Siirry pääsisältöön

Uusia ETF:iä iSharesilta kuukausisäästön piiriin – teemoina mm. Small Cap, automaatio, robotiikka ja terveydenhuolto

4.5.2020 kerroin, että ETF-kuukausisäästösopimuksen piiriin on lisätty uusia ETF:iä Lyxorilta mm. New Energy-, Nasdaq 100- ja Green Bond -markkinoille. Nyt tuomme kuukausisäästösopimuksen piiriin iSharesin ETF:iä, joiden kautta voit sijoittaa esimerkiksi eri sektoreihin ja megatrendeihin: automaatioon ja robotiikkaan, digitalisaatioon, puhtaaseen energiaan, väestön ikääntymiseen sekä terveydenhuoltoon. Lisäksi olemme tuoneet sopimuksen piiriin mm. paljon toivotun Small Cap -ETF:n.

Osa nykyisistä kuukausisäästön piirissä olevista ETF:istä poistuu.

Samalla kun tuomme palveluun uusia ETF:iä, poistamme vähiten suosittuja ETF:iä kuukausisäästön piiristä. Jos säästät tällä hetkellä johonkin näistä poistuvista ETF:istä, voit jatkaa säästämistä normaaliin tapaan vuoden loppuun asti. 5.1.2021 alkaen kyseisiin ETF:iin ei enää voi säästää kuukausisäästösopimuksen kautta. Huomioi, että jos säästät johonkin alla listatuista, poistuvista ETF:istä, ja poistat kyseisen ETF:n kuukausisäästösuunnitelmastasi ennen vuodenvaihdetta, niin kyseistä ETF:ää ei ole enää mahdollista ottaa sopimukseen takaisin. Poistuvan ETF:n sisältävää ETF-kuukausisäästösuunnitelmaa ei myöskään ole mahdollista muokata, ellei poistuvaa ETF:ää ensin poista suunnitelmasta.

Katso kaikki uudet ja poistuvat ETF:t alta.

ETF-kuukausisäästövalikoimaan tänään lisätyt ETF:t:

Maantieteeseen perustuvat (juoksevat kulut eli TER-luku suluissa):

Teemat/megatrendit (juoksevat kulut eli TER-luku suluissa):

ETF-kuukausisäästövalikoimasta poistuvat ETF:t:

Kuukausisäästä ETF:iin Nordnetissä

Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät säännöllisesti. Näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Nordnetissä voit kuukausisäästää ETF:iin hintaan 2,5 €/kk* – et maksa kuukausisäästösopimuksen kautta tapahtuvista automaattisista ETF-ostoista muita maksuja tai välityspalkkioita. Kun haluat aikanaan myydä ETF:t, maksat hinnaston mukaisen välityspalkkion myynneistä. Voit valita kuukausisäästösopimukseen 1–4 mieleistäsi ETF:ää eri liikkeeseenlaskijoilta. Voit itse muuttaa kuukausisäästösopimusta joustavasti milloin vain.

*Palvelumaksu astuu voimaan 5.6.2020 alkaen ja se peritään vain niiltä kuukausilta, kun toimeksiantoja toteutetaan.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
37 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Tapio
Tapio
01.06.2020 12:19

Palvelumaksun takia kuukausisäästäminen meni jäihin teidän palvelusta, aivan liian iso prosentti piensäästäjälle. Nyt pitää vekslata tuota sopimusta päälle muutaman kerran vuodessa manuaalisesti tai vaihtaa palveluntarjoajaa, esim Degirolle.

Todella sääli että teitte tämän.

Ville Uuskoski
Ville Uuskoski
01.06.2020 12:19

Small Cap ETF:n lisääminen kuukausisäästöön on hyvä ja kauan toivottu päivitys. Lisätty ETF on loistava valinta. Kiitos!

Jami360
Jami360
01.06.2020 13:09

Erinomaista, small cap on vihdoin täällä! Nyt ei haittaa edes se pikkuinen kuukausimaksu.

Jorma bulkkinen
Jorma bulkkinen
01.06.2020 13:18

Aivan mahtavat lisäykset! Pelkästään IUSN tuonti listoille kuittaa kuukausimaksut!

Op kutsuu
Op kutsuu
01.06.2020 13:21

Näköjään ei tarvi enää kuukausisäästöä aktivoida kun palvelumaksun lisäksi käyttämäni kohteet poistuvat.

Tero7
Tero7
Vastaa  Suvi Tuppurainen
01.06.2020 20:47

Olen ehtinyt sijoittaa vasta vähän aikaa tuohon poistuvaan iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD. Nyt kun siihen ei enää saakaan säästää ja joudun myymään sen, otatteko kuitenkin myynnistä 15e välityspalkkion vaikka en voinut ennakoida tätä muutosta mitenkään? Eli maksan siis 15e palkkion siitä että myyn noin 70 euron omistukseni pois? Täysin kohtuutonta jos menee näin. Pitäisi ilman muuta olla mahdollisuus myydä ilmaiseksi kun kerran palvelua muutetaan ennakoimattomalla tavalla. Nythän otatte esim tuosta 70e osuuden myynnistä noin 20% palkkion mikä on täysin älytöntä.

