Siirry pääsisältöön

Uusia tuulia Sharevillessä

Vuosi sitten odotimme jännityksellä, kuinka asiakkaamme ottavat vastaan Sharevillen. Toivoimme, että he näkevät palvelun mahdollisuutena oppia toisilta sijoittajilta ja saada ideoita omiin sijoituksiin.

Sharevillen käyttäjät saavat enemmän tuottoa

Sharevillessä on jaettu ensimmäisen vuoden aikana lähes 70 000 salkkua, joista suomalaisten salkkujen osuus on yli 14 000. Keskimääräinen salkun arvo on 28 550 euroa. Jopa 20 prosenttia kaikista Nordnetin kautta tehdyistä kaupoista on jaettu Sharevillessä. Voit siis katsella, mitä arvopapereita ostetaan ja myydään jopa 70 000 salkussa. Katso tästä esimerkiksi viimeisimmät kaupat Nokian osakkeella.

Olemme myös huomanneet, että Sharevillen jäsenet saavat rahansa tuottamaan paremmin, kuin muut Nordnetin asiakkaat. Sharevillen jäsenet saivat keskimäärin 4 prosenttiyksikköä enemmän tuottoa vuositasolla!

Nämä luvut nähtyämme jatkamme Sharevillen kehittämistä vieläkin innokkaammin.

Seuraava askel: suljetut ryhmät

Jäsenet ovat toivoneet mahdollisuutta luoda omille kavereille ryhmiä, joissa olisi helppo seurata ja vertailla sijoituksia. Kehitysvaiheessa mietimme tulisiko ryhmistä salaisia, niin että vain ryhmän jäsenet näkisivät ryhmän sisäiset keskustelut. Sharevillen yksi kulmakivistä on kuitenkin avoimuus, joten tuloksena ovat suljetut ryhmät. Kuka tahansa ei voi ryhmiin liittyä, mutta keskustelut ovat silti kaikkien luettavissa. Henkilökohtaisiin keskusteluihin voi jatkossakin käyttää yksityisviestejä.

Suljetussa ryhmässä näet muun muassa ryhmän jäsenten suosituimmat omistukset sekä top-listan jäsenten salkkujen kehityksestä. Suljetut ryhmät julkaistaan muutamien viikkojen kuluessa.

Tulevaisuudessa: iOS-sovellus

Vuoden aikana meiltä on pyydetty Shareville-sovellusta. Nyt voimme kertoa, että ensimmäinen iOS-puhelimiin sopiva sovellus julkaistaan muutamien kuukausien kuluessa. Sovelluksen parhaita ominaisuuksia tulevat olemaan mahdollisuus ottaa käyttöön omien valintojen mukaiset push-ilmoitukset ja se, että voit nähdä salkkusi kehityksen nopeasti ilman sisäänkirjautumista.

Keskitymme yhteen sovellukseen kerrallaan ja aloitimme iOS-käyttöjärjestelmästä, koska se on suosituin Sharevillen jäsenten keskuudessa. Tulevaisuudessa alamme kehittää sovellusta myös Android-puhelimiin.

Auta meitä kehittymään

Lopuksi haluamme kiittää teitä kaikkia palautteesta ja kehitysehdotuksista. Jäsenten tarpeet ohjaavat kehitystyötä. Auta meitä jatkossakin kehittymään lähettämällä palautetta osoitteeseen info@shareville.se tai kommentoimalla alle. Rakennetaan Sharevilleä yhdessä!

Fabian Grapengiesser
Sharevillen perustaja ja toimitusjohtaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
6 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
23.10.2015 23:07

Minäkin muuttaisin salkun rankkauksen 3kk käyrästä 3 vuoden käyrään. Sijoittaminen on pitkäjänteistä touhua. Spekuloida toki voi lyhyellä tähtäimellä. Lisätkää myös 5 vuoden tuoton kuvaaja. Siinä voisi jo vähän vetää johtopäätöksiä sijoittajan kyvyistä.

Nimetön
Nimetön
21.10.2015 00:16

Jokainen lukee Sharevillen kommentteja omalla riskillään ja paljon väärää tietoa kirjoitellaan myös sinne.

Esim. HKScanin viestiketjussa hehkutetaan, että reipas kurssilasku ja sen myötä raskaasti tappiolla olevat osakkeet salkussa eivät harmita kun hyvät osingot tiedossa taas keväällä. Joku siellä luulee ja levittää väärää tietoa, että HKScan muka vielä jakaisi ensi vuonnakin kertaluonteisia jättiosinkoja. Viime kevään osinko oli kertaluonteinen divestointiin liittyvä kassan tyhjennys, ei uusi normaalitilanne.

Tai sitten öljyosakkeissa Seadrillin kommenteissa ostoperusteena: kyllä öljyä aina tarvitaan. Osake syöksynyt sen jälkeen yli -50%.

Nimetön
Nimetön
20.10.2015 17:43

Minäkään en ymmärrä tätä rankkaussysteemiä. Siihen olisi syytä löytää joku muutos, näyttää pidemmältä viiveeltä tai poistaa kokonaan.

Nimetön
Nimetön
20.10.2015 08:43

Shareville on antanut ainakin itselleni aloittavalle sijoittajalle mielenkiintoisia keskusteluja seurattavaksi eri osakkeista, ja se on nostattanut huomattavasti kiinnostusta sijoittamista kohtaan. Hyvä palvelu!

Nimetön
Nimetön
19.10.2015 20:53

Eniten minua Sharevillessä ärsyttää salkkujen rankkaaminen 3kk tuottojen perusteella. Sitten kun klikkaat salkkua ja laitat 3v kuvaajan kehiin niin erittäin harvoin tuotto on myös tuona aikana ollut yhtä hyvää. Lisäksi keskustelu-osio osakkeista on ainakin omasta mielestäni tasoa Kauppalehti eli todella ala-arvoista.

Kokeilin, ihmettelin ja heitin Sharevillen lopulta roskiin. Pysyttäydyn edelleen SeekingAlphassa.

Käyttäisitte nämä rahat ennemmin kaupankäyntikustannusten alentamiseen. Täysin hyödytön IT-sovellus.

Nimetön
Nimetön
19.10.2015 20:24

Mielestäni Shareville ei ole niin loistava, kuin annatte ymmärtää. Vaikka olisi kaksisataatuhatta salkkua, niin miten niistä saa poimittua oikeat vihjeet? Mielestäni ajankäyttö tuohon on turhaa ja tutustuttani poistin oman salkkuni sieltä. Ja kun joku omistaa jotain 3 kk hyvällä tuotolla, niin onko se enää jatkossa hyvä? Se ei ole enää tulevaisuutta vaan historiaa. Ja onko joku repliikki kokeneen vai aloittelijan tekemä – ota siitä sitten selvää! Sorry!

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki