, vaan vakuutena toimivat sen arvo-osuustilin omistukset, johon luottosopimus on aktivoitu. Tällöin myös kaupankäyntiluoton korot peritään arvo-osuustilin puolelta, ei osakesäästötililtä. Kaupankäyntiluoton rajoitteet johtuvat osakesäästötiliin liittyvästä lainsäädännöstä.

Kaupankäyntiluoton hyödyntäminen voi rajoitteistaan huolimatta olla verotehokas tapa aloittaa osakesäästötilisäästäminen, jos haluat hyödyntää arvo-osuustilisi puolella olevia omistuksia, mutta et kuitenkaan halua realisoida niitä ja maksaa realisoinnin seurauksena veroja mahdollisista voitollisista omistuksistasi.

→ Lue lisää osakesäästötilistä

Superluotto vaatii aina olemassa olevan luottosopimuksen ja Superluoton aktivoinnin. Jos sinulla on voimassa oleva luottosopimus, voit aktivoida Superluotto-ominaisuuden käyttöösi salkun Luotot ja lainat -välilehdellä.

Jos sinulla ei ole luottosopimusta, voit lähettää meille luottohakemuksen. Lisäksi salkkusi tulee täyttää Superluotto-korkotason saamiselle asetetut ehdot.

Superluotto-ominaisuuden ehdot

Omistamasi arvopaperit muodostavat vakuuden luotollesi. Vakuuden arvo määräytyy salkkusi yhteenlasketun lainoitusarvon mukaan. Katso osakkeiden ja rahastojen lainoitusasteet.

Tästä näet Superluotto-ominaisuuden ehdot.

Voit käyttää rahat kuten haluat

On sinun päätettävissäsi, mihin käytät sinulle myönnetyn luoton. Huomaathan kuitenkin, että jos nostat rahaa miinussaldoa omaavalta Nordnet-tililtäsi, niin luottosaldosi kasvaa ilman, että salkkusi lainoitusarvo kasvaa. Tällöin luottosaldon painoarvo suhteessa salkkusi lainoitusarvoon muuttuu, mikä puolestaan voi vaikuttaa luottoosi sovellettavaan korkoon, jos käytössäsi on Superluotto-ominaisuus.

Sinun tulee siis huolehtia itse siitä, että salkkusi täyttää yhä Superluotto-korkotason saamiselle asetetut ehdot, jos tavoittelet pysymistä Kulta- tai Hopea-tason mukaisella korkotasolla. Rahan nostaminen miinussaldoisesta Nordnet-salkusta voi myös kasvattaa ylilainoitustilanteen riskiä. Katso myös "Milloin salkku on ylilainoitettu?".

Henkilöasiakkaat:

Yritysasiakkaat

Lainoitusasteen määrittelyssä otetaan huomioon muun muassa seuraavat tekijät:

 • arvopaperin likviditeetti ja muutokset likviditeetissä
 • volatiliteetti
 • toimiala ja toimialan kilpailutilanne
 • ulkoiset ja sisäiset yhtiö- ja toimialakohtaiset riskit

Korko peritään jokaisen kuun viimeisenä pankkipäivänä. Maksat korkoa vain niiltä päiviltä, jolloin olet käyttänyt luottoa, eli salkkusi saldo on ollut negatiivinen.

Luotto tarkoittaa korkeampaa riskiä

Jos käyt kauppaa luotolla, markkinariskisi nousee. Jos sijoituksesi onnistuvat, saat suuremman tuoton rahoillesi. Samoin tappiot voivat olla suurempia, jos sijoituksesi eivät onnistu odotetusti. Voit menettää pääomasi jopa kokonaan.

Jos salkkuun syntyy ylilainoitustilanne, sinun tulee korjata tilanne viipymättä. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään. Pakkomyynti voi johtaa tappioihin, joiden suuruus voi ylittää alkuperäisen luoton määrän.

Lue lisää riskeistä. Pdf, 124.8 kB.

Korkotason muutokset

On hyvä muistaa, että Superluotto-ominaisuuden mukainen korkotaso voi muuttua, kun salkkusi tilanne muuttuu. Mikäli salkkusi ei enää täytä Superluoton korkotasojen ehtoja, lainaasi sovelletaan hinnastomme mukaista lainakorkoa.

Muutokset salkussasi voivat siis vaikuttaa korkotasoosi. Sinusta riippumattomat tekijät, kuten esimerkiksi arvopapereiden lainoitusasteiden muutokset sekä arvopapereiden markkina-arvon muutokset, voivat myös muuttaa salkkusi tilannetta ja vaikuttaa korkotasoosi.

Luoton käytöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia salkkusi kokonaiskehitykselle. Jos vakuutena olevien arvopapereiden markkina-arvo laskee, myös niiden lainoitusarvo laskee. Jos käytät kaupankäyntiluottoa, on erittäin tärkeää, että seuraat aktiivisesti salkkusi vakuuksien kehitystä ja reagoit tarvittaessa ajoissa välttyäksesi itsellesi liian suurilta tappioilta. Jos lainoitusarvo on pienempi kuin käytössä oleva velkasaldo, tilisi sanotaan olevan ylilainoitettu ja Nordnetillä on oikeus realisoida vakuutena olevaa omaisuutta ylilainoituksen korjaamiseksi.

Ylilainoitustilanteessa velkasaldoa on pienennettävä joko tallettamalla rahaa tai myymällä vakuutena olevia osakkeita. Tilanne voidaan purkaa myös siirtämällä pantatulle arvo-osuustilillesi lisää lainoituskelpoisia osakkeita lisävakuuksiksi. Tilinhaltijan velvollisuus on purkaa ylilainoitustilanne omatoimisesti jollakin yllä mainituista tavoista. Ylilainoitustilanteessa on suositeltavaa olla yhteydessä Nordnetin asiakaspalveluun.

Ylilainoitustilanteessa sinulta veloitetaan ylilainoituksen osalta normaali hinnaston mukainen luottokorko lisättynä 7 %:lla (p.a.).

Nordnetin sinulle myöntämä luottolimiitti on vakuudellinen, joten sen suuruus riippuu täysin Nordnetissä olevan salkkusi koosta. Vakuusvaatimuksen vuoksi koko luottolimiitti ei välttämättä ole välittömästi käytettävissäsi. Luottolimiittisi koon näet sisäänkirjautuneena kohdasta Sivuni > Omat luotot ja lainat.

Luoton käyttäjän on erittäin tärkeää huomioida, että Nordnetillä on oikeus milloin tahansa muuttaa arvopapereiden lainoitusasteita (0–85 %).

Lue lisää ylilainoitustilanteesta ja katso esimerkkitilanne.

Asiakaspalvelumme auttaa (puh. 020 198 5898) ma–pe klo 9.45–18.30, jos sinulla on kysyttävää.

Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@nordnet.fi. Lisäksi löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin Nordnetin asiakaspalvelun sivuilta.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Jos käyt kauppaa luotolla, markkinariskisi nousee. Jos sijoituksesi onnistuvat, saat suuremman tuoton rahoillesi. Samoin tappiot voivat olla suurempia, jos sijoituksesi eivät onnistu odotetusti. Voit menettää pääomasi jopa kokonaan.

Jos salkkuun syntyy ylilainoitustilanne, sinun tulee korjata tilanne viipymättä. Muussa tapauksessa riskinä on muun muassa, että rahoitusvälineitäsi pakkomyydään. Pakkomyynti voi johtaa tappioihin, joiden suuruus voi ylittää alkuperäisen luoton määrän.

Velan järkevä käyttäminen on ensisijaisesti riskien hallintaa ja vasta toissijaisesti tuottojen maksimointia.

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju artikkelissaan "Osinkotuottojen vivuttamisen abc"

Tiesitkö tämän kaupankäyntiluotosta Nordnetissä?

Kokosimme oheiseen infograafiin faktoja Nordnetin kaupankäyntiluotosta.

Kiinnostaako kaupankäyntiluotto, mutta sinulla heräsi kysyttävää tai pohdintoja aiheesta? Löydät vastauksia UKK-osiomme lisäksi myös Sharevillen "Superluotto ja luottolimiitti"-keskusteluryhmästä.

→ Liity mukaan keskusteluun

Osakesäästötili Nordnetissä -infograafi

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.