Siirry pääsisältöön

Vain nollatuottoja tarjolla tavalliselle sijoittajalle? | Traders’ Club 60. jakso

Nykyarvostukset pörssissä kertovat pitkäjänteisen sijoittajan tuotto-odotuksen olevan erittäin heikko, jopa negatiivinen. Mistä sijoittaja voi saada tuottoja nykyisessä markkinatilanteessa?

Muita jakson aiheita:

  • Osakemarkkina ei ole tuottanut lainkaan 90-luvulta lähtien markkinan ollessa auki (S&P 500)
  • Mitä Bidenin voitto tarkoittaa osakemarkkinan kannalta?
  • Tekninen analyysi osakeindekseistä – Helsingin pörssi on indekseistä teknisesti vahvin!

Lue lisää viputuotteilla treidaamisesta:

Seuraa Jukan markkina-analyysiä myös Nordnet Blogissa ja Twitterissä (@JukkaLepikko).

Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä. Lue lisää Traders’ Clubista.

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
23.09.2020 19:40

Jos luvassa on nolla tuottoja, niin miten on mahdollista, että monista yhtiöistä saa kuitenkin useamman prosentin osinkoja? Laskevatko nykyiset osingotkin?

Vai olisiko mahdollista, että rahan painaminen aiheuttaa inflaatiota, jolloin cash is trash, velat kuittaantuu ja pörssinousu jatkuu?

Jos talouskasvu on olematonta, ja sen vuoksi pörssin tuotto tulee olemaan surkeaa, niin miksi esim. Vietnamin pörssi on madellut useamman vuoden, vaikka talous on kasvanut huimasti? Ja eikö Suomen pörssin tuoton olisi kuulunut olla useamman vuoden ajan jo huonoa, koska talous ei ole kasvanut? Tällä logiikalla kehittyvien markkinoiden pitäisi tuottaa parhaiten, ja varsinkin niiden missä talouskasvu on kovinta?