Siirry pääsisältöön

Korkosijoittaminen: korkorahastot ja korko-ETF:t.

Mietitkö vaihtoehtoa osakesijoituksille? Kiinnostavatko joukkovelkakirjat tai obligaatiot? Nordnetin palvelusta löydät laajan valikoiman korkorahastoja ja korko-ETF:iä.

Korkorahastot ja korko-ETF:t ovat kätevä tapa ostaa yhdellä sijoituksella laajasti hajautettu kori eri toimijoiden liikkeeseenlaskemia korkoinstrumentteja ja hajauttaa siten riskejä. Korkoinstrumentteja ovat mm. yritysten joukkovelkakirjat ja valtioiden liikkeeseenlaskemat obligaatiot.

Hieman yksinkertaistetusti voi sanoa, että korkorahastoon tai -ETF:ään sijoittamalla lainaat rahaa valtioille tai yksityisille yrityksille ja saat korvaukseksi korkoa. Korkeampi luottoriski antaa yleensä mahdollisuuden korkeampaan tuottoon, mutta samalla kasvaa myös riski pääoman menettämisestä. Valtioille lainaamiseen liittyy yleensä pienempi riski ja vastaavasti pienemmät tuotot.

Kun korkotaso on nousussa, parasta tuottoa tarjoavat lyhyen juoksuajan (lyhyen maturiteetin) korkorahastot sekä vaihtuvakorkoiset "floating rate"-tuotteet. Kun yleinen korkotaso taas on laskemaan päin, kiinteäkorkoiset, pidemmän juoksuajan tuotteet muuttuvat houkuttelevimmiksi.

Korkorahasto vai korko-ETF?

Noteeraamattomat korkorahastot eivät pääsääntöisesti jaa korkoa ulos, vaan niissä korkotulot sijoitetaan takaisin kasvattamaan rahaston pääomaa. Ne ovat siis kasvuosuudellisia ja niissä tuotot näkyvät vain tuotteen arvon kehityksessä. Pörssilistatuista rahastoista eli ETF:istä sen sijaan löytyy sekä tuotto-osuudellisia että kasvuosuudellisia tuotteita. Se, kummanlainen tuote on kyseessä, selviää tuotteen avaintietoesitteestä ja Nordnetin palvelun tuotekohtaisesta näkymästä, kohdasta Osinkopolitiikka. Myös tuotteen nimessä olevat lyhenteet "Acc" (kasvuosuudellinen) ja "Dist" (tuotto-osuudellinen) kertovat tuotteen tuotonjakopolitiikasta. Löydät lisätietoa korkorahastojen ja korko-ETF:ien eroista sivun lopussa olevasta Usein kysyttyä -osiosta.

Olemme koonneet alle Nordnetin asiakkaiden omistetuimpia korkorahastoja ja -ETF:iä.

Hajautettu korkosijoitus korkorahastolla tai -ETF:llä.

  • Rahastot ja ETF:t ovat helppo tapa hajauttaa yhdellä sijoituksella laajaan koriin korkoinstrumentteja.

  • Hyvä lisä osakesijoitusten rinnalle. Mutta valitako korkorahasto vai ETF? Opi aiheesta Nordnet-koulussa.

  • Mistä parasta korkotuottoa jatkossa? Sitä emme voi varmuudella sanoa, eikä mennyt ole tae tulevasta, mutta oheisista linkeistä voit tutustua parasta tuottoa viimeisten 12 kuukauden aikana tarjonneisiin korkorahastoihin ja korko-ETF:iin.

  • Voit kuukausisäästää kaikkiin Nordnetin palvelusta löytyviin korkorahastoihin ja osaan korko-ETF:istä.

Jos tulit sivulle puhelimella, suosittelemme vaihtamaan selaimeen päälle ns. tietokonesivuston. Tällöin näet taulukoissa enemmän tietoja kustakin rahastosta. Esimerkiksi Chrome-selaimessa tämä onnistuu, kun napautat oikean yläkulman kolmea pistettä ja menusta Tietokonesivusto / Desktop site. Safari: aA > Pyydä työpöytäversio

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusvälineiden arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Suosituimmat korkorahastot Nordnetissä.

Korkomarkkinat ovat yleensä osakemarkkinoita stabiilimpia. Lainaamalla valtioille ja hallituksille voit saada suhteellisen vakaata tuottoa, vaikka on toki muistettava, että joskus valtiotkin joutuvat ongelmiin talouspolitiikkansa vuoksi.

Yrityksille lainaaminen sisältää korkeamman riskin kuin valtioille lainaaminen, mutta tarjoaa myös korkeamman tuottopotentiaalin.

Yhtiöitä, joilla on matala luottoluokitus ja korkeaa nimellistuottoa tarjoavat korkoinstrumentit, kutsutaan nimellä High Yield. Ne tarjoavat nimensä mukaisesti korkeampaa tuottoa, mutta kustannuksena on korkeampi luottoriski. Korkorahastot tarjoavat hajautetun tavan sijoittaa laajaan koriin High Yield -luottoja, jolloin yksittäiseen yhtiöön liittyvä korkea riski pienenee.

Suosituimmat korko-ETF:t Nordnetissä.

Korkomarkkinat ovat yleensä osakemarkkinoita stabiilimpia. Lainaamalla valtioille ja hallituksille voit saada suhteellisen vakaata tuottoa, vaikka on toki muistettava, että joskus valtiotkin joutuvat ongelmiin talouspolitiikkansa vuoksi.

Yhtiöitä, joilla on matala luottoluokitus ja korkeaa nimellistuottoa tarjoavat korkoinstrumentit, kutsutaan nimellä High Yield. Ne tarjoavat nimensä mukaisesti korkeampaa tuottoa, mutta kustannuksena on korkeampi luottoriski. ETF:t tarjoavat hajautetun tavan sijoittaa laajaan koriin High Yield -luottoja, jolloin yksittäiseen yhtiöön liittyvä korkea riski pienenee.

Salkkuun Aktian korkorahastoa?

Kaupallinen yhteistyö Aktian kanssa. Tutustu Aktian suosittuihin korkorahastoihin ja tee merkintä Nordnetissä.

Mitä korkomarkkinoille kuuluu? Haastattelussa allokaatiojohtaja Patrik Moring Aktiasta.
Mitä korkomarkkinoille kuuluu? Haastattelussa allokaatiojohtaja Patrik Moring Aktiasta.

Usein kysyttyä aiheesta korkorahastot, korkosijoittaminen, joukkovelkakirjat ja obligaatiot.