Valistuneen rahan jäljillä

Vuosittain toukokuussa pidettävä CFA -instituutin vuosikokous pidettiin tänä vuonna Edinburghin kauniissa kaupungissa. Puhujina olivat muun muassa Jim Rogers, Meir Statman ja monet muut sijoitusalan kirkkaimmat tähdet.

Maailmalla sijoitusvarallisuutta hoitavat yhä enenevässä määrin pieni joukko suurten rahastojen sijoitusasiantuntijoita, jotka toimillaan voivat vaikuttaa hyödyke- ja osakemarkkinoiden arvostuksiin. Vuosikokouksen osallistujat ovat siis se todellinen vaikuttajien joukko, joiden mielipiteet näkyvät markkinoilla.

Tänä(kin) vuonna osallistujilta kysyttiin kollektiivisissa kyselyissä mielipiteitä ensi vuoden sijoitusajatuksista. Tiukentuneen sääntelyn ohella päällimmäisiä huolenaiheita olivat lainamarkkinoiden nykyinen tilanne sekä lisääntyvä huoli kovasta volatiliteetista osakemarkkinoilla ensi vuonna. Yleisesti ajateltiin, että pari vuotta jatkunut toipuminen edellisestä kriisistä ei tule jatkumaan.

Osallistujat antoivat myös kollektiivisia sijoitusvinkkejä. Parhaimmiksi ideoiksi nousivat:

1.kehittyvien maiden valuutat

2.kulta (edelleen)

3.maa (US farmland)

Huomattavaa on, etteivät osakkeet omaisuuseränä herättäneet suuriakaan ambitioita osallistujajoukossa.

/Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit