Youtube ja maailmantalouden ongelmat

Maailmanpolitiikkaa, talouskeskustelua ja tekniikkaa päivittäin seuratessani minusta tuntuu nykyisin hyvin usein siltä, että useimmista keskusteluista ikään kuin ajan kuluessa katoaa kaikki liha ja luu ympäriltä. Useimpia ajankohtaisia keskusteluita on yksinkertaisesti äärimmäisen turhauttavaa seurata, koska useimmiten monimutkaisia ongelmia yritetään lähestyä ikään kuin niitä varten olisi olemassa jossain ‘Platonin pilvilinnassa‘ valmis ja yksioikoinen ratkaisu.

Viimeaikoina nettimaailmassa on levinnyt lukemattomia enemmän tai vähemmän hauskoja huumoripätkiä maailmantalouden tapahtumista finanssikriisin synnystä ja hoidosta aina Euroopan velkakriisiin. Olen yrittänyt löytää lukemattomien teosten joukosta osan, koska eräällä tavalla nämä lyhyet pätkät ovat useimmiten paras keino ymmärtää maailmaa huomattavasti rikkaammin kuin yksikään akateeminen tiiliskivi tai tylsä keskustelu. Tämä voi kuulostaa ‘hieman’ populistiselta, mutta valitettavan usein varsinkin akateeminen taloustieteellinen keskustelu näyttää vain epäolennaiselta pyörittelyltä, josta puuttuu täysin kaikki sisältö ja kosketus reaalimaailmaan. Onneksi ainakin aaltolaisten professorien ylläpitämä Akateeminen talousblogi on yrittänyt valottaa tavallisille kuolevaisille monien mielenkiintoisten ilmiöiden taustoja.

Omat Youtube-valintani ovat (eivät missään erityisessä järjestyksessä):

 1. Suhdannevaihtelut selitettynä – Hayek vastaan Keynes
 2. Vuosisadan kamppailu: Keynes vs. Hayek Round Two
 3. Double Dippin’
 4. Every Breath You Take
 5. Mama Economy
 6. Economy Bailout Song: AIG, Freddie Mac, Lehman Bros
 7. Fine Line: Sub-Prime Decline – The Richter Scales
 8. She Wants My … Stimulus PACKAGE
 9. Tim Hawkins – Government Can
 10. Inflation or Deflation?
 11. Gorka – Global Economy
 12. John Maynard Keynes Sing-Along
 13. In Da Fed [With Lyrics] – An EPIC Economics Rap
 14. 60 Years
 15. Debt Bomb
 16. Remy: Raise The Debt Ceiling Rap
 17. GREED IS GOOD – Leeman Brothaz
 18. Roll With The Flow
 19. The Euro Crisis Song
 20. Quantitative Easin’
 21. E-con-o-me, E-con-o-my
 22. Extra, extra: Principles of economics, translated (G. Mankiw’n maailmankuulu oppikirja selitettynä tavalliselle ihmiselle)
 23. Extra, extra: DEBT LIMIT – A GUIDE TO AMERICAN FEDERAL DEBT MADE EASY
 24. Extra, extra: Econometrics Song

Oletko löytänyt jonkin (musikaalisen?) Youtube-pätkän talousmaailman tapahtumista, joka yllätti/ärsytti/nauratti/vihastutti sinua?

PS. Jälkikeynesiläisen talousajattelun amerikkalaiset huippunimet, professori L. Randall Wray (UMKC) ja professori James K. Galbraith (LBJ School of Public Affairs & UT Austin), saapuvat 3. joulukuuta 2012 Helsingissä järjestettävään Paluu täystyöllisyyspolitiikkaan -seminaariin. Lisätietoja Wray’sta ja Galbraithista saat Raha ja talous -blogista ja tiedot seminaarista + ilmoittautumisohjeet löydät Kalevi Sorsa -säätiön kotisivuilta.

 

/Thomas Brand

 

Kommentit vanhasta blogista:

Late8 Lokakuu, 2012

Euroopan velkakriisi selitettynä 23:ssa sekunnissa. Erittäin kuvaava.

http://www.youtube.com/watch?v=SWQM4ggn8Z4

pete9 Lokakuu, 2012on muuten harvinaisen hyvin selitetty velkakriisi lyhyessä ajassa!
Thomas Brand7 Joulukuu, 2012Uusin lisäys näiden videoiden joukkoon on tämä jouluinen tarina: http://www.youtube.com/watch?v=7uKnd6IEiO0

John Maynard Keynes Sing-Along

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit