Viikkoni Nordnetissä

Olen 15-vuotias 8-luokkalainen nuori ja olen erittäin kiinnostunut sijoittamisesta että taloudesta ylipäänsä. Koulussamme on tapana, että kahdeksannella luokalla ollaan viikon ajan tutustumassa jossain työpaikkassa ja hankkimassa työkokemusta tulevaisuutta varten. Olen ollut Nordnetin asiakas ja tehnyt osakekauppaa Nordnetin kautta (vanhempieni luvalla) joten näin mahdollisuuteni tulleen: Päätin kysyä paikkaa täältä Nordnetistä. Soitin Nordnettiin ja kysyin paikkaa. Minulle vastattiin, että soitetaan kuulemma takaisin, eipä soitettu. Viikon päästä soitin uudestaan ja pääsin puhumaan ”johtajalle” ja sain paikan.

Maanantai aamu alkoi varsin yllättäen: Pääsin osallistumaan kokoukseen, jossa oli paikalla Nordnet Suomen johtohenkilöitä, että työntekijöitä Ruotsista ja Norjasta videoyhteyden avulla. Kokouksessa käsiteltiin tulevia kehityshankkeita. Kokouksen jälkeen tutustuin asiakaspalvelijoihin, meklareihin, asiakaspalvelun toimintaan ja Private Deskiin loppupäivän ajan. Keskustelin myös Nordnetin meklareiden kanssa markkinatilanteesta että osakevinkeistä. Sovin myös osallistumisestani rahapodin nauhoituksiin.

Tiistaina osallistuin rahapodin nauhoituksiin jossa keskustelimme esim. viikkorahasta, sijoittamisesta, veronkiertoyhtiöistä ja erillaisista automerkeistä että autotyypeistä esim. sähköauto vs polttomoottoriauto. Rahapodiin osallistuminen oli mielestäni erittäin mielenkiintoista ja hauskaa, pääsin tutustumaan myös radio alaan. Rahapodin nauhoituksien jälkeen pääsin tutustumaan back officeen jossa hoidetaan verotus asiat ja osinkojen maksu, pääsin myös kuuntelemaan kattavan analyysin Ruotsalaisesta kasvihuone amppuja valmistavasta yrityksestä nimeltä Heliospectra.

Keskiviikkoaamusta tutustuin Nordnetin tarinaan pikkupuljusta pohjoismaiden suurimmaksi osakevälittäjäksi. Esityksen jälkeen olin kuunteluoppilaana, kun Nasdaqista tuli markkinavalvojia kertomaan meklareille kuinka markkinoita valvotaan ja mikä on laitonta ja mikä ei. Markkinavalvonta-koulutus oli erittäin mielenkiintoinen ja opin paljon uutta pörssin toiminnasta, miten esim. sisäpiirikauppoja valvotaan. Loppupäivästä autoin it-osaston Daliaa varaston tyhjäämisessä.

Torstaina autoin koko päivän Daliaa vanhojen tietokoneiden kanssa ja sain samalla hyvää englanninkielen treeniä, sillä hän on englanninkielinen. Osaan nyt myös poistaa vanhasta tietokoneesta kovalevyn, sillä sitä tuli tehtyä paljon koko päivän ajan.

Perjantai päivä kuluikin tätä blogia kirjoittaessa ja osakemarkkinoita seuratessa.

Nordnetissä TET-harjoittelu on ollut hieno kokemus: Olen päässyt tutustumaan sijoittamiseen ja pankin pyörittämiseen aitiopaikalta. Kun saavuin Nordnettiin oletin, että täällä olisi aika vähän työntekijöitä töissä, pienet liiketilat ja erillaisia työtehtäviä olisi vähän, mutta totuus oli toinen. Täällä Nordnetissä on erittäin paljon työntekijöitä töissä, erillaisia työtehtäviä on todella paljon, suuret liiketilat aivan Helsingin keskustassa ja hyvä henki. Nordnetissä TET- harjoittelu vastasi odotuksiani, ehkä jopa ylitti ne. Nordnetissä on erittäin hyvä yhteishenki ja minut otettiin hyvin vastaan. Opin joka päivä jotain uutta. Nordnet on sopinut minulle todella hyvin TET-paikana ja suosittelen nordnetiä kaikille TET-hakijoille. Täällä vakituinen työskentely on varmasti myös mukavaa.

Arvosana 9/10

 

Tatu Koskinen

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
6 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
22.04.2016 15:31

Kiitos kun kävit, kunpa kaikki suomalaiset ymmärtäväisivät saman kuin sinä!

Nimetön
Nimetön
23.04.2016 01:53

Todella fiksun oloinen kaveri ikäisekseen. Tästä tyypistä voi tulla vielä jotain suurta.

Nimetön
Nimetön
23.04.2016 14:46

Hieno juttu. Melkein käy kateeksi, sen verran hienoon seuraan olet päässyt… 🙂

Nimetön
Nimetön
23.04.2016 21:23

Olipas mielenkiintoinen artikkeli! Minulle ei tullut mieleenkään kahdeksannella luokalla että tavalliset pulliaiset voivat sijoittaa osakkeisiin. Luulin että se on vain rikkaiden keinottelijoiden puuhia. Koulussakaan ei mainittu osakkeita sanallakaan.

Terveisin,
Osinkokuningas
http://www.osinkokuningas.com

Nimetön
Nimetön
05.05.2016 22:31

Hieno blogi. Muistan kun ostin itse 15 vuotta sitten ensimmäiset rahasto-osuuteni rippilahjaksi saamillani rahoilla ja siitä se sijoittamisinnostus lähti. Tsemppiä jatkoon!!!

Otto Artamo
Otto Artamo
23.10.2020 21:47

Aion itse hakea TET-paikkaa tänä vuonna!