Pörssi Nordnetissä ja Nordnet pörssissä.

Nordnet teki paluun pörssiin.

Nordnet teki paluun pörssiin.

Nordnetin listautumisannin merkintäaika päättyi 24.11.2020 klo 00.59. Yleisöanti ylimerkittiin ja Nordnetin osake löytyy nyt Tukholman pörssistä kaupankäyntitunnuksella SAVE.

→ Katso Nordnetin kurssi ja käy kauppaa

→ Katso muut käynnissä oleva listautumisannit, joihin voit osallistua Nordnetin kautta

Katso taltiointi Nordnetin kellonsoitosta 25.11.2020:

Nordnetistä.

Nordnet on digitaalinen palvelualusta pohjoismaisille säästäjille ja sijoittajille. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Vuodesta 1996 lähtien kaikenikäiset säästäjät ovat kääntyneet Nordnetin puoleen kasvattaakseen pääomaansa. Vuosien varrella Nordnet on kasvanut tasaisesti. Yhteensä meitä käyttäjiä on nyt yli 1,1 miljoonaa Pohjoismaissa.

Täällä sinä, joka säästät arvopapereihin, saat parhaat mahdolliset työkalut tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Avaa asiakkuus

Se tarkoittaa vapautta sijoittaa mihin haluat, matalia kustannuksia ja käyttäjäystävällistä, digitaalista palvelualustaa, joka sisältää kaikki tarvitsemasi ominaisuudet.

Tarjoamme kaiken osake- ja rahastosäästämisestä Private Banking -palveluihin. Löydät Nordnetistä myös Pohjoismaiden suurimman sosiaalisen sijoitusverkoston, Sharevilllen.

Tervetuloa Nordnetiin.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Arvopaperisijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea, eikä ole varmaa, että saat sijoittamasi pääoman takaisin. Ennen kuin teet merkinnän listautumisannissa, sinun tulee lukea esite huolellisesti, jotta ymmärrät riskit, joita yhtiöön kohdistuvaan sijoitukseen ja osakkeisiin liittyy. Ylimerkintätilanteessa merkintäsi voidaan hylätä kokonaan tai osittain.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Listautumisanti tarkoittaa, että yritys päättää listata osakkeensa pörssiin. Tämän yhteydessä yleisölle tarjotaan usein mahdollisuutta merkitä/ostaa yhtiön osakkeita tietyllä merkintähinnalla tai hintavälillä. Kun listautumisanti on mennyt läpi ja kaupankäynti osakkeilla alkaa, osakkeilla käydään kauppaa pörssissä normaaliin tapaan.

Englanniksi listautumisanti tunnetaan lyhenteestä IPO: Initial Public Offering.

1. Lue ehdot ja tee merkintä

Kun kirjaudut ensin Nordnetin verkkopalveluun sisään, löydät kohdasta Sivuni > Yhtiötapahtumat kaikki ajankohtaiset listautumisannit yhtiöiltä, jotka aikovat listautua. Ennen merkinnän tekemistä/vastauksen jättämistä sinun tulee lukea ehdot ja listautumisantiin liittyvät viralliset asiakirjat, jotta ymmärrät, mihin olet sijoittamassa sekä sijoitukseen liittyvät riskit.

Ehdoista löydät osakekohtaisen merkintähinnan sekä minimimerkintämäärän. Ehdoista näet myös, koska merkintäaika päättyy ja koska sinulla tulee viimeistään olla tililläsi merkintään tarvittavat varat käytettävissä, jotta merkintä voidaan hyväksyä.

2. Varmista, että rahat ovat oikealla tilillä

Huomioi, että merkintään vaadittavan summan tulee olla juuri sillä Nordnet-tilillä (AOT, eli arvo-osuustililillä, tai OST, osakesäästötilillä), jota käytät merkinnän tekemiseen.

Pörssilistautuva yhtiö yhdessä omistajiensa ja neuvonantajiensa kanssa päättää, miten listautumisannissa jaettavat osakkeet allokoidaan osakkeita merkinneille. Yhtiöltä vaaditaan yleensä tiettyä määrää osakkeenomistajia, jotta sen osakkeet voidaan ottaa kaupankäynnin kohteeksi tiettyyn pörssiin tai tietylle markkinapaikalle. Tämän vuoksi yhtiöt yleensä pyrkivät allokoimaan osakkeet mahdollisimman laajalle yleisölle.

Yleisöannissa allokoitavien osakkeiden lukumäärä on päätetty etukäteen. Jos kiinnostus on suurta, on mahdollista, että et saa kaikkia merkitsemiäsi osakkeita, tai voit jopa jäädä kokonaan ilman. Tällöin sanotaan, että listautumisanti on "ylimerkitty".

Ruotsalaisissa listautumisanneissa maksutapa poikkeaa suomalaisista listautumisanneista. Ruotsalaisissa listautumisanneissa raha veloitetaan merkitsijän tililtä vasta merkintäajan päätyttyä, kun annin hinnoittelu ja allokaatio on tiedossa. Tilillä on kuitenkin oltava riittävästi käteisvaroja tai luottolimiittiä käytettävissä merkintää varten annin päättymishetken ja allokaatiopäivän välisenä aikana, jotta allokaatio-oikeutta ei menetetä. Jos tilillä ei siinä vaiheessa ole merkintään riittävästi varoja, merkintä perutaan kokonaisuudessaan.