Venäjällä riittää virtaa

Putin valittiin presidentiksi ja öljynhinnan nousu tulee Venäjää. Millaisia vaihtoehtoja on sijoittaa itä-naapuriin?

 

Venäjän tarina alkaa olla kaikille pintapuolisesti tuttu. Sinne on kannattanut analyytikkojen mukaan sijoittaa jo viimeiset 15 vuotta. Kova volatiliteetti asettaa sijoittajien hermot koetukselle. On joko osattava ajoittaa hyvin, tai oltava riittävän pienillä panoksilla mukana etteivät riskit kasva sietämättömiksi.

Venäjä on eräs harvoja markkinoita, joilla aktiivisella salkunhoidolla näyttää olevan todellista potentiaalia tuottaa lisäarvoja. Toki Venäjälle etf:ien kauttakin pääsee.

Kunniakas vuosikymmenen tuottotaulukko näyttää Suomen sijoitustutkimuksen tekemän rahastoraportin mukaan tältä.

  1. Seligon & Co Russian Prosperity Euro, vuosituotto 17,9 prosenttia
  2. East Capital Russian A                               , vuosituotto 16,0 prosenttia
  3. FIM Russia,                                                    , vuosituotto 15,2 prosenttia
  4. Alfred Berg Ryssland,                                , vuosituotto 12,0 prosenttia

Venäjän indeksejä seuraavilla etf:illä ei vielä vuosikymmenen historiaa ole takanaan. Matalampien kustannusten ja kiristyneen kilpailun ansiosta voi etf:stäkin löytää tarvitsemansa rakennuspalikat Venäjälle.

iShares MSCI Russia Capped Swap (tikkeri:RUSS) on johdannaispohjainen etf, joka jättää osingot rahastoon. Vuotuiskuluina peritään 0,74 prosenttia. Kovana kilpailijana tunnettu Deutche Bankin db x-trackers heittää kisaan MSCI Russia Capped Index-etf:sä. 0,65 prosentin vuosikuluja vastaan sijoittaja saa reilun kasan Gazpromia (20.8 %) sekä Lukoilia (13,7 %). Myös Lyxorilta löytyy varteenotettava Lyxor ETF Russia-tuote. Pohdittavaa ja mietiskeltävää siis riittää.

Yksi asia on kuitenkin varma. Energiariskiä Venäjällä riittää, riippumatta siitä valitsetko aktiivisen tai passiivisen vaihtoehdon.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit