Siirry pääsisältöön

Lukiolaiset sijoittavat.

Nordnet on mukana Lukiolaisten sijoittajakoulussa.

Kuudessa lukiossa on pilotoitu lukuvuonna 2020–2021 Lukiolaisten sijoittajakoulu -kurssia, jossa nuoret pääsevät opettelemaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita opettajien johdolla. Kurssin takana on Talous ja nuoret TAT sekä konseptin kehittäjä, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Timo Holmström.

Syksyksi 2021 kurssi tulee kaikkien Suomen lukioiden käytettäväksi. Nordnet toimii hankkeen kumppanina yhdessä Suomen Osakesäästäjien ja Inderesin kanssa.

Lukiolaisten sijoittajakoulu on lukion läpi kestävä kahden opintopisteen kurssi, joka koostuu kuukausittaisista kokoontumisista opettajan johdolla (1 x 75 min). Kurssilla tarkastellaan erilaisia talouden ilmiöitä sijoittamisen näkökulmasta ja harjoitellaan taloustaitoja.

Tapaamisten ohella lukiolaiset avaavat itselleen arvo-osuustilit ja tekevät itse laatimansa säästämissuunnitelman mukaisesti halutessaan sijoituksia osakkeisiin ja rahastoihin.

Sijoittajakouluun osallistuminen edellyttää alaikäisten opiskelijoiden osalta huoltajien suostumusta.

→ Lisätietoja/Opettaja, näin ilmoittaudut mukaan

Talous ja nuoret TAT logo
Lukiolaisia

Nordnetin palvelut ja edut lukiolaisille.

Nordnet tunnetaan omatoimisten sijoittajien suosikkina. Meidät on valittu kolme kertaa peräkkäin Suomen laadukkaimmaksi arvopaperinvälittäjäksi.

 • Maksuton asiakkuus. Valitse arvo-osuustili ja/tai osakesäästötili.
  Ei asiakkuuden avaus- tai verkkopankkitunnusmaksuja. Säilytysmaksut kotimaisille ja ulkomaisille pörssiosakkeille 0 €.
 • Yli 600 rahastoa ilman osto- tai myyntikuluja.
  Nordnetin omat indeksirahastot ja yli 60 rahastoyhtiön rahastot. Rahastoista maksat ainoastaan rahastoyhtiön veloittamat hallinnointipalkkiot.
 • Kuukausisäästä rahastoihin jo vain 15 €/kuussa.
  Rahastokuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetin palvelusta saat apua sopivien rahastojen löytämiseen. Muutaman simppelin vaiheen kautta pääset alkuun rahastosalkun luomisessa.
 • ETF-kuukausisäästäminen ainoastaan Nordnetistä.
  Voit valita kuukausisäästösopimukseen enintään neljä ETF:ää. Palvelumaksu: 2,5 €/kk/sopimuskauppojen toteutus/sopimus. Myydessä välityspalkkio hinnaston mukaan.
 • Hyödynnä uusasiakastarjous ja Osakesäästäjien edut.
  Uutena asiakkaana käyt osakekauppaa 2 kk parhaalla tasollamme alk. min. 3 € / 0,06 %. Jos olet lisäksi Nuorten Osakesäästäjien jäsen, saat automaattisesti vähintään palkkiotason 3: min. 7 € / 0,15 % / toteutunut toimeksianto (norm. taso 4: min. 9 € / 0,20 %). Katso hinnasto.
 • Lukiolaiset Sharevillessä.
  Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä voit poimia sijoitusideoita menestyneiden sijoittajien salkuista ja keskustella muiden sijoittajien kanssa. Lukiolaisille löytyy oma ryhmä. Liity mukaan!
 • Opi lisää sijoittamisesta Nordnet-koulussa.
  Nordnet-koulussa opit säästämään ja sijoittamaan. Kaikki materiaalit ovat maksutta käytettävissäsi. Tutustu aihealueisiin, josta haluat oppia lisää!
 • Nordnet-sovellus iPhonelle ja Androidille.
  Nordnet-sovelluksen avulla voit tehdä sijoituksia ja seurata salkkusi kehitystä puhelimellasi tai tabletillasi. Vastaanota ilmoituksia toteutuneista kaupoista ja osingoista. Luo seurantalistoja. Ja paljon muuta.

Osake- ja rahastosalkun tai osakesäästötilin avaaminen alaikäiselle.

Voit avata tilin alaikäiselle klikkaamalla alla olevaa painiketta. Täytä hakemukseen alaikäisen sekä molempien vanhempien tiedot. Kun tiedot on täytetty, vanhemmat saavat sähköpostiinsa linkin, jolla sopimuksen voi allekirjoittaa. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä tunnistautuaksesi ja allekirjoittaaksesi sopimuksen verkkopankkitunnuksilla.

Nordnet käsittelee hakemuksen, kun kaikki hakemuksen osapuolet ovat allekirjoittaneet sen verkkopankkitunnuksillaan. Käsittelyssä voi mennä muutama viikko.

Tunnukset saatuasi kirjaudu sisään ja aloita säästäminen lapselle. Huomioi, että lapsen omat Nordnet-tunnukset ovat katselutunnukset, eli niillä voi käydä kauppaa vasta, kun lapsi täyttää 18 vuotta.

Kun alaikäinen salkunomistaja tulee täysi-ikäiseksi, salkun hallinta siirtyy hänen omiin nimiinsä. Siihen asti huoltajat hallinnoivat alaikäisen lapsen tiliä vanhempien valtakirjalla joko erillisillä tunnuksilla tai oman Nordnet-tilinsä kautta.

Lapsen tilin hallinnointi sujuu jouhevimmin, jos vähintään toisella huoltajista on lapsen tiliä avattaessa jo oma Nordnet-asiakkuus. Täysi-ikäisenä voit avata Nordnet-asiakkuuden alta helposti verkkopankkitunnuksilla.

Näin teet sijoituksia Nordnetin palvelussa.

Näin teet talletuksen.

Näin teet toimeksiannon.

Näin teet kuukausisäästösopimuksen.

Näin nopeasti säästösi voivat kasvaa – kokeile säästölaskuria.

Korkoa korolle -ilmiötä kutsutaan joskus maailman kahdeksanneksi ihmeeksi, eikä suotta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää. Nordnetin säästölaskuri kertoo, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

Inspiraatiota lukiolaisille.

Rahajunnut #rahapodissa.


Akseli ja Waltteri tekevät kauan odotetun nuorennusleikkauksen #rahapodiin. Keitä oikein ovat nämä mystiset hahmot, jotka kuvaavat itseään kotisivuillaan “junnuiksi, jotka kertoo miten vaurastuu sijoittamalla”? Millä tolalla peruskoulun talousopetus nykyään on – osaavatko juniorit säästää, vai viekö Tiktok junnujen kaikki rahat? Entä milloin sijoituskärpänen oikein puraisi vieraitamme? Katso #rahapodi 206.

Nuoret osakesäästäjät #rahapodissa.


Miten Suomen nuoriso suhtautuu sijoittamiseen ja säästämiseen? Nuoret Osakesäästäjät -järjestön Jamilla Heiskanen ja Raoul Lehtonen vierailivat #rahapodissa. Paljon puhetta taloudesta, eläkkeistä ja sijoittamisesta nuoren näkökulmasta. Katso #rahapodi jakso 86.

35 vuoden eläkesäästöt 10 vuodessa? 


Korkoa korolle -efektin ansiosta kymmenen vuoden säästäminen kaksikymppisenä tuottaa eläkeikään mennessä isomman summan kuin 35-vuotinen säästäminen 30-vuotiaana. Katso Nordnet Suomen talousasiantuntija Martin Paasin jo legendaksi muodostunut korkoa korolle -show taltioituna Sijoitus Invest -tapahtumasta 27.11.2019.

Vuoden Sijoitusteko 2021 Lukiolaisten sijoittajakoululle.

Lukiolaisten sijoittajakoulu voitti Vuoden Sijoitusteko 2021 -kilpailun 34,2 %:n äänipotilla.

"Vuoden Sijoitusteko 2021 -palkinnon voittaminen on valtava kunnia. Lukiolaisten sijoittajakoulun saama tunnustus kertoo siitä, kuinka paljon Suomessa arvostetaan koulutusta. Nyt ei kuitenkaan ole aika levätä laakereilla, sillä varsinainen työ on vasta aluillaan. Tavoitteenani on tarjota joka ikiselle suomalaisnuorelle perhetaustasta riippumatta mahdollisuudet kokeilla sijoittamista käytännössä. Lämpimät kiitokset kaikille Lukiolaisten sijoittajakoulua äänestäneille", sanoo Timo Holmström, historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja Lukiolaisten sijoittajakoulun ”isä”.

Lukiolaisten sijoittajakoulua edustamassa Jenni Järvelä ja Timo Holmström
Rahajunnut Vuoden Sijoitusteko 2020

Vuoden Sijoitusteko 2020 lukiolaisille Rahajunnuille.

Rahajunnut, eli kaksi lukiolaista Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo, voittivat Vuoden Sijoitusteko 2020 -kilpailun ylivoimaisella äänisaaliilla.

Rahajunnut haluavat opastaa erityisesti nuoria ja aloittelijoita, kuinka rahahommat saadaan iisisti sujumaan, sillä kouluissa ei ole ennen tarjottu tarpeeksi opetusta niiden hoitamiseen. Järkevä rahankäyttö antaa heidän näkemyksensä mukaan paljon paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen ja siksi tieto siitä pitäisi olla jokaisen saatavilla.

Rahajunnut vinkkaavat kaikkia nuoria tutustumaan rahajunnut.com-sivuihin ja lupaavat tarjota helppoja vinkkejä sijoittamisen aloittamiseen.

Seuraa Rahajunnuja osoitteessa rahajunnut.com, Instagramissa @rahajunnut, Twitterissä @Rahajunnut ja Facebookissa @rahajunnut.