Venäjälle ETF:ien kautta?

BRIC-maiden eliittikvartetista vain Venäjä on onnistunut välttämään alkuvuoden mahalaskua. Sijoituksia on nettona virrannut Venäjän pörssiin sisään 1,22 miljardia taalaa vuoden sisällä. Venäjän pörssi houkuttelee siis edelleen sijoittajia luokseen kuin mesi kimalaisia.

Venäjällä on edelleen erittäin edullisesti arvostetut osakkeet, mikäli uskomme indeksien P/E-lukujen kertomaa. Venäjän pörssin P/E on tällä hetkellä  7,2.

Venäjälle mielivällä ETF-sijoittajalla on muutama likvidi vaihtoehto, josta valinnan voi tehdä. Deutsche Bankin x-trackers-sarjasta löytyy MSCI Russia Capped  25 Net TR USD-indeksiä seuraileva Venäjä ETF, (tikkeri: DBXV). Vuotuiskulu on 0,65 prosenttia. Sektoreita tutkittaessa energian  (52,19 %) lisäksi vahva painorvo on myös (teollisuus)materiaaleilla ( 17,76 %) sekä finanssisektorilla (16,09 %). Itse indeksissä on 29 yhtiötä mukana. Suurimman yrityksen, Gazpromin painoarvo on miehekkäästi yli 20 prosenttia indeksin arvosta.

Varteenotettava kilpailija DBXV:lle löytyy  Van Eck:in rahastoperheestä. Markets Vector Russia-ETF  (tikkeri: RSX) tarjoilee sijoittajalle  muunmuassa Lukoilia, Gazpromia, Sperbankia ja Surgutneftegazia sisältävän öljyisen cocktailin vuosihintaan 0,62 %. Tarjolla oleva cocktail vaikuttaa kilpailijaansa tasapainoisemmalta, sillä se sisältää 5 yhtiön osakkeita siten, että suurimmankin yrityksen painoarvo on alle 10 prosenttia.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

K.A.S9 Maaliskuu, 2011Voisitko hieman avata tuota viimeistä lausetta: “Tarjolla oleva cocktail vaikuttaa kilpailijaansa tasapainoisemmalta, sillä se sisältää 5 yhtiön osakkeita siten, että suurimmankin yrityksen painoarvo on alle 10 prosenttia”

Jotenkin ei mahdu kaaliin että jos osakkeita on viisi niin jonkun maksimipaino on 10%. Eikös tasaosuuksin jokaisen osakkeen osuus ole 20%? Vai enkö vaan tajunnut?

Jau20 Huhtikuu, 2011Minkään yhtiön markkina-arvolla mitattu osuus ei ylitä 10 prosenttia. Markkina-arvoltaan suuria yhtiöitä on osakemääräisesti salkussa vähemmän kuin markkina-arvoltaan pieniä yhtiöitä. Eli jos ostetaan viiden yhtiö osakkeita kaikkia saman verran, mutta jonkun yhtiön markkina-arvo on merkittävästi suurempi, vaikuttaa tämän yhtiön osakkeen kehitys huomattavasti enemmän salkun arvoon kuin muun osakkeen muutos.Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit