Siirry pääsisältöön

Yksi parhaista kuukausista | Smart-salkkujen kuukausikatsaus 8/2020

Elokuu oli tähän mennessä vuoden 2020 paras kuukausi Nordnet Smart -salkuille ja yksi parhaista kuukausista niiden perustamisen jälkeen marraskuussa 2018. Smart 5 tuotti 1,03%, Smart 10 2,62% ja Smart 15 4,61%.

Maailmantalouden kasvu on jatkunut kolmannella vuosineljänneksellä, mikä näkyi sijoittajien optimismina elokuussa. Tuloskausi oli odotettua parempi, mikä yhdessä kannustavien rokoteuutisten kanssa näyttävät nostaneen odotuksia talouskasvusta. Vaikka Yhdysvalloissa tulokset laskivat 33 % verrattuna edelliseen vuoteen, ylitti 84 % yrityksistä odotukset, jotka olivat pandemian takia hyvin alhaiset. Samalla useat yritykset nostivat ennuisteitaan tulevalle kvartaalille. Lääke- ja tietotekniikka jatkoivat vahvaa suorittamista, mihin on jo aiempina kuukausina totuttu. Pandemiasta on kärsinyt eniten energia-ala.

Monet ajattelivat, että koronaviruksen leviäminen vähentyisi kesän aikana, mutta valitettavasti virus on jatkanut leviämistä. Maailmanlaajuisia tapauksia on nyt yli 25 miljoonaa, kun niitä oli heinäkuun alussa 10 miljoonaa. Eurooppa ja osa USA:n osavaltioista kärsii parhaillaan toisesta aallosta, mutta paremmat testaus- ja seurantakapasiteetit ovat antaneet päättäjille mahdollisuuden käsitellä toista aaltoa tällä kertaa eri tavoin kohdennetuilla toimenpiteillä, kuten matkustusrajoituksilla tai vaatimuksena käytää kasvomaskeja – sen sijaan, että kokonaisia alueita tai maita pitäisi sulkea.

Yhdysvalloissa käydään neuvotteluja seuraavasta elvytyspaketista, koska maaliskuussa hyväksytty paketti päättyi 31. heinäkuuta ja monet saavat nyt joko vähemmän tukia tai ovat jääneet kokonaan tukien ulkopuolelle. Presidentinvaalikampanjat ovat täydessä vauhdissa ja Donald Trump on virallisesti nimitetty republikaanien ehdokkaaksi. Elokuun lopun mielipidetutkimusluvut viittaavat demokraattien, eli Joe Bidenin voittoon.

Euroopassa osakemarkkinat hyötyivät edelleen heinäkuussa tehdystä sopimuksesta perustaa 750 miljardin euron tukirahasto, mikä on lisännyt luottamusta EU:n tulevaisuudesta. Riskisempien omaisuusluokkien, kuten osakkeiden, nousu jatkui myös elokuussa. Kehittyvät markkinat nousivat 2,2 %, kun kehittyneillä markkinoilla päästiin jopa 6,7 % tuottoon. USA ja Eurooppa olivat parhaiten tuotteineita markkinoita maantieteellisessä tarkastelussa.

Smart-salkkujen osaketuototTuotto elokuussa
ESG Europe Select+5,08 %
ESG North America Select+6,96 %
ESG Pacific Select+4,15 %

Nordnet Smart -salkkujen luotto-, inflaatio- ja faktorisijoitukset tuottivat positiivisesti, kun taas velkakirjoista kirjattiin pieni tappio. Elokuu oli silti Nordnet Smart -salkkujen paras kuukausi vuonna 2020 ja yksi parhaista kuukausista niiden perustamisen jälkeen. Salkut hyötyivät elokuussa siitä, että sijoitusaste osakkeissa on nyt lisääntynyt alhaisemman volatiliteetin ja positiivisen momentumin vuoksi.

Smart-salkkujen tuotot1 vuosiElokuu
Nordnet Smart 5-11,48 %+1,03 %
Nordnet Smart 10-15,72 %+2,62 %
Nordnet Smart 15-20,23 %+4,61 %


Smart 5:

Smart 10:

Smart 15:

Smart-salkuilla ei käydä syyskuussa kauppaa paikallisten pyhäpäivien vuoksi seuraavina arkipäivinä:

Rahastotoimeksiantoja ei toteuteta eikä rahastolle lasketa arvoa:
07.09.2020
21.09.2020
22.09.2020

Voit tehdä merkintöjä ja lunastuksia tavalliseen tapaan, mutta ne toteutetaan pyhäpäivistä seuraavana päivänä.

Lähde: J.P. Morgan ja Bloomberg.

Katso tuoreet kuukausiraportit kokonaisuudessaan tästä (sisältävät mm. kehityksen, riskianalyysin ja sijoitusasteet. Saatavilla vain englanniksi):

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart -salkkuihin

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Nordnet
Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
JiiM
JiiM
08.12.2020 10:12

Koska seuraava kuukausikatsaus ilmestyy? Kiinnostaisi kuulla, miten uudistettu sijoitusstrategia on kyennyt hyödyntämään viime kuukausien voimakkaan kurssinousun.

JiiM
JiiM
08.12.2020 10:54

Koska seuraava kuukausikatsaus ilmestyy?

Joel
Joel
15.12.2020 10:49

Viimeiset kolme kuukautta Smart 15 +0,17 % (facepalm) Surullista.

Ville
Ville
08.01.2021 10:38

Ihan roskaahan nuo smartit on olleet. Esim 15 veti majsimaalisen notkahduksen ja minimaalisen nousun kun verrataan keskiarvoihin.