Tero7
Tero7
Vastaa  Suvi Tuppurainen
10.06.2020 16:28

Kuukausisäästämisen idea oli mahdollistaa piensijoittajalle kohtuukuluinen säästäminen. 15e/etf on valtava kulu kun tarkoituksena on sijoittaa pieniä summia kuukausittain. Kuukausisäästövalitkoimasta poistuvaan ETf en siis enää voi sijoittaa vaan pakotatte myymään sen pienen jo säästetyn osuuden tuolla 15e kululla. Tämä on erittäin kohtuutonta. Vastaava ongelma syntyi palvelumaksusta. Pieniä summia ei voi enää säästää kuukausittain ja jo säästetyt pienet summat ovat jumissa salkussa, koska niistä ei pääse eroon muuten kuin maksamalla 15e/etf. Tässä petettiin luottamus hyvin selkeällä tavalla.

Suurpohatta
Suurpohatta
Vastaa  Tero7
03.06.2020 18:42

Olet varsin hyvässä vauhdissa kohti miljonääriä! Sinulla on kasassa jo 70 euroa rahastossa joka jakaa tuottoa 1,61%. Saat siis vuodessa jopa 1,127€ osinkoa, josta tosin Suomen valtio ottaa 30%, mutta joka tapauksessa sinulle jää verojen jälkeen 0,7889€ vuodessa! Eikö tuon rinnalla mitätön 2,5€ kuukausipalkkio ole täysin lillukanvarsi?

Op kutsuu
Op kutsuu
Vastaa  Suvi Tuppurainen
03.06.2020 22:49

Eipä tuossa listassa enää mitää mielenkiintoista ollut. Ja jotenkin tulee miettineeksi että eipä tuota yhtä “vielä toistaiseksi” kk-säästöön jäänyttä kohdetta kannata pitääkö ku se voi hävitä vaikkapa huomenna sieltä listalta.

Maija
Maija
Vastaa  Suvi Tuppurainen
04.06.2020 15:53

Viestissänne lukee näin: “Suosituin poistuvista ETF:istä on S&P 500 -indeksiin sijoittava, osinkoja omistajilleen jakava iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist). Vuodenvaihteen jälkeen S&P 500 -indeksiin säästävillä asiakkailla on kuitenkin edelleen vaihtoehtona vastaava, osingot uudelleensijoittava iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc).” Eli tämä on kuitenkin ollut suosittu?? Miksi siis teitte tällaisen vaihdon? Mikä on jatkossa tuon uuden S&P:n kulu? Sitä ei uudessa listauksessa jostain syystä näy. Kun ilmoititte 2,50€ maksusta, niin ette kertonut poistuvista ETF:stä vaan siitä, että uusia on tulossa. Martin on tätä vanhaa S&P:tä ETF vertailussa tuonut esille ja nyt se vedetään teidän kuukausisäästöstä pois.… Lue lisää >>

Maija
Maija
Vastaa  Suvi Tuppurainen
09.06.2020 11:26

Kiitos vastauksesta. Taas oppi uutta ja tämä selvensi asiaa.

Amatööri
Amatööri
01.06.2020 18:41

Ihan hyvää tarjontaa minun mielestäni. Se tosin hieman harmittaa, että monet ovat synteettisiä. Esim. tarjonnassa 2 eri Venäjä rahastoa, mutta molemmat synteettisiä. Ei houkuttele hirveästi niihin sijoittaa.

Janne
Janne
01.06.2020 19:18

Mielenkiintoisen kuuloisia megatrendeihin sijoittavia tuotteita. En kuitenkaan löytänyt kuukausisäästettävistä ETF:stä teknologiayrityksiin painottavaa Lyxor MSCI World Information Technology ETF:ää. Olennainen megatrendi. Onko tulossa tulevaisuudessa kuukausisäästön piiriin?

Kirkkonummelainen
Kirkkonummelainen
01.06.2020 20:21

Tämä on erinomainen uudistus, kiitos ! 2,5€/kk palvelumaksulle saa nyt todella hyvää vastinetta.

JaakkoK
JaakkoK
01.06.2020 23:41

Nyt alkaa tuo 2,5e/kk palvelumaksu kuulostamaan jo järkevämmältä. Hyvää duunia.

Janne
Janne
02.06.2020 12:54

Näyttää vaan olevan kasvuun päin kallellaan tuo uusi small cap lappukin. Arvopuolelta alkaa olla melko haastava löytää.

Anon 1
Anon 1
02.06.2020 14:39

Sisäänvetotuotteena ilmainen kk-säästäminen oli valtti. Nyt menee pienillä summilla säästäessä välittäjä vaihtoon. Mutta varmaan se tilastoista teilläkin näkyy. Miettikää ihmeessä vielä.

Kuusla
Kuusla
02.06.2020 15:13

Hei. Olen säästänyt kuukausisäästösopimuksella poistuvaan ETF:ään iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist) (IUSA) joka siis poistuu nyt kuukausisäästö listalta. Ymmärsin niin, että tähän voi kuitenkin säästää vielä vuoden loppuun saakka 1.5.2021 asti. Tämä on itselleni ihan ok, mutta onko tosiaan niin että en voi enää muokata kyseistä kuukausisäästö sopimusta? Haluaisin siis muokata säästettävää summaa isommaksi, jotta saisin ostettua kyseistä ETF vielä kuitenkin mutta hieman isommalla painolla. Nyt kun yritän muuttaa tuota summaa tulee vain hyväksymisen jälkeen lukemaan “Jokin meni pieleen”. Johtuuko tämä nyt siis siitä että tuo kyseinen ETF on poistumassa vai jostain muusta virheestä?

Kuusla
Kuusla
Vastaa  Suvi Tuppurainen
11.06.2020 20:23

Jaa kiitos tästä kun ehti jo entiset myydä pois ja vaihtaa srx8 viime sopimuspäivänä. Enää en ala veivailemaan