Siirry pääsisältöön

Uusia ETF:iä iSharesilta kuukausisäästön piiriin – teemoina mm. Small Cap, automaatio, robotiikka ja terveydenhuolto

4.5.2020 kerroin, että ETF-kuukausisäästösopimuksen piiriin on lisätty uusia ETF:iä Lyxorilta mm. New Energy-, Nasdaq 100- ja Green Bond -markkinoille. Nyt tuomme kuukausisäästösopimuksen piiriin iSharesin ETF:iä, joiden kautta voit sijoittaa esimerkiksi eri sektoreihin ja megatrendeihin: automaatioon ja robotiikkaan, digitalisaatioon, puhtaaseen energiaan, väestön ikääntymiseen sekä terveydenhuoltoon. Lisäksi olemme tuoneet sopimuksen piiriin mm. paljon toivotun Small Cap -ETF:n.

Osa nykyisistä kuukausisäästön piirissä olevista ETF:istä poistuu.

Samalla kun tuomme palveluun uusia ETF:iä, poistamme vähiten suosittuja ETF:iä kuukausisäästön piiristä. Jos säästät tällä hetkellä johonkin näistä poistuvista ETF:istä, voit jatkaa säästämistä normaaliin tapaan vuoden loppuun asti. 5.1.2021 alkaen kyseisiin ETF:iin ei enää voi säästää kuukausisäästösopimuksen kautta. Huomioi, että jos säästät johonkin alla listatuista, poistuvista ETF:istä, ja poistat kyseisen ETF:n kuukausisäästösuunnitelmastasi ennen vuodenvaihdetta, niin kyseistä ETF:ää ei ole enää mahdollista ottaa sopimukseen takaisin. Poistuvan ETF:n sisältävää ETF-kuukausisäästösuunnitelmaa ei myöskään ole mahdollista muokata, ellei poistuvaa ETF:ää ensin poista suunnitelmasta.

Katso kaikki uudet ja poistuvat ETF:t alta.

ETF-kuukausisäästövalikoimaan tänään lisätyt ETF:t:

Maantieteeseen perustuvat (juoksevat kulut eli TER-luku suluissa):

Teemat/megatrendit (juoksevat kulut eli TER-luku suluissa):

ETF-kuukausisäästövalikoimasta poistuvat ETF:t:

Kuukausisäästä ETF:iin Nordnetissä

Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät säännöllisesti. Näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Nordnetissä voit kuukausisäästää ETF:iin hintaan 2,5 €/kk* – et maksa kuukausisäästösopimuksen kautta tapahtuvista automaattisista ETF-ostoista muita maksuja tai välityspalkkioita. Kun haluat aikanaan myydä ETF:t, maksat hinnaston mukaisen välityspalkkion myynneistä. Voit valita kuukausisäästösopimukseen 1–4 mieleistäsi ETF:ää eri liikkeeseenlaskijoilta. Voit itse muuttaa kuukausisäästösopimusta joustavasti milloin vain.

*Palvelumaksu astuu voimaan 5.6.2020 alkaen ja se peritään vain niiltä kuukausilta, kun toimeksiantoja toteutetaan.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
37 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
12.06.2020 06:25

Hei, haluaisin tehdä kuukausisäästösopimuksen etf-ostoja varten, mutta ostaisin vain muutaman kerran vuodessa uusien kulujen minimoimiseksi. Haluaisin varmistaa miten homma onnistuisi:
– mikä on kuukausisäästösopimuksen minimiostokertojen määrä vuoden aikana?
– miten kuukausisäästösopimuksen voi lopettaa/tauottaa ja aktivoida uudelleen esim. Puolen vuoden kuluttua hetkeksi? En haluaisi pitää tiliä tyhjänä, koska kuukausisäästän rahastoihin.
– saako matkan varrella samaan sopimukseen lisättyä ja vaihdettua kuluttomasti etf:iä (max 4kpl)?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.06.2020 10:04

Hei Maarit! Sopimuksessa ei ole mitään minimimäärää. Sopimusta ei voi erikseen laittaa tauolle, mutta voit lopettaa sen milloin haluat ja käynnistää milloin haluat. Kuukausisäästökaupat toteutetaan aina kuun 5. päivä, eli kuun alussa voit aina aktivoida kuukausisäästön päälle. Voit milloin tahansa muuttaa sopimuksen sisältöä tai vaihtaa ETF:iä. Muutokset eivät maksa ylimääräistä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.06.2020 16:27

Kiitos vastauksesta! Entä miten paljon ennen 5. Päivää tulee kuukausisäästösopimus aktivoida? Kuun alussa = 5 päivää hyvä varata?

Nimetön
Nimetön
03.06.2020 21:57

Muutamien vuosien ajan Nordnetin kautta ETF-kuukausisäästämistä harjoittaneena palvelumaksun lisäämisen vielä ymmärsin. Päätin kuitenkin piensijoittajana ajoittaa ostot joka toiselle kuukaudelle kulujen osuutta minimoidakseni ja meninkin sitten poistamaan kuukausisäästösopimuksen. Ja tietenkin säästämieni ETFien listalla on ollut juuri iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist) (IUSA), jota en enää voi sopimukseen lisätä uudestaan koska olin aiemmin sopimuksen poistanut. Kun kaupankäyntikulut muuten ovat melko suolaisia, niin mielellään olisin tähän vielä palvelumaksun hinnalla säästänyt loppuvuoden ajan. Täytyy kyllä sanoa, että harvinaisen hyvää duunia, jos asiakkaiden tyytymättömyys on tavoitteena. Seuraava ja viimeinen sumpliminen teidän kanssa onkin sitten saada sijoitukset muualle ennen kuin hinnoittelu, muut ehdot… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.06.2020 10:56

Moi Sami!
Tuo S&P 500 -indeksiin sijoittava, osinkoja omistajilleen jakava poistuu, mutta vaihtoehtona on edelleen vastaava, osingot uudelleensijoittava iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc). Se saattaa jopa sopia sinulle paremmin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
05.06.2020 15:40

Moi Suvi, Kyseinen ETF on tiedossa ja siinä kpl hinta liikkuu tällä hetkellä noin 277 euron paikkeilla joten hajautus jäisi hieman heikoksi jos ainoastaan siihen säästöt suuntaisi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.06.2020 17:25

Sami, tästä mainitsemastasi poistuvasta ETF:stä tuli paljon palautetta. Olemme nyt saaneet päivitettyä sopimuksemme iSharesin kanssa siten, että IUSA ei poistukaan ETF-kuukausisäästön piiristä. Kyseiseen ETF:ään on siis jatkossakin mahdollista jatkaa säästämistä ETF-kuukausisäästösopimuksen kautta.

Nimetön
Nimetön
03.06.2020 14:50

Hieno homma! Nyt kun palvelumaksukin nousi nollasta eurosta, niin saisiko kuukausisäästämiseen enemmän kuin neljä tuotetta? Jos se maksaa lisää rahaa yhteistyökumppaneiden välillä, niin vaikka sitten _pientä_ korotusta asiakasmaksuun?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.06.2020 15:42

Keskimäärin asiakkailla on 2 ETF:ää valittuna ja seuraamme nyt tarkkaan lisääntyykö neljän eri ETF:n määrä palvelumaksun myötä. Muutosta ei ole tulossa ainakaan vielä kesäksi.

Nimetön
Nimetön
02.06.2020 15:13

Hei. Olen säästänyt kuukausisäästösopimuksella poistuvaan ETF:ään iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist) (IUSA) joka siis poistuu nyt kuukausisäästö listalta. Ymmärsin niin, että tähän voi kuitenkin säästää vielä vuoden loppuun saakka 1.5.2021 asti. Tämä on itselleni ihan ok, mutta onko tosiaan niin että en voi enää muokata kyseistä kuukausisäästö sopimusta? Haluaisin siis muokata säästettävää summaa isommaksi, jotta saisin ostettua kyseistä ETF vielä kuitenkin mutta hieman isommalla painolla. Nyt kun yritän muuttaa tuota summaa tulee vain hyväksymisen jälkeen lukemaan “Jokin meni pieleen”. Johtuuko tämä nyt siis siitä että tuo kyseinen ETF on poistumassa vai jostain muusta virheestä?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.06.2020 15:40

Kuusla, voi muokata summaa kunhan et poista kokonaan poistuvaa ETF:ää. Sitä ei saa sen jälkeen enää valittua takaisin. Tarkistathan vielä muut kuukausisäästösopimuksen valinnat, että ne ovat varmasti oikein.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.06.2020 16:31

Joudun nyt korjaamaan omaa eilistä vastaustani. Olin itse siinä käsityksessä, että määrää voisi muuttaa, mutta jos sinulla on sopimuksessa mukana vuoden lopussa poistuvaa ETF:ää, ei muutokset ole mahdollisia.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.06.2020 17:23

Moi Kuusla! Hyviä uutisia. Olemme nyt saaneet päivitettyä sopimuksemme iSharesin kanssa siten, että IUSA ei poistukaan ETF-kuukausisäästön piiristä. Kyseiseen ETF:ään on siis jatkossakin mahdollista jatkaa säästämistä ETF-kuukausisäästösopimuksen kautta. Tätä jäi kaipaamaan liian moni, joten tuomme sen takaisin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.06.2020 20:23

Jaa kiitos tästä kun ehti jo entiset myydä pois ja vaihtaa srx8 viime sopimuspäivänä. Enää en ala veivailemaan

Nimetön
Nimetön
02.06.2020 14:39

Sisäänvetotuotteena ilmainen kk-säästäminen oli valtti. Nyt menee pienillä summilla säästäessä välittäjä vaihtoon. Mutta varmaan se tilastoista teilläkin näkyy. Miettikää ihmeessä vielä.

Nimetön
Nimetön
02.06.2020 12:54

Näyttää vaan olevan kasvuun päin kallellaan tuo uusi small cap lappukin. Arvopuolelta alkaa olla melko haastava löytää.

Nimetön
Nimetön
01.06.2020 23:41

Nyt alkaa tuo 2,5e/kk palvelumaksu kuulostamaan jo järkevämmältä. Hyvää duunia.

Nimetön
Nimetön
01.06.2020 20:21

Tämä on erinomainen uudistus, kiitos ! 2,5€/kk palvelumaksulle saa nyt todella hyvää vastinetta.

Nimetön
Nimetön
01.06.2020 19:18

Mielenkiintoisen kuuloisia megatrendeihin sijoittavia tuotteita. En kuitenkaan löytänyt kuukausisäästettävistä ETF:stä teknologiayrityksiin painottavaa Lyxor MSCI World Information Technology ETF:ää. Olennainen megatrendi. Onko tulossa tulevaisuudessa kuukausisäästön piiriin?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.06.2020 20:26

Kesälle aikataulutetut lisäykset on nyt tehty. En osaa vielä sanoa mitä tulee seuraavaksi, mutta toiveita on jonkin verran jo odottamassa.

Nimetön
Nimetön
01.06.2020 18:41

Ihan hyvää tarjontaa minun mielestäni. Se tosin hieman harmittaa, että monet ovat synteettisiä. Esim. tarjonnassa 2 eri Venäjä rahastoa, mutta molemmat synteettisiä. Ei houkuttele hirveästi niihin sijoittaa.

Nimetön
Nimetön
01.06.2020 13:21

Näköjään ei tarvi enää kuukausisäästöä aktivoida kun palvelumaksun lisäksi käyttämäni kohteet poistuvat.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.06.2020 16:19

Poistamme vähiten suosittuja ETF:iä, joihin sijoittaa vain murto-osa, noin 0,3 % ETF-kuukausisäästäjistä. Lista on käyty tarkkaan läpi, jotta voisimme tarjota sellaisia kohteita, joista mahdollisimman moni on kiinnostunut. Kokonaisuudessaan valikoima on nyt paljon laajempi kuin keväällä. Toivottavasti löydät listalta uudet sopivat ETF:t. Poistuviin voit sijoittaa vuoden loppuun saakka.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
01.06.2020 20:47

