Siirry pääsisältöön

Viisi kovaa osinkoyhtiötä Jenkkilästä

Pörssissä on ollut nyt hiukan mollivoittoinen tunnelma päällä. Muutama laskupäivä on saanut minut pohtimaan seuraavia mahdollisia sijoitusaskeleita. Vielä en ole ryntäämässä markkinoille, mutta minulla on kuitenkin lista yhtiöitä seurannassa, joiden hintaa seuraan aika ajoin. Yhtiöt ovat aika defensiivisiä ja niiden kurssiliikkeet ovat monesti maltillisempia kuin kasvuyhtiöiden, kuten Amazon, Netflix tai Tesla.

Tässä viisi osinkoyhtiötä esittelyssä lisätutkimuksia varten:

TJX Companies

Yhtiö myy vaatteita ja kodintavaraa, sekä toimii maailmanlaajuisesti myynnin painottuen Amerikkaan. Nykyosinkoprosentti 1,4%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti 22 vuotta ja 5-vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 22,2%. Osinkoa maksettiin 34% osakekohtaisesta tuloksesta.

Texas Instruments

Puolijohdevalmisteiden suunnittelua ja valmistamista. Nykyosinkoprosentti 3%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti 15 vuotta ja 5-vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 24,5%. Osinkoa maksettiin 71% osakekohtaisesta tuloksesta.

Starbucks

Tämä kansainvälinen kahvilaketju myy myös teetä. Nykyosinkoprosentti 2,5%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti 9 vuotta ja 5-vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 23,9%. Osinkoa maksettiin 44% osakekohtaisesta tuloksesta.

The Walt Disney Company

Disney on kansainvälinen ja perheystävällinen media ja viihdeyhtiö. Nykyosinkoprosentti 1,5%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti 8 vuotta ja 5-vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 21,1%. Osinkoa maksettiin 25% osakekohtaisesta tuloksesta.

Visa

Visa on perustettu vuonna 1970 ja yhtiö toimii maksamisen palveluiden parissa. Nykyosinkoprosentti 0,6%, osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti 11 vuotta ja 5-vuoden keskimääräinen osingonnostoprosentti 22,8%. Osinkoa maksettiin 23% osakekohtaisesta tuloksesta.

Osinkoprosentit ovat yhtiöissä aika pieniä, mutta ainakin menneisyydessä yritykset ovat onnistuneet osingon kasvattamisessa. Sijoittajan tehtävänä on arvioida, pystyykö yhtiö myös jatkossa kasvattamaan tulosta ja osinkoaan. Osingon kasvattaminen ilman tuloskasvua voi onnistua tietyn aikaa, mutta aikanaan alkaa kirstun pohja paistamaan eikä lainaakaan saa loputtomiin. Sharevillen osinkopaperit-keskusteluryhmästä löytyy lisää keskustelua osinkoyhtiöistä.

Sijoittelemisiin!

Kirjoittaja omistaa osaa artikkelissa mainittuja osakkeita. Mikään yllä esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.10.2018 18:38

“Viisi kovaa osinkoyhtiötä Jenkkilästä” on otsikko ja osinkotuotto on 0,6 ja 3% väillä ??? Voi hyvää päivää.. Mistä näitä oikein löytyy.. Montakohan 10 kertaa parempaa osingon maksajaa löytyy jo ihan suomen pörssistä ?
Vinkki: https://www.nordnet.fi/kampanjat/kaupankaynti/parhaat-osingonmaksajat.html

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.10.2018 19:42

Joo apinakin olisi löytänyt paremmat osinkofirmat NYSESTÄ 😂

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.10.2018 18:31

Helsingin pörssin osingonmaksajilla ei ole yhtä pitkää osingonkorotushistoriaa kuin monella esittelemälläni yhtiöillä. Nykyosinko voi olla korkealla tasolla, mutta osingon määrä vaihtelee vuosittain ja monesti myös alaspäin.