Yhteiskuntavastuun helmi

Vuotuiset yhteiskuntavastuuraporttien palkinnot on taas jaettu. Mitä voittajan raportista selviää?

 

Kesko voitti odotetusti kirkkaimman mitalin yhteiskuntavastuuraporttien vuotuisessa kisassa. Kesko on ollut mukana kisassa jo monta vuotta, joten voitto ei tullut yllätyksenä. Keskon toiminta vaikuttaa tuotteiden tuotantoon sekä logistiikkaan useaa eri reittiä. Kesko tutkii muun muassa paikallisten ostojen vaikutusta alueelliseen elinkeinotoimintaan sekä selvittää tuotteiden alkuperää ja vastuullisuuskriteereitä. Kesko tutkii työolosuhteita ja -ehtoja. Se tarkastelee ihmisoikeuksien toteutumista tehtaissa ja viljelmillä. Tämä taustalla tehtävä työ ei ole maailman kiitollisinta hommaa, mutta sitäkin tärkeämpää.

Logistiikan osalta Kesko on onnistunut pienentämään materiaalihävikkiä sekä pienentämään tuotannon aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Peruskuluttajalle tärkeimpinä teemoina noussevat tuoteturvallisuus sekä ongelmatilanteissa tuotteiden jäljitettävyys. K-kaupoissa vierailleet ovat myös huomanneet jätteiden hyötykäytön edistämisen kierrätyspisteiden kautta. Eräät rahapulassa olevat kunnat ovat härskisti käyttäneet Keskoa hyväkseen yrittäen siirtää kunnan jätehuoltovastuuta K-kauppojen pihaan. Vastuulliseen toimintaan kuuluu siis myös jämerä rajojen asettaminen silloin, kun se on tarpeen.

Vastuullisuutta ja kestävää kehitystä seuranneet sijoittajat ovat jo vuosia voineet tutkailla Keskon sektorikohtaista menestystä SAM:n (Sustainable Asset Managementin) vuosikirjasta. Vuonna 2010 Kesko saavutti hopeasijan päivittäistavarakaupan kivikovassa maailman laajuisessa sarjassa. Parhaaseen kolmannekseen kesko kurkotti myös World Economic Forumin 100 vastuullisimman yrityksen listalla, joka julkistettiin taannoin Davosissa.

Lukuisat yritykset tekevät markkinoinnillista viherpesua, mutta Kesko näyttää käyttävän huomattavia voimavaroja yhteiskuntavastuulliseen toimintaan. Sijoittaja voinee miettiä, paljonko Keskon osakkeen pitokykyyn laskumarkkinoilla on vaikuttanut vastuullinen toiminta, joka on huomioitu suursijoittajien osakeallokaatioissa. Toimialan defensiivisyys on tietenkin itsestään selvää tässä markkinatilanteessa.

Petre Pomell,www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit