Siirry pääsisältöön

Wintrade on korvattu Infront Web Traderilla

Nordnetin vanha kaupankäyntisovellus Wintrade on nyt suljettu. Hyvästien jättäminen tuntuu monille meistä käyttäjistä ja työntekijöistäkin vaikealta. Sovellus oli kuitenkin tullut tiensä päähän, eikä sen kehittämistä ollut enää järkevää jatkaa. Tiedämme, että sovelluksen vaihtaminen voi olla vaikeaa, jos sitä on tottunut käyttämään vuosien ajan. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta siirtyminen uuden sovelluksen käyttäjäksi sujuisi mahdollisimman helposti.

Tällä hetkellä keskitymme Nordnetin uuden sivuston ja niihin liittyvien mobiilisovellusten kehittämiseen. Hieman aktiivisemmille sijoittajille tarjoamme tällä hetkellä kahta eri sovellusta Infrontilta: Infront Web Traderia (10 €/kk) ja Infront Terminalia (90 €/kk). Alle olemme koonneet tietoa Infront Web Traderin tärkeimmistä osa-alueista. Suosittelemme, että tutustut myös tuotesivustoon osoitteessa www.nordnet.fi/iwtfi.

Näin pääset alkuun Infront Web Traderin käyttämisessä

Aloittaaksesi Infront Web Traderin käytön, toimi näin:

  1. Kirjaudu sisään Nordnetiin, klikkaa salkku > Sopimukset ja palvelut
  2. Klikkaa “Tilaa” ja seuraa ohjeita

Jos sinulla on ollut maksuton testiperiodi, niin klikkaa Tilaa-painiketta vielä uudelleen ja tee tilaus toistamiseen. Huomioi, että Infront Web Traderin voi tilata vain yksityissalkkuun – yritysasiakkaat eivät siis voi tilata sitä.

Kun olet tilannut Infront Web Traderin, pääset sovellukseen kohdasta Kaupankäynti > Infront Web Trader

Peruspaketti ja lisäpalveluiden tilaaminen

Infront Web Traderin peruspaketti sisältää reaaliaikakurssit Nasdaq Helsinki-, Nasdaq Stockholm- ja Nasdaq Copenhagen -markkinapaikoilta. Lisäksi saat 15 minuutilla viivästetyt kurssit Oslon pörssistä ja Saksasta sekä USA:sta. Saat myös reaaliaikaiset kurssit pohjoismaisiin indekseihin sekä kansainvälisiin valuutta- ja raaka-ainehintoihin. Lisäksi saat viivästetyt kurssit useisiin kansainvälisiin indekseihin ja laajan valikoiman reaaliaikaisia uutisia useista pohjoismaisista lähteistä.

Jos haluat esimerkiksi nähdä reaaliaikaiset tarjoustasot ja kurssitiedot Oslon pörssistä, Saksan, USA:n ja/tai Kanadan markkinoilta, niin näistä veloitetaan erikseen. Voit tilata lisäpalveluita sisäänkirjautuneena Infront Web Traderissa, oikeassa yläkulmassa näkyvää linkkiä “Asetukset” ja menemällä sitten kohtaan Profiilini. Samasta kohdasta voit tilata myös analyysipalveluita, kuten Infront Analytics Liten.

Klikkaa kohtaa “Asetukset” Infront Web Traderin oletusnäkymän oikeassa yläkulmassa, ja sitten “Profiilini”. Valitettavasti “Profiilini”-vaihtoehdon alla olevat tekstit ovat englanniksi, mutta jos klikkaat linkkiä “Hinnasto”, lisäpalveluiden tilaaminen onnistuu helpommin.

Tunnistat kaikki reaaliaikakurssit ilman tarjoustasoa termistä “Level 1”. Jos haluat tilata lisäksi viisi tarjoustasoa, valitse “Level 2”. Helsingin pörssin reaaliaikakurssit sisältyvät peruspakettiin, joten niitä ei tarvitse tilata erikseen. Reaaliaikaiset kurssit ja tarjoustasot (Level 2) Helsingin pörssiin ja muihin Nasdaq Nordic -pörsseihin maksavat yhteensä 8,75 €/kk.

Huomioi, että vaikka tarjoustasot olisivat olleet käytössäsi testiperiodin aikana, niin sinun tulee tilata ne uudelleen testiperiodin päätyttyä. Sama koskee Infront Analytics Lite -analyysipalvelua.

Hinnastossamme on eritelty, miten Infront Web Traderiin liittyvät kustannukset jakautuvat. “Maksu tiedon tuottajalle” on maksu, jonka Nordnet maksaa tiedon tuottajalle, eli esimerkiksi kurssi-informaation kohdalla maksu suoritetaan markkinapaikalle/pörssille. Infront-jakelumaksu puolestaan on kustannus, jonka Nordnet maksaa lyhentämättömänä Infrontille. Nordnet ei ansaitse maksuista, joita perimme pörssin tai Infrontin puolesta.

Helppokäyttöinen kaupankäyntialusta valmiiksi työpöydillä

Jotta Infront Web Traderin käyttöönottaminen olisi mahdollisimman helppoa, löydät Infront Web Traderista useita erilaisia valmiiksi koottuja työpöytänäkymiä, kun kirjaudut sovellukseen ensimmäisen kerran. Ne löytyvät näkymän alareunasta.

Globaalin yleisnäkymän lisäksi sovelluksesta löytyy maakohtaiset näkymät kaikille Pohjoismaille, kaikkien maiden Nordnet Markets -tuotteet, omat listat ja salkun yleisnäkymä. Voit myös valita näytön alareunasta, mitä työtiloja haluat käyttää. Jos olet luonut oman työtilan, voit klikata “Kiinnitä tämä sivu” – tämän jälkeen työtila on käytettävissä työtilaluettelossa. Voit myös halutessasi poistaa työtiloja ja korvata niitä omillasi.

Nordnetin ennalta määritellyt työtilat löytyvät valikon vasemmasta yläreunasta.

Täältä löydät maakohtaiset yleiskatsaukset, kuten myös Nordnet Markets -valikoiman Bull- ja Bear-sertifikaatit sekä minifutuurit. Löydät näkymästä myös omat listasi ja eri markkinoiden yleiskatsauksia. Tästä valikosta voit aloittaa myös omien listojen tai työpöytien luomisen.

Näin luot oman työpöydän

Infront Web Traderissa on helppoa luoda omia työpöytiä. Avaa valikko ja klikkaa “Luo uusi”:

Sitten voit antaa työpöydälle nimen, minkä jälkeen eteesi aukeaa tyhjä työpöytä. Tämän jälkeen voit alkaa asettaa työpöydälle widgetejä painamalla “Muokkaa”.

Uusi ikkuna aukeaa, joka näyttää, mihin voit asettaa erilaisia widgetejä. Vinkki: voit linkittää ikkunat yhteen, jolloin muutos arvopaperilistalla näkyy kaikissa ikkunoissa. Ikkunat voidaan yhdistää mm. välittäjätilastoihin ja tarjouskirjaan. Tällöin “Linkitä widget”-valinta pitää olla valittuna (valintapainike sinisenä), kuten alla. Osakkeita voi vaihtaa kurssilistojen kautta – “Oma lista” tai “Markkinalista”.

Yllä näet esimerkin “linkitetystä systeemistä”. Jos klikkaat linkkisymbolia osakkeen vieressä, kaikki linkitetyt ikkunat päivittyvät näyttämään dataa kyseisestä arvopaperista. Kun luot omia työpöytiäsi, voit täyttää koko tietokoneen näytön haluamillasi ikkunoilla. Sinun ei tarvitse tyhjentää tilaa “sivupalkkia” varten työpöydilläsi. Kun olet valmis luomaan työpöytäsi, klikkaa “Kiinnitä tämä sivu”, niin työpöytä tallentuu ja on aina käytettävissäsi.

Jos haluat oppia lisää, katso myös opetusvideot osoitteessa www.nordnet.fi/iwtfi.

Näin käyt kauppaa Infront Web Traderissa

Olet jo ehkä huomannut, että kurssilistoilla ei ole Osta- tai Myy -nappuloita:

Tämä johtuu siitä, että voit klikata “Osto”, “Myynti” tai “Viim.” -sarakkeiden arvoja kurssilistalta, minkä jälkeen avautuu toimeksiantoikkuna, jossa on oletuksena paras osto- tai myyntikurssi. Kun toimeksiantoikkuna aukeaa, voit syöttää haluamasi määrän ja säätää sitten hintaa. Voit säätää hintaa näppäimistön ylös- ja alasnuolilla. Voit myös klikata tarjouskirjaa, jossa näet eri kursseja, tai viimeisimmän toteutuneen kurssin. Voit myös tietenkin antaa oman hintasi, jolla haluat toimeksiannon toteuttaa.

Jos haluat käydä kauppaa arvopaperilla, joka ei ole omalla listallasi, voit hakea sen kirjoittamalla nimen hakukenttään:

Voit seurata toimeksiantojasi ja toteutuneita kauppoja salkussasi, sivupalkin kohdassa “Toimeksiannot & kaupat”.

 

Toivottavasti tästä kirjoituksesta on ollut apua Infront Web Traderin käytön aloittamisessa. Jos tarvitset lisää apua tai sinulla on kysyttävää sovelluksesta, asiakaspalvelumme ja meklarimme auttavat.

Onnea sijoituksiin!

Lue lisää Infront Web Traderista tästä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit