Siirry pääsisältöön

VanEckin ETF:iä kuukausisäästön piiriin – teemoina kultakaivokset ja eSports

ETF-kuukausisäästösopimuksen piiriin on hiljattain lisätty uusia ETF:iä mm. WisdomTreeltä, iSharesiltä ja Lyxorilta. Olemme täydentäneet valikoimaa erityisesti toimialoilta, jotka ovat nousussa sijoittajien keskuudessa juuri nyt. Tänään tuomme ETF-kuukausisäästäjille jälleen uusia, erittäin kysyttyjä ETF:iä VanEckiltä. Näiden ETF:ien kautta voit sijoittaa hajautetusti kultakaivostoimialalle sekä videopeli- ja eSports-alan yhtiöihin.

Tutustu uusiin ETF:iin alta – suluissa TER eli juoksevat kulut:

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta, mutta näiden ETF:ien viimeaikainen kehitys on kohdallaan: kukin on tuottanut tänä vuonna reilusti yli 30 % – eSports-ETF kirjoitushetkellä lähes 50 %. Kahden eri kulta-ETF:n ero on se, että Junior Gold Miners (G2XJ) sijoittaa pääasiassa pienemmän markkina-arvon omaaviin kulta-ja hopeakaivosyhtiöihin, kun taas G2X sijoittaa pääasiassa alan suurimpiin ja tunnetuimpiin toimijoihin.

Kultakaivokset sijoittajien suosiossa

Kultakaivokset ovat tällä hetkellä sijoittajien keskuudessa kuuma toimiala. Koronapandemian myötä keskuspankit painavat ennätyksellisiä määriä rahaa markkinoille, mikä nostaa inflaatiopelkoja ja nostaa arvometallien kysyntää. Myös kenties maailman tunnetuin sijoittaja, aiemmin nihkeästi kultaan sijoituskohteena suhtautunut Warren Buffett on hiljattain ostanut Barrick Gold -yhtiötä Berkshire Hathaway -sijoitusyhtiönsä nimiin.

Kultakaivostoimiala on kuitenkin erittäin pirstaloitunut, eikä hyvien toimijoiden erottelu huonommista ole helppoa. ETF:ien kautta sijoittajan on mahdollista sijoittaa toimialaan hajautetusti, ottamatta liikaa yrityskohtaista riskiä.

Kultasijoitukset käsittelyssä Nordnetin kanavissa

Kultaan sijoittamista on käsitelty Nordnetin kanavissa viime aikoina runsaasti. Tässä muutama katsomisen/kuuntelemisen arvoinen poiminta:

Kuukausisäästä ETF:iin Nordnetissä

Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät säännöllisesti. Näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Nordnetissä voit kuukausisäästää ETF:iin hintaan 2,5 €/kk* – et maksa kuukausisäästösopimuksen kautta tapahtuvista automaattisista ETF-ostoista muita maksuja tai välityspalkkioita. Kun haluat aikanaan myydä ETF:t, maksat hinnaston mukaisen välityspalkkion myynneistä. Voit valita kuukausisäästösopimukseen 1–4 mieleistäsi ETF:ää eri liikkeeseenlaskijoilta. Voit itse muuttaa kuukausisäästösopimusta joustavasti milloin vain.

→ Lue lisää kuukausisäästämisen eduista

* Palvelumaksu astui voimaan 5.6.2020 alkaen ja se peritään vain niiltä kuukausilta, kun toimeksiantoja toteutetaan.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Pasu
Pasu
11.09.2020 06:34

Hienoa, että tulee lisää kk-säästömahdollisuuksia. Olisiko mahdollista saada Etf-valintatyökaluun kriteeriksi myös kk-säästö. Ja Matinilta blogi-kirjoitus kk-säästöön suositelluista trendin mukaisista ETF:stä.