Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Valuutanvaihto

Nordnetissä voit vaihtaa valuuttaa kahdella tavalla – joko teet valuutanvaihdon itse valuuttatilin kautta, tai vaihtoehtoisesti me toteutamme valuutanvaihdon puolestasi automaattisesti. Automaattinen valuutanvaihto tapahtuu silloin, kun sinulla ei ole valuuttatiliä aktiivisena.

Voit avata valuuttatilejä itse salkkuusi sisäänkirjautuneena. Menemällä kohtaan Sivuni > Tilin yleisnäkymä, näet onko sinulla aktiivisia valuuttatilejä. Klikkaamalla "Katso valuuttatilit" voit myös aktivoida uusia valuuttatilejä tai sulkea niitä. Katso lyhyt opastusvideo valuuttatileihin.

Automaattinen valuutanvaihto

Kun teemme automaattisen valuutanvaihdon, ostokurssi ja myyntikurssi eroavat 0,25 prosentilla nordnet.fi-sivustolla näkemästäsi alustavasta kurssista*. Jos esimerkiksi ostat osakkeita 1 000 eurolla ja yksi euro vastaa 10 Ruotsin kruunua, maksat 10 025 kruunua ostostasi. Jos myyt osakkeita 1 000 eurolla, saat myynnistä 9 975 kruunua.

Laskelmasta näet, millä kurssilla valuutanvaihto toteutettiin.

*Valuuttakurssi, jonka näet nordnet.fi-sivulla, on hieman tarkempi kuin varsinainen valuutanvaihdon toteutuskurssi. Eroa saattaa olla muutama sadasosa.

Valuutanvaihto valuuttatilillä

Jos sinulla on valuuttatilejä aktiivisena, voit tehdä valuutanvaihdon itse. Tällöin valuutanvaihtokurssisi eroaa 0,075 prosentilla siitä kurssista, jonka me saamme toimittajaltamme. Voit jättää valuutanvaihtotoimeksiantoja milloin tahansa, mutta ne totetutetaan kolme kertaa pankkipäivässä: klo 12.30, 18.00 ja 23.00. Näet tarkan vaihtokurssin jälkikäteen kohdasta Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat.

Huomioi, että jos aktivoit valuuttatilin, sinun tulee muistaa aina itse tehdä valuutanvaihto osakekauppojen yhteydessä, koska muutoin valuuttatilisi menee miinukselle ja tilin ylityskorko alkaa juosta. 

Suosittelemme valuutanvaihdon suorittamista ostotoimeksiannon yhteydessä aikaisintaan seuraavana päivänä, jolloin loppusummassa on mukana myös kaupasta peritty välityspalkkio. Tee valuutanvaihto viimeistään kaupan selvityspäivänä (T+2), jos et halua maksaa negatiivisesta valuuttatilin saldosta hinnaston mukaista valuuttatilin lainakorkoa.

Mikäli olet puolestaan myynyt ulkomaisia osakkeita ja haluat vaihtaa niistä saadun rahamäärän euroiksi, valuutanvaihto kannattaa tehdä vasta selvityspäivänä (T+2). Jos teet valuutanvaihdon ennen tätä, joudut maksamaan negatiivisesta valuuttatilin saldosta hinnaston mukaista valuuttatilin lainakorkoa.

Näin vertaat pankkien valuutanvaihtokuluja

Valuutanvaihtoa ei toteuteta pörssissä, eikä valuutoille ole olemassa virallisia hintoja.

Valuuttakaupassa hinta määräytyy kahta valuuttaa vertaamalla (valuuttapari), ja valuuttojen osto- ja myyntikurssit asetetaan valuuttapareittain. Jos ostat euron esimerkiksi 8,60 Ruotsin kruunulla, saatat saada myöhemmin takaisin 8,20 kruunua euroasi vastaan.

Valuutanvaihdon kulu muodostuu osto- ja myyntikurssin välisestä erotuksesta (esimerkissä 8,20–8,60 kruunua). Osto- ja myyntikurssin erotusta kutsutaan myös spreadiksi. Spreadin tarkkailu on selkein tapa verrata eri pankkien hintoja valuutanvaihdolle. Voidaan sanoa, että yleensä saat sitä paremman hinnan, mitä pienempi spread on.

Erotus eli spread on Nordnetissä 0,5 prosenttia automaattisessa valuutanvaihdossa ja 0,15 prosenttia, kun teet valuutanvaihdon itse valuuttatilin kautta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin