Vuosikymmenen innovaatiot tuomiolla

             

Englannissa toimiva Create Research julkaisi hiljattain mittavan raportin viime vuosikymmenen innovaatioista, joita sijoitusteollisuus on tuottanut. Raporttiin oli koottu kahdella erillisellä kyselyllä108 eläkerahaston ja 396 salkunhoitajan, sijoituskonsultin ja sijoitusjohtajan mielipiteet 30 maasta. Mitä ammattilaiset ovat kollektiivina mieltä viime vuosikymmenen innovaatioista?

Raportti paljastaa armotta instituutioiden kollektiivisen mielipiteen siitä, mitä on toiminut oikeasti ja mitkä tuotteet ovat vain puhdasta bulkkimyyntitavaraa, joka täytyy juottaa asiakkaalle väkisin kurkusta alas.

Parhaiten tuottaneet ja eniten kokonaishyötyä antaneet innovaatiot liittyivät kehittyvien maiden osake- ja korkoinnovaatioihin. Samoin High-yield-tuotteet ja ETF:t saivat kehuja.

Pettyneimpiä instituutiovarainhoidon ammattilaiset olivat valuuttarahastoihin ja strukturoituihin tuoteviritelmiin. Suurin pettymyksen aihe olivat leverage-tuotepaketit, joissa velkavipu oli yhdistetty johonkin innovatiiviseen tuoteideaan.

Raportista nouseekin esiin neljä selkeää pääteemaa:

  1. Innovaatiot toimivat niin kauan kun tunnemme niiden rajoitukset
  2. Salkunhoitajien pitäisi parantaa olemassa olevia rakenteita ennen uusien innovaatioiden käyttöönottoa
  3. Tuoteputkessa olevat tulevaisuuden innovaatiot lähinnä parantelevat jo olemassa olevia
  4. Tuoteinnovaatioiden tulee kohdata asiakastarpeet paremmin.

”Uuden löytäminen sisältää sen mikä on kaikkien nähtävissä sekä ajattelutavan, jollaista kukaan ei ole tullut ajatelleeksi”

Albert Szent-Györgyi (1893-1986), Vuoden 1937 Lääketieteen nobelisti ja c-vitamiinin löytäjä

-Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit