Siirry pääsisältöön

Vuoden 2022 sijoitustrendit feat. BlackRock (mainos)

Tuottajamme Tuomas haastatteli Isabella Chamia BlackRockista. Mitä sijoitusteemoja BlackRockin analyytikot kehoittavat seuraamaan tarkalla silmällä tänä vuonna? Katso video! Alla keskustelu myös tekstimuodossa suomeksi käännettynä.

Tuomas: Tervehdys sijoittajakaverit! Tänään vieraanani on Isabella Chami BlackRockista. Viimeksi puhuimme vuonna 2019, ja ajat ovat hieman muuttuneet siitä. Voisitko kertoa hieman itsestäsi ja mikä on roolisi BlackRockissa?

Isabella: Kyllä, kiitos Tuomas ja kiitos kun sain tulla jälleen vieraaksi! Nimeni on Isabella ja olen osa BlackRockin tiimiä täällä Pohjoismaissa. Toimin Tukholman toimistossa ja työskentelen asiakkaiden kanssa ympäri Pohjoismaita, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa, kehittäen ja etsien sopivia sijoitusratkaisuja asiakkaille heidän pitkän aikavälin strategisten tavoitteidensa mukaisesti, samalla etsien myös taktisempia, lyhyen aikavälin sijoitusmahdollisuuksia nykyisen markkinatilanteen pohjalta. Joten pohjimmiltaan minun tehtäväni BlackRockissa on yhdistää kykymme, tuotteemme ja ratkaisumme, jotta voimme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan sijoitustavoitteensa ja myös auttaa yhä useampia ihmisiä kohti taloudellista hyvinvointia.

Tuomas: Tänään puhumme vuoden 2022 sijoitustrendeistä. Mitä trendejä sijoittajien tulisi huomioida nyt?

Isabella: Kyllä, vuonna 2022 näemme useita keskeisiä trendejä ja katalyyttejä, jotka voivat hyödyttää temaattisia strategioita. Vaikka useimmat megatrendit ja niihin perustuvat strategiat on suunniteltu hyötymään pitkän aikavälin disruptiivisista muutoksista talouden status quossa, jotkin teemat hyötyvät erityisesti lyhyen aikavälin kehityksestä. Näemme kolme keskeistä yhteiskunnallista teemaa vuodelle 2022 ja vastaavat temaattiset strategiat, jotka näyttävät lupaavilta. Ensimmäinen teema on vihreään siirtymään liittyvä rahoitus, toinen on teknologian hajautuminen ja kolmas teema on elämä korkean inflaation kanssa.

Tuomas: Ok, mennään tarkemmin näihin kolmeen mainitsemaasi trendiin. Mitä vihreän siirtymän rahoitus tarkoittaa ja miten sijoittajat voivat hyötyä siitä?

Isabella: Kun ajattelemme vihreän siirtymän rahoitusta, mitä todella tarkoitamme, on maailmanlaajuinen siirtymä kohti nettopäästötöntä taloutta ja tavoitteen saavuttamiseksi tarvittavia investointeja. Muutosta vauhdittaa jatkuva julkinen paine ja lisääntyvä poliittinen fokus. Eli jos asiaa miettii, niin kestävyys on todella tärkein kohta agendalistalla käytännössä kaikille suuryrityksille ja hallituksille ympäri maailman. Näemme, että lisäinvestoinnit hiilidioksidipäästöjä vähentäviin teknologioihin ovat avainasemassa tämän tavoitteen saavuttamisessa ja innovaatiot sekä teknologian kehitys ovat keskeisiä tämän muutoksen tekijöitä. Tätä avainteemaa vastaavat sijoitusratkaisut ja yritykset, jotka hyötyvät tästä ovat niitä, jotka keskittyvät vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen talouden hiili-intensiivisemmille segmenteille, kuten infrastruktuuri- ja energiasegmenteille.

Tuomas: Entä teknologinen hajautuminen. Mitä se tarkoittaa?

Isabella: Teknologiasektori on kasvanut uskomattomasti viime vuosina ja teknologiasektori on juuri se ala, joka on vaikuttanut eniten osakeindeksien kehitykseen globaalisti viimeisten 20–25 vuoden aikana. Jos ajattelemme alan koon kehitystä, vuonna 2000 teknologiasektorin osuus maailman osakemarkkinoista oli 6 % ja nykyään teknologian maailmanlaajuinen osuus on noin 32 %. Teknologia jatkaa dominoivana voimana edelleen. Se on trendi, joka vaikuttaa jokaiseen sektoriin ja alueeseen maailmalla. Pii, ohjelmistot ja toimiva liiketoimintamalli ovat edelleen uskomattoman disruptoiva yhdistelmä nykypäivän taloudessa. Mutta ottaen huomioon sektorin koon, näemme etuja tarkemmassa, temaattisessa lähestymistavassa teknologiasijoittamiseen. Näemme edelleen lupaavina osakkeet, jotka voivat hyötyä teemoista kuten tekoäly, digitaalinen transformaatio, fintech ja sähköajoneuvot. Mutta näemme myös puolijohteisissa kiinnostavan sijoitus-casen maailmanlaajuisen tarjonnan niukkuuden vuoksi.

Tuomas: Mainitsit myös inflaation kanssa elämisen. Kuinka sijoittajat voivat suojata salkkujaan inflaatiolta?

Isabella: Kyllä, inflaatio on ollut yksi pääpuheenaiheista sijoittajien kanssa vuoden alusta alkaen. Odotamme inflaation jatkuvan läpi tämän vuoden ja päätyvän lopulta jonnekin Covidia edeltävän tason yläpuolelle. Tämä johtuu sekä keskuspankkeihin kohdistuvista uudelleenkäynnistyspaineista mutta myös korkeammista energiahinnoista. Nämä kaksi tekijää vaikuttavat spot-inflaation kiihtymiseen eri sektoreilla. Tämä lyhyen aikavälin vaikutus voisi tukea hyödykkeisiin liittyviä teemoja, kuten välttämättömiä resursseja. Näemme, että esimerkiksi maataloussektori sekä metsä- ja vesiteollisuus voisivat hyötyä tilanteesta.

Tuomas: Viimeisenä muttei vähäisimpänä haluaisin kysyä vinkkejä uusille sijoittajille, jotka ovat vasta aloittamassa vuonna 2022?

Isabella: Erinomainen kysymys. Mielestäni tärkeintä on luoda tapa, että säästää kuukausittain tietyn summan osake- ja rahastosalkkuunsa. Yksi loistava ratkaisu voisi olla kuukausisäästösopimuksen tekeminen, johon valitset useita rahastoja makusi mukaan, ja sitten määrität rahasumman, jonka haluat säästää kuukausittain ja rahat sijoitetaan automaattisesti valitsemiisi rahastoihin. Tämä voi olla erittäin kätevä ja hyvä tapa aloittaa sijoittaminen etenkin jos sijoittaminen on sinulle uutta ja olet aloittamassa sitä tänä vuonna.

Tuomas: Kiitos Isabella mukavasta keskustelusta!

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit