Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten varmistan, että ETF-kuukausisäästöni toteutuvat?

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon sekä ETF-kuukausisäästösopimuksessa että yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen, riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, kuukausisäästö jatkaa rullaamista normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki