Terveydenhuolto ja väestön ikääntyminen.

Väestön ikääntyminen on megatrendi.

Väestö ikääntyy länsimaissa ennennäkemätöntä tahtia. Tästä syystä terveydenhuoltoon liittyvät teknologiset innovaatiot ja uudet hoitomenetelmät ovat kysytympiä kuin koskaan.

Ei siis ihme, että terveydenhuoltosektorilta löytyy runsaasti vahvasti kasvavia yrityksiä, kuten myös tuottavia sijiotuskohteita etsivää sijoituspääomaa. Kasvun lisäksi toimialalta löytyy myös vakaita osinko-osakkeita – esimerkiksi Johnson & Johnson lukeutuu erittäin harvalukuiseen osinkokuninkaiden kategoriaan. Osinkokuninkaaksi lasketaan sellainen osake, joka on jakanut vuosi toisensa perään kasvavaa osinkoa yli 50 vuoden ajan.

Tutustu alta toimialan tunnettuihin toimijoihin!

Suorien osakesijoitusten lisäksi voit sijoittaa terveydenhuoltosektoriin myös rahastojen ja ETF:ien kautta. Katso esimerkkejä terveydenhuoltoon ja muihin eri toimialoihin keskittyvistä ETF:istä tästä.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Ota säästösi hallintaan jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.