Siirry pääsisältöön

Vakaata tuottoa useista omaisuusluokista | Smart-salkkujen kuukausikatsaus 7/2020

Nordnet Smart-salkuilla oli hyvä heinäkuu, kun useat eri omaisuusluokat tarjosivat tuottoja. Rahastot nousivat kuukauden aikana 0,46–2,38 %.

Heinäkuu on osakemarkkinoilla yleensä hieman rauhallisempi kuukausi ja historia toisti itseään myös tänä vuonna ympäri maailmaa riehuvasta pandemiasta huolimatta. Kuten monet tahot ovat ennustaneet, dollarin kurssi on laskenut Aasian ja Euroopan valuuttoja vastaan ​​Fedin suurten tukitoimenpiteiden vuoksi. Rahan määrän kasvattaminen useimmiten johtaa valuutan heikkenemiseen suhteessa muihin valuuttoihin.

Olemme keskellä Q2-tuloskautta, jonka aikana analyytikot ennakoivat amerikkalaisyhtiöiden raportoivan yli 40 % edellisvuotta heikommista tuloksista. Nyt kun yli puolet yhtiöistä on julkistanut osavuosikatsauksensa, tulokst ovat olleet peräti 80 prosentilla yhtiöistä analyytikoiden ennusteita parempia. Erityisesti suuret teknologiayhtiöt ovat yllättäneet positiivisesti ja raportoineet pahimman koronakvartaalin aikana vahvoja kasvulukua vuoden takaiseen verrattuna.

Osakemarkkinan kehitystä kuvaava S&P 500 -indeksi nousi 5,6 % kuukauden aikana. USA:n talouden kasvuluvut osoittavat kuitenkin, että olemme keskellä poikkeuksellista talouskriisiä – bruttokansantuote laski toisen kvartaalin aikana 32,9 % edellisestä kvartaalista. Vaikka BKT:n lasku on suurin toisen maailmansodan jälkeen näyttää siltä, ​​että valtaosa sijoittajista ovat positiivisia ja luottavat elpymiseen. Heinäkuu antoi myös merkkejä siitä, että taloudellinen aktiviteeti on vilkastunut sen jälkeen, kun monet rajoitukset vapautettiin ja toivo koronarokotteen odotettua nopeammasta valmistumisesta tuki sentimenttiä.

Globaalit osakemarkkinat pärjäsivät hienäkuussa hyvin, kun kehittyneet markkinat nousivat 4,8 % ja kehittyvät markkinat 9 %. Kiinassa toisen vuosineljänneksen BKT kasvoi 3,2 % (v/v) ja Kiinan osakemarkkinat nousivat 8,7% kuukauden aikana. Myös kulta nousi 11 %. Smart-salkkujen osakepaino on ESG-kriteerein valituissa osakeindekseissä, jotka tuottivat hyvin heinäkuussa.

IndeksiTuotto heinäkuussa
ESG Europe Select+5,52 %
ESG North America Select+5,87 %
ESG Pacific Select+2,10 %

Riskitekijät eivät ole poistuneet, mutta elvytys rakentaa siltaa yli pandemian

Yhdysvalloissa uusien tartuntojen määrä alkoi nousta kesäkuun puolivälistä, ja tämä suuntaus jatkui käytännössä koko heinäkuun. Ensimmäiset Covid-19 tartuntaklusterit olivat keskittyneet koillisiin osavaltioihin ja New Yorkiin, mutta kesä- ja heinäkuussa tartunnat alkoivat kasvaa nopeasti muualla maassa. Etenkin eteläisissä ja läntisissä osavaltioissa nähtiin nopeinta kasvua taruntatapauksissa. Tämän seurauksena monet osavaltiot ovat alkaneet peruuttaa tai keskeyttää suunnitelmiaan rajoitusten purkamisesta. Kuolemantapausten määrä on kuitenkin pysynyt huomattavasti huhtikuuta alempana, vaikka tartuntoja on todettu moninkertainen määrä kevääseen verrattuna. Tämä voi johtua parantuneesta hoidosta, mutta myös sosiaalisen etääntymisen toimintamallien toimivuudesta vanhusten ja riskiryhmien keskuudessa. Työmarkkinoiden elpyminen osoittaa myös joitain merkkejä siitä, että negatiivinen suuntaus on pysähtynyt. Työttömyys on edelleen korkea, mutta työttömien määrä ei enää kasva.

Poliittisilla päättäjillä on paljon paineita tarjota lisärahoitusta yritysten pelastamiseksi, työttömyyden torjumiseksi ja kulutuksen edistämiseksi. Keskuspankkien ja hallitusten nopea toiminta pandemian aikana on auttanut nostamaan markkinoita maailmanlaajuisesti. Talous voi elpyä lähelle lähtötasoja, mutta vain jos suurempi aktiivisuus ei johda tartuntojen lisääntymiseen. Muutoin talous hidastuu nopeasti uudelleen, jos uusia rajoituksia joudutaan panemaan täytäntöön. Hallitusten on ehkä jatkettava yritysten tukemista, kunnes rokotteita on saatavana tai kunnes virus on muuten hallinnassa. Se, missä määrin he ovat valmiita tekevät niin, on avain tulevaisuuden näkymiin. Näyttää siltä, ​​että potentiaalista rokotetta kohti on edistytty, mutta on liian aikaista sanoa, milloin se on valmis ja käyttökelpoinen.

Kaikki omaisuusluokat vaikuttivat positiivisesti Smart-salkkujen tuottoihin, paitsi faktorisijoitukset (Alternative Risk Premia). Parhaiten tuottanut omaisuusluokka kaikissa Smart-salkuissa oli osakkeet.

Smart-salkkujen tuotot1 vuosiheinäkuu
Nordnet Smart 5-11,09 %+0,46 %
Nordnet Smart 10 -15,03 %+1,31 %
Nordnet Smart 15 -19,99 % +2,38 %
Kurssitiedot päivitetty 10.8.2020

Smart-salkkujen sijoitusstrategia

Toukokuusta lähtien Smart-salkkujen normaalin riskiallokaation lisäksi jokaiselle omaisuusluokalle on määritetty allokaatio sen pitkän aikavälin kehityksen perusteella. Näin lyhyen aikavälin muutosten lisäksi otetaan huomioon myös pidemmän aikavälin kehitys. Aiemmassa blogikirjoituksessa kerroimme, että rahastojen riskiallokaatio kasvaa vähitellen, kun pääsemme kauemmas maaliskuun pahimmasta turbulenssista. Trendisuodatin kasvattaa tai vähentää kunkin sijoituksen painoa vallitsevan trendin perusteella. Elokuussa riskiallokaatio siis kasvaa edellisiin kuukausiin verrattuna, koska volatiliteetti on matalampaa ja markkina on kääntynyt pidemmän aikavälin nousutrendiin.

Faktorisijoituksilla on edelleen ollut negatiivinen vaikutus Smart-salkkuihin ja etenkin arvofaktori on aliperformoinut jo pidemmän aikaa. Laatu- ja kasvufaktorit ovat kompensoineet muiden faktorien heikkoa kehitystä. Toukokuussa tehty uusi allokaatio faktorisijoitusten kesken on vaikuttanut positiivisesti kehitykseen verrattuna vanhoihin painoihin, mutta kehitys on edelleen ollut negatiivinen. Elokuusta lähtien allokaatio on jonkin verran defensiivisempi ja se painottaa enemmän suuryhtiöitä, jotka ovat selvinneet koronakriisistä suhteellisina voittajina. Uskomme uuden allokaation toimivan paremmin nykyisessä markkinaympäristössä.

Lue myös edellinen kuukausikatsaus, joka sisältää Smart-salkkujen puolivuotiskatsauksen, tietoa sijoitusstrategiasta ja vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Heinäkuun rahastokohtainen kehitys, riskianalyysi ja sijoitusasteet (englanniksi):

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart -salkkuihin

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Nordnet
Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Ramppis
Ramppis
20.08.2020 20:20

Smart-rahastojen säännöt siis muuttuivat toukokuusta lähtien. Muistitteko ilmoittaa asiasta omistajille…?
Törkeää kehua muka hyvää kehitystä kun tuotto on ollut aivan mitätöntä kevään romahduksen jälkeen!!

Hyvin Smarttia
Hyvin Smarttia
25.08.2020 16:15

VMP!!!!! Ehkä paskin sijoitus ikinä!!!