Vaihdamme Elisan UPM:ään

Myimme tänään kaikki Elisan osakkeemme hintaan 14,99 euroa per osake. Ehdimme omistaa Elisan osaketta vain hieman alle 2 kuukautta ja näin ollen omistusaikamme jäi poikkeuksellisen lyhyeksi. Tämä aikana osake ehti nousta vajaa 10 %, eli annualisoitu tuottomme nousee erinomaiselle tasolle. Elisa oli alun perinkin tarkoitettu salkussamme käteisparkiksi ja 13,7 euron hinnalla näimme osakkeessa hyvin rajallisesti laskuvaraa, sillä osinkotuotto alkoi nousta 10 % tuntumaan. Nyt osakkeen aliarvostus on korjaantunut ja näemme osakkeen nousuvaran melko rajallisena. Odotamme Elisalta heikohkoa Q2 tulosta, kun taas vuoden jälkipuoliskon pitäisi olla yhtiölle jo selvästi vahvempi hinnoittelutoimenpiteiden ansiosta. Ostimme Elisan tilalle osalla rahoista UPM:n osakkeita.

Ostimme UPM:ää 500 kappaletta hintaan 7,91 euroa per osake. UPM:n ostoksen perusteena toimii sen vahva rahavirta. Uskomme UPM:n vahvojen rahavirtojen mahdollistavan hyvän osingonmaksun myös jatkossa ja nykyisellä osakekurssilla osinkotuotto nousee lähelle 8 prosenttia. UPM:n hinta suhteessa sen tase-arvoon on noin 0,5x, mitä voidaan pitää erittäin houkuttelevana ja se pienentää osakkeen laskuvaraa ja riskitasoa. Talouskehityksen pitäisi kääntyä selvästi nykyistä heikompaan suuntaan, jotta UPM:lle voitaisiin perustella nykyistä selvästi alempi arvostus. Ennusteillamme lähivuosien EV/EBITDA kertoimet ovat 6-7x tuntumassa.

Lähivuosina UPM:n operatiivinen pääoman tuotto tulee odotuksiemme mukaan säilymään vaisuna ilman toimialan rakennejärjestelyjä, mikä oikeuttaa osakkeelle alhaisen arvostuksen tasearvoon nähden. Pidämme rakennejärjestelyjä UPM:n osalta jopa todennäköisinä, sillä esimerkiksi Euroopan paperiteollisuuden osalta suuremmat rakennemuutokset ovat käytännössä väistämättömiä. Näissä järjestelyissä UPM on todennäköisesti ajajan paikalla johtuen sen vahvasta taseesta.
Kesän aikana salkkumme tulee saamaan huomattavan käteisruiskeen, kun salkkumme toiseksi suurin sijoitus Stonesoft poistuu pörssistä. Meillä ei tällä hetkellä ole ennalta suunniteltua kohdetta Stonesoft rahoille. Näemme edelleen osakemarkkinoiden perusvireen jatkuvan positiivisena, koska osakemarkkinoille ei tällä hetkellä ole juurikaan vaihtoehtoja tarjolla. Painotamme kuitenkin edelleen salkussamme pääosin kohtuullisesti arvostettuja, vahvaa rahavirtaa tuottavia defensiivisiä yhtiöitä.

Omistamme osakkeita UPM:ssä, Elisassa ja Stonesoftissa

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit