Viralliset ennusteet ensi vuodelle

Verkkomediassa on jälleen koittanut se aika vuodesta, jolloin sijoituspalvelutalot ympäri maailman kertovat mihin kannattaa ensi vuonna sijoittaa. Liityn hetkeksi tähän kasvottomaan massaan esittäen ennusteeni sijoittajan perspektiivistä, pilke silmäkulmassa tietenkin…

1. Passiiviset ja vertailuindeksiään seurailevat rahastot voittavat keskimäärin aktiiviset sisarensa, jotka häviävät joukkona vertailuindekseilleen palkkioidensa verran.

2. Saamme talouslehdistä lukea, kuinka ”uudet” tutkimukset vahvistavat, että aktiivisilla osakevalinnoilla on mahdollista voittaa markkinat.

3. Saamme lukea, kuinka sijoittajien pitäisi jatkuvasti muuttaa salkkujensa koostumusta ja aiheuttaa täten itselleen kaupankäynti- ja veroseuraamuksia.

4. Laajojen osakeindeksien pitkän aikavälin tuotto-odotus inflaatiokorjattuna on karkeasti 7 prosenttia, joka on viimeisten 200 vuoden keskiarvo.

5. Isot kivijalkapankit unohtavat kertoa, että yllämainitun saamiseksi ei kehittyneillä markkinoilla tarvitse tehdä muuta kuin ostaa edullisia indeksituotteita.

6. Isot kivijalkapankit eivät edelleenkään kerro, että peruskuluttajalle ehdottomasti paras sijoitusmuoto on oman asuntolainan nopea takaisinmaksu.

7. Suurin osa sijoittajista ei tee vuonna 2013 sijoitussuunnitelmaa, joka on kaikkein oleellisinta sijoittamisessa.

8. Asunnonvälittäjät kertovat, kuinka juuri nyt on oikea aika ostaa tai myydä asunto.

/Petre Pomell

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Juso16 Joulukuu, 2012

“osakeindeksien pitkän aikavälin tuotto-odotus inflaatiokorjattuna on karkeasti 7 prosenttia…paras sijoitusmuoto on oman asuntolainan nopea takaisinmaksu.”

Perustelisitko vielä, miksi mielestäsi matalien korkojen aikaan kannattaa maksaa asuntolainaa pois eikä hakea 7 % tuottoa osakeindekseistä?

Koeramies16 Joulukuu, 2012Tais olla sulla sama kirjotus viime vuonnakin?
petre16 Joulukuu, 2012moi, pääpiirteissään samat, ja niitä kannattaa kerran vuodessa jakaa maailmantappiin asti mutta miksi?
Koska niiden sisältö ei saa koskaan riittävästi mediatilaa maamme korkealaatuisessa sijoitusjournalismissa.
Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
16.05.2014 01:40

Todella upea tyf6. Tykke4e4n myf6s ideastasi!Jos idaesai saa lainata,niin sovellan site4 jollain lailla.Meille4 jouduttiin nimitte4in vieme4e4n KAIKKI tavarat ja muistot kaatopaikalle homeen takia. Joulumuistokoriste voisi olla kiva tapa kere4te4 koko perheelte4 paras muisto talteen ne4iste4 “uuden ele4me4n jouluista” :)Rauhaisaa joulunalusaikaa!