Warren Buffett – sijoittajien rocktähti

Voi hyvät yhtiökokoussämpylät sentään! Suomessakin vietetään juuri nyt yhtiökokouksia siellä sun täällä, mutta kunnon festareita saa hakea Omahasta saakka. Sijoittajien kuumin rocktähti on 80-vuotias papparainen. Seuraavan kerran ukulelea soittava Warren Buffett nousee lauteille 30.4.

Pahaksi onneksi Buffettin esiintyminen on hänen kotikaupungissaan Omahassa. Välimatka Helsingistä Keski-Länteen on 7 500 kilometriä ja aikaeroakin on seitsemän tuntia.

Ihan tyhjin taskuin sinne asti ei viitsi lähteä.

Pääsylippuja keikalle saa kahteen eri hintaan: runsaalla 80 dollarilla tai 128 000 dollarilla, riippuen Berkshire Hathawayn B osakkeen (eli babyn) ja A:n kunkin hetken markkinahinnasta.

Yksi jompaa kumpaa osaketta taskussa pääsee sisälle.

Viime vuonna sisään halusi 40 000 ihmistä. Tapahtuma kestää koko viikonlopun. Sen huipentuma on kuusi tuntia kestävä keskustelutilaisuus, jossa osakkeenomistajat esittävät kysymyksiä johtajistolle. Juuri tätä tilaisuutta useimmat paikalle tulleet eivät halua mistään hinnasta missata.

Todennäköisesti missään muualla ei tapaa kerralla yhtä montaa miljonääriä, sillä miljonäärejä Berkshire Hathaway on monista hippiajan kokeneesta tehnyt. Morningstar on laskenut, että jos vuonna 1964 sijoitti 10 000 dollaria BH:n osakkeisiin, sijoituksen arvo tänä päivänä on 80 miljoonaa.

Ei siis ihme, että tapahtuma on epäviralliselta nimeltään Kapitalistien Woodstock.

Jo vuosikymmeniä yksi tämän Woodstockin lempipuheenaiheita on ollut se, kuka nousee Warren Buffettin seuraajaksi. Vanity Fair -lehden helmikuun numerossa Buffett kertoo laskeneensa oman todennäköisen jäljellä olevan elinikänsä: se on 12 vuotta. Siinä ajassa seuraaja(t) pitäisi nyt vihdoinkin löytää.

Ne suomalaiset osakkeenomistajat, jotka ajattelevat viimeisen tilaisuuden pian olevan käsillä ja matkustavat Omahaan ihmettelemään gurujen legendaa, kannattaa kaivaa muististaan Mr B:n kuuluisa ensimmäinen sääntö (sillä sitä siellä taatusti hoetaan): “Älä koskaan menetä rahaa”.

Ne, jotka jäävät Suomeen mutta haaveilevat joskus omistavansa pikku palan – vaikka yhden Berkshire Hathawayn osakkeen, kannattaa muista sääntö numero 2:

“Älä koskaan unohda sääntöä numero 1.

Niin yksinkertaista sijoittaminen on Omahan Oraakkelin mukaan.

 

/Ninni Myllyoja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit