Siirry pääsisältöön

Vaurastumisen kolme kulmakiveä

Saan usein viestejä, joissa toivotaan vinkkiä yksittäisten osakkeiden suhteen. Aloittavan, ja sinänsä kokeneemmankin sijoittajan kannattaa kuitenkin lähestyä asiaa vähän eri suunnalta.

Ensinnäkin on sisäistettävä se, että kukaan ei osaa varmuudella sanoa mikä osake nousee ja mikä laskee. Jos havittelee pikavoittoja, pitää varautua (pika-)tappioihin.

Lisäksi on aika ajoin hyvä palauttaa mieleen, mitkä ne kannattavan sijoitustoiminnan kulmakivet olivatkaan.

Lyhyen aikavälin sattuma

Lyhyellä aikavälillä osakekurssit heiluvat suuntaan jos toiseen täysin sattumanvaraisesti. Koska liikkeet ovat sattumanvaraisia, lyhyen aikavälin sijoitustoiminnan kannattavuus on myös täysin sattumanvaraista. Tästä syystä edes ammattilaiset eivät pysty ajoittamaan markkinoita menestyksekkäästi. Osakekursseilla spekuloiminen voi toki olla jännittävää, mutta pitkässä juoksussa kannattavaa lähinnä osakevälittäjälle.

Pitkän juoksun lainalaisuus

Sijoittajan kannalta kannattava sijoittaminen on pitkäaikaista puuhaa. Vasta pidemmällä aikavälillä hyvät yhtiöt erottuvat lyhyen aikavälin heilunnasta edukseen. Pitkä aikaväli tarkoittaa minun maailmassani yli kymmentä vuotta. Tämän oivaltaminen on sijoittajille usein kaikista vaikein asia hyväksyä. Kun sen on hyväksynyt, vaurastumisesta tulee johdonmukainen seuraus määrätietoisesta toiminnasta.

Vaurastuminen on ihmisoikeus

Vaurastumista voidaan hyvin perustein pitää jokamiehenoikeutena, joka perustuu seuraavaan kolmeen yksinkertaiseen lainalaisuuteen:

1) Säästämisen aloittaminen on vaurastumisen edellytys. Ellet säästä, et vaurastu. Aloita siis säästäminen nyt.

2) Vaurastuminen on pitkäaikaista puuhaa. Pitkässä juoksussa osakkeet tuottavat parhaiten, joten sijoita pitkäaikaisesti osakkeisiin.

3) Kulut syövät tuottoa. Jo kahden prosentin vuotuiset sijoittamiseen liittyvät kulut syövät pitkässä juoksussa helposti puolet (!) sinulle kuuluvasta tuotosta. Minimoimalla kulut, maksimoit tuottosi.

Näillä neuvoilla pääset varmuudella sijoittajien parhaimmistoon pitkässä juoksussa. Itse olen sijoittanut kaikkiin neljään Nordnetin kuluttomaan Superrahastoon, minkä voit todeta Sharevillestä. Katso täältä miten varallisuutesi karttuu, jos säästät 3-5 prosenttia nettotuloistasi.

Muista myös, että mitä aikaisemmin aloitat säästämisen, sitä suurempaa vetoapua saat talouteesi. Voit jopa saada 35 vuoden eläkesäästöt kymmenessä vuodessa.

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292. Kuvan lähde: Dollar Photo Club

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.02.2015 07:04

Mites tuo vaurastaminen ja kulut, sekä nuo ulkomaan kaupan kustannukset? Nehän piti alkuvuonna katsoa uudestaan? Onko jo jotain tiedossa sen suhteen?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
21.02.2015 02:08

Tämän statuksesta kuulisin itsekin mielelläni.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki