Parhaat osingonmaksajat


Osingot tarkoittavat enemmän rahaa sijoitettavaksi. Sen vuoksi monet suosivat korkeaa osinkoa maksavia yhtiöitä.

​Nyt on aika tehdä osakeostot, jos mielit osingoille tänä keväänä. Katso alta top-osingonmaksajat ja päivämäärät, joihin mennessä osakkeet tulee olla ostettuna. 

Helppo strategia säästöjen kasvattamiseen

Osakkeiden valitseminen osinkojen perusteella on helppo strategia saada tuottoa sijoituksille. Silloin saat säästöillesi tuottoa myyntivoiton lisäksi myös vuosittaisista osingoista. Kun sijoitat osinkorahat takaisin samaan yhtiöön, omistusosuutesi yhtiössä kasvaa ja voit saada entistä isommat osingot seuraavana vuonna.

Jaossa 12,75 miljardia – mahdollisuus päästä osingoille

Varsinkin suuret, vakaat yhtiöt jakavat omistajilleen osinkoja. Tänä keväänä ehdotettujen osinkojen yhteissumma on 12,75 miljardia euroa. Top-listaltamme löydät Helsingin pörssin parhaat osinkotuottoprosentit omaavat suuryhtiöt.

Helsingin pörssin kevään 2018 parhaat osingonmaksajat

Osake

Osinkotuotto-%

Osinko per osake

Osta viimeistään

Lue lisää ja käy kauppaa

Nordea

7,10 %

0,68

15.3.2018

Lue lisää ja osta avautuu uuteen ikkunaan

Fortum

6,14 %

1,10

28.3.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Telia

6,09 %

0,23

10.4.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Sampo

5,54 %

2,60

19.4.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Orion B

5,29 %

1,45

20.3.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Tieto

4,74 %

1,40

22.3.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Elisa

4,71 %

1,65

12.4.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Kesko B

4,55 %

2,20

11.4.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Nokian Renkaat

4,17 %

1,56

10.4.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

UPM-Kymmene

4,16 %

1,15

5.4.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Nokia

4,11 %

0,19

30.5.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Metso

4,01 %

1,05

22.3.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Outokumpu

3,70 %

0,25

22.3.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

Kone

3,69 %

1,65

26.2.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

YIT

3,58 %

0,25

16.3.2018

Lue lisää ja ostaavautuu uuteen ikkunaan

​Yllä on listattu Helsingin pörssin suuryhtiöiden (OMXH 25) parhaat osinkotuottoprosentit 19.2.2018 päätöskursseilla laskettuna.

Osingot ovat yhtiöiden hallituksen ehdotuksia – on siis olemassa mahdollisuus, että yhtiökokous kumoaa hallituksen esityksen, eikä osinkoa välttämättä jaeta lainkaan. Nordnet ei vastaa siitä, jos esitetyissä tiedoissa on virheitä. Sijoittajan tulee tutustua huolella sijoituskohteeksi harkitsemansa yhtiön tilinpäätösaineistoon ja muuhun sijoittaja-aineistoon ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

 

Taulukossa käytetyt tiedot ja termien selitys

Osta viimeistään: Saadaksesi osingot yhtiöistä tänä keväänä, sinun tulee ostaa osaketta viimeistään tänä päivänä. Kyseinen päivämäärä vastaa osingon irtoamispäivää (eng. "ex-dividend") edeltävää pankkipäivää, joka on usein myös yhtiökokouspäivä.

Tuottoprosentit on laskettu tuoreissa tilinpäätöstiedotteissa ehdotetuilla perusosingoilla tai pääomanpalautuksilla sen mukaan, että yhtiökokoukset hyväksyvät ehdotukset. Lisäksi on huomioitu ehdotettu vuotuinen voitonjaon määrä, vaikka maksueriä olisi useita. Kaikki osinko/osake EUR -sarakkeen osingot ovat osakekohtaisia perusosinkoja per yhtiö tuoreista tilinpäätöstiedotteista, eli ne ovat tulevana keväänä 2018 maksettavia osinko- tai pääomanpalautusehdotuksia* lähiviikkoina järjestettäville yhtiökokouksille. Osinkotuottoprosentit on laskettu sen mukaan, että ehdotukset hyväksytään (mihin sisältyy riski). Yrityskohtaisesti on huomattava, että Telian osinkoehdotus on tehty virallisesti Ruotsin kruunuina (2,30 SEK). Osinkotuotto-% on laskettu 19.2.2018 päätöskurssilla.

Missä osingon suuruudesta päätetään ja kenellä on siihen oikeus?

Osingonjaosta päättää osakeyhtiön yhtiökokous hallituksen esityksestä.

Suomessa sijoittaja on oikeutettu osinkoon, mikäli hän omistaa osakkeen irtoamispäivää edeltävänä iltana..

Suomalaisten pörssiyhtiiöiden yhtiökokouskalenteri.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Mikä on osinkotuotto?

Osinkotuotto on yksi avainluvuista, joita voit käyttää sijoituspäätösten tekemisessä. Osinkotuotto lasketaan jakamalla osakekohtainen osinko osakekurssilla.

Katso Nordnet Suomen YouTube-kanavalta lisää opetusmateriaalia osingoista.

Muut tärkeät kriteerit

Pelkkä korkea osinkotuotto ei tee osakkeesta vielä unelmien osinkopaperia. Sijoittajan on huomioitava myös osingon kestävyys ja kasvunäkymät.


3 askelta osinkojen maksimoimiseen

Monet osakesäästäjät avaavat erillisen salkun osinkosijoituksia varten.

Osta hyvän osinkotuoton omaavia yhtiöitä

​Ensimmäinen askel on löytää osakkeet, jotka maksavat vähän suhteessa osinkoon. Katso ensiksi osinkotuottoa, eli osakekohtainen osinko euroissa jaettuna pörssikurssilla. Katso myös osingonjakosuhdetta. Se kuvaa osingon suhdetta yrityksen tulokseen nähden.

Sijoita osingot uudelleen

Osinko maksetaan tilille euroissa. Kun sijoitat osingot uudelleen takaisin samaan yhtiöön, seuraavana vuonna saat entistä enemmän osinkoja.

Ajattele pitkäjänteisesti – hyödynnä korkoa korolle

Osakkeet sopivat pitkäjänteiseen sijoittamiseen. Mitä pidempi sijoitusaika, sitä paremmat mahdollisuudet sijoituksilla on tuottaa korkoa korolle.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus-sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.