Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö: Newbury Pharmaceuticals AB


Merkintäaika on päättynyt 25.1.2022 klo 01.00.

Newbury Pharmaceuticals AB:n Nasdaq First North Growth Market Sweden -listautumisanti.

Nordnet tarjoaa sinulle mahdollisuuden merkitä Newbury Pharmaceuticals AB:n osakkeita yhtiön listautumisannissa ("Listautumisanti") ennen yhtiön listautumista Nasdaq First North Growth Market Sweden -markkinapaikalle.

Newbury Pharmaceuticals AB lyhyesti.

Tietoa Listautumisannista.

Newbury Pharmaceuticals AB.

Hinta

13 SEK/osake

Minimimerkintämäärä

450 osaketta (5 850 SEK eli n. 567 EUR)

Listautumisannin koko

3 846 154 osaketta (n. 50 MSEK)

Merkintäaika alkaa

12.1.2022

Merkintäaika päättyy (Suomen aikaa)

25.1.2022 klo 00.59

Merkintäsitoumukset

Ulkopuoliset sijoittajat, nykyiset osakkeenomistajat ja Yhtiön johto ovat sitoutuneet merkitsemään osakkeita 40 miljoonan kruunun arvosta Listautumisannissa.

Luovutusrajoitus (lock-up)

Kaikki olemassa olevat osakkeet kuuluvat 3–12 kuukauden lock-up -sopimuksen piiriin ensimmäisestä kaupankäyntipäivästä alkaen.

Yhtiön markkina-arvo

204 MSEK ennen Listautumisantia

Merkintään vaadittavan summan tulee olla tilillä viimeistään (Suomen aikaa)

25.1.2022 kl. 00:59

Markkinapaikka

Nasdaq First North Growth Market Sweden

Kaupankäyntitunnus

NEWBURY

Ensimmäinen kaupankäyntipäivä (arvio)

4.2.2022

Yhtiön verkkosivut

newburypharma.comlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Jos teet merkinnän ilman etuoikeutta, voit ylimerkintätilanteessa saada vähemmän osakkeita kuin merkitsit, tai et välttämättä saa osakkeita lainkaan. Se, koska teet merkinnän merkintäajan puitteissa, ei vaikuta tulevaan allokaatioon. Listautumisanti voidaan peruuttaa, mutta ei enää sen jälkeen, kun kaupankäynti arvopaperilla on alkanut.

Lisätietoa Yhtiöstä ja Listautumisannista.

Yhtiö on aiemmin keskittynyt vahvan, lisensoiduista lääkkeistä koostuvan portfolion rakentamiseen ja nyt on käynnissä siirtymä kaupallistamisvaiheeseen. Yhtiö on ottanut käyttöön tarvittavat laatujärjestelmät portfolion rekisteröimiseksi ja tukemaan kaupallistamista. Tuotteiden odotetaan saavan kansallisten terveysviranomaisten hyväksynnän tulevina vuosina, alkaen Icatibantin hyväksynnästä vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä. Nykyisen portfolion kaupallistamisen lisäksi Newbury keskittyy edelleen vahvistamaan tuoteputkeaan tulevaa kasvua varten. Yhtiön strateginen tuotepainotus ja maantieteellinen keskittyminen Skandinaviaan tekevät Newburystä luottokumppanin niille lääkeyhtiöille, jotka palvelevat ensisijaisesti suurempia markkinoita Euroopassa ja muualla maailmassa.

Newburyn hallitus on päättänyt toteuttaa Listautumisannin osana liiketoiminnan valmistelemista tulevaan kasvuun ja riittävän käyttöpääoman varmistamista tulevalle 12 kuukauden jaksolle. Listautumisannin ensisijaisena tavoitteena on tarjota Yhtiölle taloudellisia resursseja olemassa olevan tuoteportfolion lanseerauksen nopeuttamiseksi ja tuoteputken laajentamiseksi tulevan kasvun varmistamiseksi.

Listautumisannista saatavat tuotot on tarkoitettu käytettäväksi seuraavassa tärkeysjärjestyksessä:

  • 25 prosenttia olemassa olevan portfolion kaupallistamiseen;
  • 40 prosenttia uusien tuotteiden lisensointiin; ja
  • 35 prosenttia muuhun käyttöpääomaan, kuten varastojen kasvattamiseen ja pääomareserveihin.

Yhtiön liiketoimintamalli lisensoidulla tuoteportfoliolla edellyttää panostusta nopeaan rekisteröimiseen ja kaupallistamiseen. Malli minimoi perinteiset riskit, kuten investoinnit pääomahyödykkeisiin, tutkimukseen ja kehitykseen ("T&K") sekä tuotantoon, ja lyhentää samalla uusien lääkkeiden markkinoille saattamisen läpimenoaikoja. Newbury on keskittynyt erikoislääkkeisiin ja omiin tuotemerkkeihinsä, joissa marginaalit ovat korkeammat ja korvattavuusaste alhaisempi verrattuna perinteisiin lääkkeisiin. Lisäksi Newbury toimii aktiivisesti Skandinavian markkinoilla, joilla yhtiöllä on todistettua kokemusta ja asiantuntemusta. Yhtiön strateginen tuotepainotus ja maantieteellinen keskittyminen Skandinaviaan tekevät Newburystä luottokumppanin niille lääkeyhtiöille, jotka palvelevat ensisijaisesti suurempia markkinoita Euroopassa ja muualla maailmassa. Newbury on tähän mennessä solminut tiiviitä kumppanuuksia viiden ulkoisen kumppanin kanssa ja pyrkii laajentamaan kumppanuuksia.

Newburyn tuoteportfoliossa on tällä hetkellä 27 tuotetta useilta terapeuttisilta sektoreilta, joiden fokuksessa ovat onkologia, harvinaiset sairaudet ja neurologia. Erikoislääkkeet muodostavat kasvavan osan markkinoista ja niiden arvioidaan muodostavan vuonna 2025 lähes 60 prosenttia kehittyneiden markkinoiden lääkemyynnistä. Yhtiö etsii jatkuvasti uusia tuotteita, jotka sopivat sen strategiseen painopisteeseen erikoislääkkeissä ja omissa brändeissään. Nykyisen tuotevalikoiman osoitettavat markkinat (TAM) Skandinaviassa ovat arvoltaan noin 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Yhtiö on nyt siirtymässä kaupallistamisvaiheeseen, jossa tuotteet tuodaan markkinoille. Ensimmäinen tuotehyväksyntä saatiin vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä, ja tuote lanseerataan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Nykyinen tuotevalikoima tarjoaa useita tuotelanseerauksia tulevina vuosina samalla, kun Yhtiö pyrkii jatkuvasti laajentamaan tuoteportfoliotaan strategisesti tärkeillä tuotteilla tulevaisuutta varten.

Yhtiö on julkistanut Listautumisannin yhteydessä seuraavat taloudelliset tavoitteet:

  • Yli 300 milj. kruunun liikevaihto vuonna 2026
  • Positiivinen liiketoiminnan kassavirta vuonna 2023
  • Yli 20 %:n käyttökateprosentti keskipitkällä aikavälillä
  • Vähintään kahdeksan tuotelanseerausta vuoden 2023 loppuun mennessä
  • Tarjouskilpailujen voittaminen Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa vuoteen 2023 mennessä.

Tärkeää tietoa


Sijoitusriski

Huomioi, että osakkeet eivät tarjoa takuutuottoa eivätkä pääomasuojaa. Sijoitus osakkeisiin sopii vain sijoittajille, joilla ei ole tarvetta takuutuotolle tai pääomasuojalle. Sijoittajan, joka päättää osallistua Listautumisantiin ja sijoittaa osakkeisiin, on arvioitava tällaisen sijoituksen edut ja riskit sekä pystyttävä kantamaan mahdolliset tappiot, jotka saattavat aiheutua sijoituksesta osakkeisiin.

Yhtiöriski

Yhtiön liiketoimintaan, kuten kaikkeen liiketoimintaan, liittyy riskejä. Siksi on erittäin tärkeää ottaa huomioon olennaiset riskit Yhtiön toimintaa arvioitaessa. Useat Yhtiön hallinnan ulkopuolella olevat tekijät vaikuttavat Yhtiön tulokseen ja taloudelliseen asemaan. Yhtiön esitteessä on lueteltu ne riskitekijät, joilla Yhtiö uskoo voivan olla suurin vaikutus Yhtiön tulevaan kehitykseen. Luetteloa mahdollisista riskitekijöistä ei tule pitää täydellisenä. Ennen kuin merkitset Yhtiön osakkeita, sinun tulee lukea Yhtiön esite, joka on saatavana tällä sivulla sekä Yhtiön verkkosivuilla.

Tietoa Nordnetin saamista palkkioista

Listautumisannin yhteydessä, Nordnetin toimiessa jakelijana, Nordnet saa kertakorvauksen listautuvalta yhtiöltä, osakkeitaan myyviltä osakkeenomistajilta tai Listautumisannin neuvonantajilta. Lue lisää kolmansien osapuolten korvauksista täältä. Lisätietoja allokaatioperiaatteista löydät esitteestä.

Nordnet ei vastaa millään tavoin lopputuloksesta, joka voi seurata käyttäjän hyödyntäessä tätä materiaalia eri tavoin. Materiaalia ei tule tulkita Nordnetin antamaksi sijoitusneuvonnaksi tai levittämäksi sijoitussuositukseksi.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Ensinnäkin sinun on oltava Nordnetin asiakas. Klikkaa "Tule asiakkaaksi"-linkkiä, jos et ole vielä asiakas.

2. Kirjaudu sisään.

3. Siirry Yhtiötapahtumat-näkymään, mistä löydät ajankohtaiset listautumisannit.

4. Klikkaa Lue ehdot/Vastaa sen listautumisannin kohdalla, johon haluat osallistua.

5. Lue ehdot.

6. Syötä, kuinka monta osaketta haluat merkitä tai montako merkintäoikeutta haluat käyttää (huomioi, että usein listautumisanneissa on määritelty minimimerkintämäärä).

1. Tarkista, että olet jättänyt vastauksen. Näet kaikki listautumisannit, joihin olet osallistunut kohdasta Sivuni > Yhtiötapahtumat & osakeannit > Listautumisannit (IPOt), uusmerkinnät, ym. Jos olet tehnyt merkinnän useille eri Nordnet-tileille, muista vaihtaa tiliä ja tarkistaa ne kaikki.

2. Varmista, että sinulla on koko merkintäsitoumusta vastaava määrä saldoa/ostovoimaa käytettävissä siinä salkussa, johon olet tehnyt merkinnän, viimeistään ehdoissa määriteltynä päivämääränä ja kellonaikana. Jos listautumishinta on määritetty hintavälinä, saldoa tulee olla käytettävissä hintavälin ylimmän arvon mukaan. Ulkomaisissa listautumisissa tulee laskea päälle myös valuutanvaihtokulu (0,25–0,075 % summasta). Jos tiliisi on kytketty kaupankäyntiluotto, riittää, että sinulla on merkintäsitoumusta vastaava määrä luottolimiittiä ja lainoitusarvoa käytettävissä.

3. Odota allokaatioilmoitusta yhtiöltä, jonka listautumisantiin olet osallistunut.

Jos sinulla on aktiivinen valuuttatili, merkinnän veloitus tehdään valuuttatililtäsi. Riittää, että merkinnän maksua vastaava summa on jossakin valuutassa, eli esimerkiksi euroissa. Tällöin valuuttatilisi veloitetaan kuitenkin miinukselle, jos siellä ei ole riittävästi saldoa koko merkintään.

Valuutanvaihto on mahdollista tehdä vasta allokaation ja merkinnän maksun veloituksen jälkeen, jos haluat varmistaa, että vaihdat valuuttaa sopivan määrän. Muistathan tehdä valuutanvaihdon viimeistään samana päivänä, kun merkinnän maksu on veloitettu valuuttatililtäsi välttyäksesi lainakorolta.

Jos sinulla ei ole valuuttatiliä, Nordnet suorittaa valuutanvaihdon puolestasi ja merkinnän maksu veloitetaan euroissa. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta ja valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta.

Lisätietoa valuuttatileistä ja valuutanvaihdosta voit lukea tästä linkistä.

Listautumisantiin on mahdollista osallistua arvo-osuustilin (AOT) tai osakesäästötilin (OST) kautta. Kuitenkin vain yksi merkintä asiakasta kohden on sallittu. Jos olet tehnyt merkintöjä usealle Nordnet-tilillesi, vain ensimmäinen merkintä huomioidaan. Valitse tili, jolle haluat tehdä merkinnän, "Lue ehdot / Vastaa"-kohdan alla olevasta alasvetovalikosta.

Muissa kuin suomalaisissa listautumisanneissa maksutapa poikkeaa suomalaisista listautumisanneista. Raha veloitetaan merkitsijän tililtä vasta merkintäajan päätyttyä, kun annin hinnoittelu ja allokaatio on tiedossa. Tilillä on kuitenkin oltava riittävästi käteisvaroja tai luottolimiittiä käytettävissä merkintää varten annin päättymishetken ja allokaatiopäivän välisenä aikana, jotta allokaatio-oikeutta ei menetetä. Jos tilillä ei siinä vaiheessa ole merkintään riittävästi varoja, merkintä perutaan kokonaisuudessaan.

Kyllä voit. Jos osake- ja rahastosalkkuusi (AOT) on kytketty kaupankäyntiluotto, voit tehdä listautumisannissa salkkusi saldoa suuremman merkinnän. Tällöin merkintään käytettävissä oleva maksimisumma = salkkusi saldo + sinulle myönnetty käytettävissä oleva luottolimiitti. Voit tarkistaa oman luottolimiittisi kohdasta Sivuni > Omat luotot ja lainat (kohta "Luottolimiitti"). Huomioi, että luottoa voi hyödyntää vain siinä salkussa, johon luottosopimus on kytketty. Osakesäästötiliin (OST) ei ole mahdollista kytkeä luottosopimusta, mutta luottosopimukselliselta AOT:ltä on mahdollista siirtää varoja sisäisenä siirtona OST:iin.