Yksinkertaista sijoituskäyttäytymistäsi

Sijoitusalan lainsäädäntöä on kehitelty paljon viime vuosina. Lainsäätäjät yrittävät turvata säännöksillä ennen kaikkea piensijoittajia. Onko niistä todella apua?Vaikka lainsäädäntöä on paljon, tuntuu usein siltä että varsinaiset polut, prosessit joita pitkin sijoittaja kulkee, eivät useinkaan johda toivottuihin lopputuloksiin. Alan ammattilehdissä puhutaan monimutkaistuvasta lainsäädännöstä, kovenevasta kilpailusta ja pörssien yhdentymisen tuomista eduista sijoittajalle. Lainsäätäjät säätävät uusia lakeja, joilla kilpailua kiristetään edelleen.

Nykyisin sijoittaja voi halutessaan tehdä äärimmäisen kustannustehokkaan ja hyvin hajautetun salkun salkun, joka kilpailee tuotoissa ammattilaisten salkkujen kanssa. Tämä on helpompaa kuin koskaan aiemmin sijoittamisen historiassa.

Ja mitä sijoittaja keskimäärin tekee?

Ostaa kalliita perusrahastoja tai laittaa rahansa sijoituskoreihin, joihin on kätketty vastuunrajoituksia, suojauksia, velkavipua ja muita monimutkaisia rakenteita. Monimutkaiset sijoitusrakennelmat näkyvät lopulta kustannusten nousuna sekä riskeinä, joita sijoittaja ei ymmärrä. Usein niitä eivät ymmärrä myöskään sijoitusammattilaiset.

Jopa Finanssialan Keskusliiton sijoitusrahastoasioista vastaava johtaja Markku Savikko totesi taannoin Pörssisäätiön nettisivuilla, että ” kulujen pienuus on osittain fiktiivistä; jos sijoittaja huomaa, että häntä on huijattu esimerkiksi palkkioissa, se aiheuttaa helposti suhteen katkeamisen palvelun tarjoajan kanssa.”

Eli alan eittämätön ammattilainen ja guru uskalsi viimein kertoa sen, mitä sijoittajat ovat tienneet jo viimeiset vuosikymmenet…

Maailman monimutkaistuessa näyttää yksinkertaistaminen vastustamattoman voimansa. Jos sijoittaa vain osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin tai pankkitalletuksiin, ymmärtää varmasti monimutkaisia tuoterakennelmia paremmin mitä on tekemässä. Samalla sijoittamisessa niin oleellinen transparenttisuus kasvaa huomattavasti.

-Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit