Veronpalautusta TeliaSoneran myyntioikeuksista

Olimme tänä vuonna jälleen marraskuun puolessavälissä Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyillä sijoitusmessuilla. Viime vuoden kummalliset väitteet siitä, että tulevaisuudessa tuottoa saisi ainoastaan eksoottisilla johdannaisilla ja raaka-aineilla oli haihtunut taivaan tuuliin. Kävimme monta mielenkiintoista keskustelua niin tuttujen kuin vähemmän tuttujen ihmiset kanssa. Keskustelun lomassa saimme myös useita toiveita aiheista, joita meidän haluttiin käsittelevän kommenteissamme. Yritämme sopivan tullen käsitellä toivottuja aiheita kirjoituksissamme.

Meitä pyydettiin kirjoittamaan ohje, miten täyttää lomake ja hakea palautusta Ruotsin verottajan TeliaSoneran myyntioikeuksista perimästä verosta. Verohallinnolla on hyvät ohjeet miten laskea veronpalautuksen määrä. Ohjeen löytää verohallinnon verkkosivuilta.

Veronpalautusta haetaan Skatteverketin lomakkeella SKV 3740. Lomakkeen täyttöohjeita laatiessa olemme olettaneet, että palautuksen hakija on Suomessa asuva yksityishenkilö. Jokaisen on kuitenkin henkilökohtaisesti tarkistettava tietojen oikeellisuus. Täytetty lomake lähetetään osoitteeseen

SkatteverketLudvikakontoret
Box 23
771 21 Ludvika
Sverige

Ohjeet SKV 3740 -lomakkeen täyttöön:

 1. Aloita täyttämällä päivämäärä sivun ylälaidassa kohtaan ”Datum/Date”.
 2. Kohtaan ”I Sökande/Claimant” täytetään palautuksen hakijan henkilötiedot ja syy palautuksen hakuun seuraavasti:
  • Täytä nimesi kohtaan ”Namn/Firma/Name/Company”.
  • Seuraavaksi täytä osoitteesi kohtaan ”Adress och postadress/Address, postal code and postal address”.
  • Palautuksen syy täytetään kohtaan ”Ansökan avser/Grounds for the claim”. Ehdotamme, että tähän kohtaan kirjoitetaan ”Återbetalning av kupongskatt för TeliaSoneras återköpserbjudande år 2011”.
 3. Seuraavassa kohtassa ”II Upplysningar till myndigheten eller banken i hemvistlandet/Information to the authority or bank in the country of permanent residence” ruksataan ”Ja” tai ”Yes”, jos asuit edellisessä kohdassa mainitussa osoitteessa saadessasi myyntioikeudet. Muussa tapauksessa ruksaa ”Nej” tai ”No”, jonka jälkeen kirjoita alla olevalle katkoviivalle aiempi osoitteesi.
 4. Kolmannessa kohdassa ”III Information till Skatteverket/Information to the Swedish Tax Agency” ruksataan ensimmäiseen kysymykseen ”Ja” tai ”Yes” ja toiseen kysymykseen ”Nej” tai ”No”. Kysymykset 2a ja 2b voidaan jättää tyhjiksi kuten myös kysymykset 3a ja 3b.
 5. Sivun alalaidassa on varattu tila allekirjoitukselle (”Sökandens signatur/Claimants signature”), jolla kuitataan, että lomakkeella olevat tiedot pitävät paikkansa. Allekirjoituksen oikealla puolella olevalla katkoviivalla annetaan haettavan palautuksen määrä Ruotsin kruunuina.
 6. Ylimpänä lomakkeen toisella sivulla annetaan pankkitiedot palautusta varten (”4 Återbetalningssätt/Mode of repayment”).
  • Ruksaa ”EUR” kohdassa ”Utbetalning önskas i (valuta)/Please pay in (currency)”, jotta palautus maksetaan euroissa.
  • Täytä pankkisi nimi ja osoite kohtaan ”Bankens namn och adress/Name and address of the Bank”.
  • Täytä kohdiin ”SWIFT kod/SWIFT code” ja ”IBAN-nummer/IBAN No.” pankkisi SWIFT koodi ja tilinumerosi IBAN-muodossa.
 7. Lopuksi on täytettävä taulukko ”IV Utdelningar/Dividends subject to Swedish tax”.
  • Ensimmäiseen sarakkeeseen kirjoitetaan ”TeliaSonera”.
  • Toisessa sarakkeessa annetaan osakkeiden lukumäärä.
  • Kolmanteen sarakkeeseen kirjoitetaan myyntioikeuksien saantipäivä, toisin sanoen 28.2.2011.
  • Neljännessä sarakkeessa annetaan osakekohtaisen myyntioikeuden arvo, joka tässä tapauksessa on 62 SEK / 28 ≈ 2,214 SEK.
  • Viidenteen sarakkeeseen kirjataan myyntioikeuksien yhteenlaskettu summa.
  • Kuudennessa sarakkeessa ilmoitetaan Ruotsin verottajan perimä 15 prosentin vero (kupongskatt).
  • Seitsemännessä sarakkeessa ilmoitetaan veronpalautuksen määrä. Lisää neljännen ja seitsemännen sarakkeen loppuun kohtiin ”Totalt/Total amount SEK” varmuuden vuoksi summa sarakkeista.
 8. Ruotsin verottaja vaatii vielä leiman joko viranomaiselta tai pankilta kohtaan ”Intyg om hemvist utfärdat av behörig myndighet eller bank i hemvistlandet/Certificate issued by competent authority or bank in the country of permanent residence”, että olet asunut Suomessa osingonmaksun aikana.

 

Photo credit: 401(K) 2012 / Foter / CC BY-SA

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Pieni lisäkysymys11 Joulukuu, 2012

Kuka on ko. viranoaminen, joka antaa leiman tai todistuksen, että olen asunut Suomessa tämän vuoden?

Thomas Brand11 Joulukuu, 2012Paikallisesta Suomen verottajan konttorista saa varmasti leiman papereihin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit