Wal-Martilta jälleen vahva tulos

Wal-Mart julkaisi eilen Q2 tuloksensa. Yhtiön tulos oli kokonaisuutena todella vahva ja negatiivisia puolia raportista oli vaikea löytää. Yhtiön liikevaihto kasvoi 5.5 % 108.6 miljardiin dollariin. Kasvua piti yllä kansainväliset toiminnot joiden liikevaihto kasvoi 16.2 %. Kasvusta osa oli epäorgaanista sillä yhtiö osti katsauskaudella Netto yhtiön Iso-Britannista ja Massmartin Afrikasta. Lisäksi myös valuuttakursseilla oli positiivinen vaikutus myyntilukuihin. Osakekohtainen tulos kasvoi 12.4 % 1.09 dollariin johtuen tuloskasvusta ja pienemmästä osakesarjasta.

Katsauskauden aikana Wal-Mart palautti omistajilleen 2.7 miljardia dollaria osinkoina ja omien osakkeiden ostoina. Sijoittajien on hyvä huomata, että Wal-Martin optio-ohjelmat ovat melko tiukkoja ja näin ollen ne eivät syö osakesarjan laimenemisesta syntyvää hyötyä.

Wal-Mart myös nosti ohjeistustaan ja se odottaa nyt kuluvan vuoden osakekohtaisen tuloksen olevan 4.41 – 4.51 dollaria. Uskomme, että Wal-Mart tulee nostamaan EPS ohjeistustaan vielä loppuvuoden aikana sillä omien osakkeiden ostot tulevat pienentämään osakesarjaa.

Negatiivisena tekijänä raportista voidaan mainita vanhojen kauppojen myynti Yhdysvalloissa, joka laski -0.9 % vuodentakaiseen. Lasku on kestänyt nyt jo 2 vuotta ja johtuu pitkälti parin vuoden takaisista strategisista virheistä (esimerkiksi outdoor osastojen supistamisesta). Yhtiön johto on tehnyt töitä asian eteen ja trendi on vihdoin kääntymässä. Odotamme trendin kääntyvän positiiviseksi seuraavan 12kk aikana.

Emme usko väitteisiin jotka epäilevät, että Wal-Mart olisi menettämässä asemiaan kuluttajien silmissä tai, että kuluttajat olisivat hylkäämässä sitä. Wal-Mart on toki menettänyt asiakkaita halvemmille kilpailijoilleen, mutta näkemyksemme mukaan tämä on ollut strateginen valinta. Wal-Mart voisi koska tahansa halutessaan aloittaa hintasodan joka ajaisi sen kilpailijat ahdinkoon. Wal-Mart on halunnut pitää kiinni hyvistä katteistaan ja pidämme tätä strategiaa oikeana.

Kuten olemme aikaisemmin todenneet, olemme sijoittaneet Wal-Martiin pitkällä tähtäimellä ja näin ollen annamme vain vähän paino-arvoa yksittäisen kvartaalin kehitykselle. Uskomme yhtiön tarjoavan erinomaista suojaa mahdolliselta kurssilaskulta ja taantumalta ja harkitsemme positiomme kasvattamista.

Omistamme osakkeita Wal-Martissa.

Inderes

 

Photo credit: Brave New Films / Foter / CC BY

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit