Siirry pääsisältöön

Valitut rahastot.

Valitut
rahastot.

Tee vaikeasta helppoa.

Hyvien rahastojen löytäminen ei ole helppoa. Vaihtoehtoja on sadoittain ja yksittäisten rahastojen laatua on hankala arvioida. Mutta nyt voit tehdä valinnasta helpompaa.

Alta löydät Nordnetin välittämät aktiivisesti hoidetut rahastot, joilla on näkemyksemme mukaan suurin mahdollisuus menestyä parhaiten omassa kategoriassaan, ajan myötä. Valinnat tehdään yhdessä riippumattomien analyytikoiden kanssa ja ne perustuvat korkeisiin standardeihin ja huolelliseen laadun arviointiin.

Ota säästösi hallintaan ja valitse parempia rahastoja. Näin yksinkertaista se on.

 • Helpompi valita.
  Käsinpoimittu valmis valikoima, jotta sinun ei tarvitse tutkia kaikkia aktiivisesti hoidettuja rahastoja itse.
 • Huolellisesti arvioitu.
  Kaikille rahastoille on tehty riippumaton analyysi ja arviointi.
 • Korkeimman laadun aktiivista salkunhoitoa.
  Valikoima kattaa rahastot, joilla on suurin mahdollisuus menestyä parhaiten omassa kategoriassaan, ajan myötä.

Kehittyvät markkinat.

Pohjoismaat.

Obligaatiot.

Valinnat on tehty yhteistyössä Wassumin riippumattomien analyytikoiden kanssa. Wassum-analyysiyhtiöllä on yli 20 vuoden kokemus rahastosalkunhoidon arvioinnista.

Olemme vakuuttuneita, että rahaston kehityksen ja tehokkaan salkunhoidon, selkeän sijoitusfilosofian sekä vankan prosessin välillä on vahva yhteys. Sen vuoksi olemme pyytäneet Wassumia listaamaan aktiivisesti hoidetut rahastot, joilla he uskovat olevan suurimmat mahdollisuudet paremmalle kehitykselle verrattuna muihin rahastoihin tulevaisuudessa. Rahastot jaetaan kymmeneen kategoriaan:

 1. Globaali
 2. USA
 3. Eurooppa
 4. Aasia
 5. Kehittyvät markkinat
 6. Pohjoismaat
 7. Suomi
 8. Korot
 9. Obligaatiot
 10. Vaihtoehtoiset

Wassum tekee ensimmäisen analyysin kvantitatiivisin menetelmin. Analyytikot käyvät läpi kaikki Nordnetin välittämät aktiivisesti hoidetut rahastot ja tutkivat tunnuslukuja. He arvioivat mm. tuottoa kulujen jälkeen, riskejä vaihtelevissa markkinaolosuhteissa ja sitä, sijoittavatko salkunhoitajat luvatun strategian mukaisesti.

Analyysiprosessin toisessa vaiheessa analyytikot tapaavat ensimmäisen vaiheen läpäisseiden rahastojen salkunhoitajat henkilökohtaisesti, jotta he voivat muodostaa kvalitatiivisen käsityksen salkunhoitajien osaamisesta ja kapasiteetista.

Wassum arvioi jatkuvasti Nordnetin Valittuja rahastoja. Kategorioiden rahastoja voidaan vaihtaa, jos ne eivät esimerkiksi tuota odotetusti, niiden salkunhoitostrategia muuttuu tai salkunhoitaja vaihtuu.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, sijoitusneuvonnaksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajana vastaat itse riskistä, joka liittyy tällä sivulla annetun tiedon hyödyntämiseen sijoituspäätöstä tehdessäsi.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Matalakuluisiin indeksirahastoihin sijoittamisesta on tullut viime vuosien aikana suosittua. Keskimäärin ja pitkällä aikavälillä tarkastellessa indeksirahastot päihittävät tuottoluvuissa aktiiviset rahastot. Toisaalta indeksirahastot pääsevät harvoin parhaiten tuottaneiden rahastojen kärkeen, kun tarkastellaan yksittäisiä rahastokategorioita. Eli passiivisella rahastolla et voi päästä indeksiä parempaan tuottoon.

Aktiivisesti hoidettuja rahastoja hoitavat rahastonhoitajat, jotka pyrkivät voittamaan rahastolle asetetun vertailuindeksin kulujen jälkeen. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty: useimmat aktiivisesti hoidetut rahastot eivät onnistu tavoitteessaan. Muutamat rahastot kuitenkin kykenevät tähän, ja kyseessä ovat yleensä nimenomaan aktiivisesti hoidetut rahastot.

Haasteena on löytää ne rahastot, jotka pitkällä aikavälillä tuottavat vertailuindeksiään paremmin kulujenkin jälkeen. Yhdessä riippumattomien analyytikoiden kanssa olemme koonneet Nordnetin Valitut rahastot – listan aktiivisesti hoidetuista rahastoista, jotka ovat päihittäneet vertailuindeksin ja joiden uskomme tuottavan kategoriassaan parhaiten myös jatkossa.

Se, että rahasto kuuluu Nordnetin Valittuihin rahastoihin, ei aiheuta sinulle lisäkuluja.

Kun käyt rahastoilla kauppaa Nordnetissä, et maksa lainkaan osto- tai myyntikuluja, eli merkintä- tai lunastuspalkkioita.

Rahastojen hallinnointipalkkio on yleensä 1–2 prosenttia (%). Palkkio määritetään rahaston arvosta ja maksat sen riippumatta siitä, nouseeko vai laskeeko rahaston arvo. Hallinnointipalkkio määritetään vuosittaisena prosenttiosuutena, jotta rahastoja voidaan vertailla keskenään.

Rahastoyhtiö vähentää hallinnointipalkkion automaattisesti rahasto-osuuden arvosta jokaisena arvonlaskentapäivänä. Palkkiota ei siis veloiteta erikseen, vaan se sisältyy kulloiseenkin rahasto-osuuden arvoon. Näin ollen näet aina, kuinka rahasto kehittyy kulujen jälkeen. Kun tarkastellaan rahaston kurssin historiallista kehitystä, näet siis aina rahaston nettokehityksen, eli kehityksen kulujen jälkeen, mikä tekee helpommaksi vertailla rahastojen todellista kehitystä.

Se, että rahasto kuuluu Nordnetin Valittuihin rahastoihin, ei aiheuta sinulle lisäkuluja. Rahaston vuosittainen hallinnointipalkkio on sama Nordnetissä kuin muissa pankeissa.

Rahastoyhtiö perii hallinnointimaksun ja maksaa osan siitä Nordnetille. Maksu suoritetaan yleensä neljännesvuosittain. Nordnetin saama osuus on yleensä 40–60 % rahastoyhtiön perimästä hallinnointimaksusta. Rahastojen hallinnointimaksut näet Nordnetin palvelusta rahastosivuilta. Kun teet rahastotoimeksiannon Nordnetin verkkopalvelussa, näet erittelyn siitä, miten kustannukset vaikuttavat rahastosijoitukseesi.

Wassumin riippumattomat analyytikot ovat analysoineet ja valinneet rahastot Nordnetin Valittuihin rahastoihin ottamatta huomioon Nordnetin saamien korvausten määriä. Valinnan jälkeen Nordnetillä on ollut mahdollisuus neuvotella sopimuksia rahastoyhtiöiden kanssa uudelleen, jotta korvaus vastaa paremmin rahastojen suurempaa näkyvyyttä Nordnetin palvelussa.

Ennen rahaston ostamista näet, kuinka paljon Nordnet saa korvausta tietystä rahastosta. Nähdäksesi yksityiskohtaisen kustannuslaskelman klikkaa rahastotoimeksiantoikkunassa "Katso kustannusten jakauma".

Tästä linkistä voit lukea lisää Nordnetin kolmansilta osapuolilta saamista korvauksista.