Siirry pääsisältöön

Vastuullisten ETF:ien löytäminen on nyt helpompaa kuin koskaan

Nordnet on tänään julkaissut uudet ETF-instrumenttisivut, joiden avulla ETF:ien vastuullisuuden vertailu on entistä helpompaa. Toiminto on uusi ja ainutlaatuinen koko markkinalla.

Vastuullisuus on nykyään erittäin isossa roolissa kaikessa – oli kyse sitten kuluttamisesta tai sijoittamisesta. Meille finanssialan toimijoille vastuullisuus tarkoittaa muun muassa sitä, että teemme vastuullisten sijoituskohteiden löytämisen niin helpoksi kuin mahdollista. Koska Nordnetin kautta voi sijoittaa tuhansiin eri sijoituskohteisiin, on tärkeää, että niistä voi seuloa esiin vastuullisimmat – ja toisaalta jättää hakutuloksista pois sellaiset, jotka eivät täytä käyttäjän itsensä asettamia vastuullisuuskriteerejä.

Suodata esiin vastuullisimmat ETF:t yli 800:n joukosta

Vuosi sitten julkaisimme uudistuneen hakutoiminnon rahastoille, jossa tiettyjä ei-toivottuja sektoreita on mahdollista jättää hakutuloksista pois. Näitä ovat esimerkiksi aseet, alkoholi, tupakka ja hiilivoima. Toiminto sai erittäin hyvän vastaanoton, joten olemme julkaisseet vastaavan toiminnallisuuden – ja vähän muutakin uutta – ETF:ille, eli pörssilistatuille rahastoille. Nyt voit nähdä yli 800 ETF:ään liittyvää vastuullisuusdataa mm. hiiliriskiin sekä ympäristöasioihin (E), sosiaaliseen vastuuseen (S) ja hallintotapaan (G) liittyen. Kukin ETF saa vastuullisuusarvosanan omien ominaisuuksiensa pohjalta sekä suhteessa muihin saman kategorian ETF:iin. Tiedot tulevat Morningstarilta, joka toimii datan tarjoajana Nordnetin rahastosivuilla.

Vastuulliset ETF:t

Pääset ETF:ien vastuullisuusdataan käsiksi hakunäkymän lisäksi yksittäisen ETF:n instrumenttisivulla, kun siirryt “Lisätietoja ETF:stä”-välilehdelle. Alla esimerkkinä suositun SXR8-ETF:n vastuullisuuspisteet kategorioittain. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Löydä vastuullisia ETF:iä

Vastuullisuuteen liittyvät kysymykset ovat tärkeitä, ja me kaikki voimme vaikuttaa eri tavoin. Sijoittajana voin tehdä päätöksen sijoittaa vain yrityksiin ja rahastoihin, jotka ottavat vastuullisuuskysymykset tosissaan. Nordnet Suomen maajohtajana voin myös panostaa palveluihin ja tuotteisiin, jotka tekevät vastuullisuustekijöiden huomioimisesta muillekin sijoittajille helpompaa.

Uusi vastuullisten ETF:ien hakutoiminto on rakennettu sen perusteella, mitä asiakkaamme palvelussamme tekevät ja miten he etsivät sijoituskohteita. Emme ole siis ainoastaan kuunnelleet palautetta ja ideoita, vaan myös tutkineet, miten asiakkaamme toimivat ja liikkuvat palvelussa.

Mitä sinä olet mieltä uudesta vastuullisten ETF:ien hakutoiminnosta? Jätä kommenttisi alle!

Jos ETF:t ovat vielä uusi tuttavuus, voit oppia niistä lisää Nordnet-koulussa. Lue myös lisää vastuullisesta sijoittamisesta tästä linkistä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
15.07.2020 15:45

Hi! I recently found out that the selection in Nordnets ETF screener has gotten a lot worse and that I suddenly only can find around 8 ETF companies in the drop down menu. The ETF screener that has become very user-friendly over the past year and seemed to contain most of the European ETFs that Nordnet offers. Found shortly after that the reason is as follows: “We have introduced an annual platform fee for ETFs and whether or not they appear on screen depends on individual agreements between us and the company.” This is very disappointing. And does it not… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.07.2020 09:47

Hi, and thank you for the feedback. Most of the ETFs that have been removed from our ETF screener are by companies that have not registered their ETFs for sale in the Nordics. These ETFs will shortly be taken off from our search functionality as well. We have recently improved our ETF offering a lot with new instrument pages, ESG market data from Morningstar, etc. When it comes to platform fees, we feel it’s quite fair that the ETF companies take part in covering the costs associated with providing our customers more data and overall better service around ETF’s. /Henri