Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö SPP Fonder AB:n kanssa.

Rakenna salkkusi perusta SPP Fonderin vastuullisilla osakerahastoilla.

 

Sijoita vastuullisesti SPP Fonderin indeksiorientoituneiden rahastojen avulla.

Älä valitse tuoton ja vastuullisuuden välillä – ota molemmat.

SPP Fonderin fossiilivapaat osakerahastot ovat ilmeinen valinta ympäristötietoisen sijoittajan salkussa. Ne tarjoavat helpon, edullisen ja vastuullisen keinon sijoittaa hajautetusti ympäri maailman.

SPP Fonderin indeksiorientoituneiden* rahastojen menestys perustuu sijoitusmenetelmään, jossa osa indeksiin kuuluvista osakkeista jätetään pois rahastoista siksi, että ne eivät täytä SPP Fonderin tiukkoja vastuullisuuskriteerejä. Rahastojen käyttämän optimointimallin perusteella poistettujen yhtiöiden tilalle voidaan nostaa samankaltaisia, mutta vastuullisuuskriteerit täyttäviä yhtiöitä. Siten tuotto/riskisuhde säilyy samanlaisena kuin vertailuindeksillä, mutta rahaston vastuullisuus paranee.

*indeksiorientoitunut rahasto = rahasto, jonka sisältö pohjautuu indeksiin, mutta josta on poistettu tai johon on lisätty yhtiöitä perustuen tiettyihin kriteereihin

Miksi sijoittaa SPP Fonderin rahastoihin?

  • Vastuullisuus – fiksua tänään, fiksua huomenna.
  • Kustannustehokkuus – et maksa liikaa.
  • Yksinkertaisuus – yksi rahasto per maantieteellinen alue.

SPP Fonderin rahastot Nordnetissä:

SPP Aktiefond Global.

SPP Aktiefond Global on asiakkaidemme keskuudessa suosituin SPP Fonderin rahasto, jonka avulla otat helposti haltuun koko maailman. Rahaston sijoitustavoitteena on seurata vertailuindeksiään eli maailman osakemarkkinoita pitkällä aikavälillä, riskit laajasti hajautettuna. Rahaston suurimmat omistukset kirjoitushetkellä ovat Apple, Microsoft, Amazon, Facebook ja Alphabet.

SPP Aktiefond Globalin juoksevat kulut ovat 0,32 % ja lainoitusaste on 85 %.

SPP Aktiefond USA.

Teknojättejä, maailman tunnetuimpia brändejä ja suurimpia yhtiöitä, niistä on USA:n osakemarkkina tehty. SPP Aktiefond USA:n sijoitustavoitteena on seurata vertailuindeksiään eli Yhdysvaltojen osakemarkkinoita pitkällä aikavälillä, riskit laajasti
hajautettuna. Rahaston suurimmat omistukset kirjoitushetkellä ovat Apple, Microsoft, Amazon, Facebook ja Alphabet.

SPP Aktiefond USA:n juoksevat kulut ovat 0,21 % ja lainoitusaste on 85 %.

SPP Aktiefond Europa.

Euroopan osakemarkkinoilta löydät mm. suuria bränditavarataloja ja lääkeyhtiöitä. SPP Aktiefond Europan sijoitustavoitteena on seurata vertailuindeksiään eli Euroopan osakemarkkinoita pitkällä aikavälillä, riskit laajasti hajautettuna. Rahaston suurimmat omistukset kirjoitushetkellä ovat Nestlé, Roche, AstraZeneca, ASML Holding ja Novo Nordisk.

SPP Aktiefond Europan juoksevat kulut ovat 0,21 % ja lainoitusaste on 85 %.

SPP Aktiefond Japan.

Toyota, Sony ja Nintendo. Legendaariset brändit ja Japanin osakemarkkina haltuun yhdellä rahastolla. SPP Aktiefond Japanin sijoitustavoitteena on seurata vertailuindeksiään eli Japanin osakemarkkinoita pitkällä aikavälillä, riskit laajasti hajautettuna. Rahaston suurimmat omistukset kirjoitushetkellä ovat Toyota, Sony, SoftBank, Keyence ja Nintendo.

SPP Aktiefond Japanin juoksevat kulut ovat 0,21 % ja lainoitusaste on 85 %.

SPP Emerging Markets SRI.

Kasvua kehittyviltä markkinoilta? SPP Emerging Markets SRI:n sijoitustavoitteena on seurata vertailuindeksiään eli kehittyvien markkinoiden osakemarkkinoiden kehitystä pitkällä aikavälillä, riskit laajasti hajautettuna. Rahaston suurimmat omistukset kirjoitushetkellä ovat Alibaba, Tencent, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Meituan Dianping ja Naspers.

SPP Emerging Markets SRI:n juoksevat kulut ovat 0,47 % ja lainoitusaste on 75 %.

* Fact sheet koskee SEK-määräistä rahastoa, eli tuottoluvut ja muut tiedot eroavat hieman EUR-noteeratusta rahastosta.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Tietoa SPP Fonder -rahastoyhtiöstä.

Vastuullisten sijoitusten edelläkävijä.

Storebrandin tytäryhtiö SPP Fonder on Ruotsin viidenneksi suurin rahastoyhtiö. SPP Fonderin valikoimasta löytyy 30 sijoitusrahastoa ja yhtiö hallinnoi pääomia noin 30 miljardin euron edestä (tilanne 31.3.2021). SPP Fonderin indeksejä seuraavien rahastojen hallinnointipalkkiot ovat markkinoiden edullisimmasta päästä.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kun sijoitat rahastoihin Nordnetin kautta, pienin mahdollinen sijoitettava summa on 15 €.

Kyllä vain!

  1. Mene kohtaan Sivuni > Kuukausisäästäminen > Aloita kuukausisäästäminen.
  2. Valitse tili, jolle haluat alkaa säästää, syötä säästettävä summa ja päivämäärä, jona haluat säästösumman sijoitettavan valitsemiisi rahastoihin.
  3. Etsi haluamasi rahasto(t) kirjoittamalla vapaaseen tekstihakuun rahaston tai rahastoyhtiön nimi.
  4. Täytä vaaditut kentät ja aloita säästäminen.
  5. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin. Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Mikäli teet rahastotoimeksiannon arkipäivänä ennen kello 13.00, toimeksianto lähetetään rahastoyhtiölle samana päivänä. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän. Joillakin rahastoyhtiöillä kurssi määräytyy yhden tai kahden päivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahastotoimeksiannot lähetetään rahastoyhtiöille kerran päivässä. Merkintä tai lunastus näkyy salkussasi arviolta 2–7 pankkipäivän kuluessa. Tarkka ajankohta riippuu rahastoyhtiöstä. Rahastotoimeksiantosi tila henkilökohtaisessa tarjouskirjassasi on "Markkinalla" kunnes rahasto-osuudet näkyvät salkussasi. Rahastomerkinnästä tai -lunastuksesta tulee laskelma kohtaan Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat, kun rahastotoimeksianto on toteutettu.

Aloita vastuullinen sijoittaminen jo tänään.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.