Olen ehtinyt sijoittaa vasta vähän aikaa tuohon poistuvaan iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD. Nyt kun siihen ei enää saakaan säästää ja joudun myymään sen, otatteko kuitenkin myynnistä 15e välityspalkkion vaikka en voinut ennakoida tätä muutosta mitenkään? Eli maksan siis 15e palkkion siitä että myyn noin 70 euron omistukseni pois? Täysin kohtuutonta jos menee näin. Pitäisi ilman muuta olla mahdollisuus myydä ilmaiseksi kun kerran palvelua muutetaan ennakoimattomalla tavalla. Nythän otatte esim tuosta 70e osuuden myynnistä noin 20% palkkion mikä on täysin älytöntä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
02.06.2020 09:27

Poistuviin ETF:iin voi sijoittaa vuoden 2020 loppuun saakka kuukausisäästösopimuksella. Senkin jälkeen niitä voi ostaa lisää pörssistä eli ETF:t eivät poistu Nordnetistä kokonaan, ne poistuvat vain kuukausisäästövalikoimasta. Voit pitää ETF:t salkussasi, ei niitä tarvitse myydä. Välityspalkkio peritään sitten aikanaan kulloinkin voimassaolevan hinnaston mukaan, kun haluat ne myydä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
10.06.2020 16:28

Kuukausisäästämisen idea oli mahdollistaa piensijoittajalle kohtuukuluinen säästäminen. 15e/etf on valtava kulu kun tarkoituksena on sijoittaa pieniä summia kuukausittain. Kuukausisäästövalitkoimasta poistuvaan ETf en siis enää voi sijoittaa vaan pakotatte myymään sen pienen jo säästetyn osuuden tuolla 15e kululla. Tämä on erittäin kohtuutonta. Vastaava ongelma syntyi palvelumaksusta. Pieniä summia ei voi enää säästää kuukausittain ja jo säästetyt pienet summat ovat jumissa salkussa, koska niistä ei pääse eroon muuten kuin maksamalla 15e/etf. Tässä petettiin luottamus hyvin selkeällä tavalla.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.06.2020 17:21

Moi Tero7! Olemme nyt saaneet päivitettyä sopimuksemme iSharesin kanssa siten, että IUSA ei poistukaan ETF-kuukausisäästön piiristä. Kyseiseen ETF:ään on siis jatkossakin mahdollista jatkaa säästämistä ETF-kuukausisäästösopimuksen kautta.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.06.2020 18:42

Olet varsin hyvässä vauhdissa kohti miljonääriä! Sinulla on kasassa jo 70 euroa rahastossa joka jakaa tuottoa 1,61%. Saat siis vuodessa jopa 1,127€ osinkoa, josta tosin Suomen valtio ottaa 30%, mutta joka tapauksessa sinulle jää verojen jälkeen 0,7889€ vuodessa! Eikö tuon rinnalla mitätön 2,5€ kuukausipalkkio ole täysin lillukanvarsi?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.06.2020 22:49

Eipä tuossa listassa enää mitää mielenkiintoista ollut. Ja jotenkin tulee miettineeksi että eipä tuota yhtä “vielä toistaiseksi” kk-säästöön jäänyttä kohdetta kannata pitääkö ku se voi hävitä vaikkapa huomenna sieltä listalta.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.06.2020 15:53

Viestissänne lukee näin: “Suosituin poistuvista ETF:istä on S&P 500 -indeksiin sijoittava, osinkoja omistajilleen jakava iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist). Vuodenvaihteen jälkeen S&P 500 -indeksiin säästävillä asiakkailla on kuitenkin edelleen vaihtoehtona vastaava, osingot uudelleensijoittava iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc).” Eli tämä on kuitenkin ollut suosittu?? Miksi siis teitte tällaisen vaihdon? Mikä on jatkossa tuon uuden S&P:n kulu? Sitä ei uudessa listauksessa jostain syystä näy. Kun ilmoititte 2,50€ maksusta, niin ette kertonut poistuvista ETF:stä vaan siitä, että uusia on tulossa. Martin on tätä vanhaa S&P:tä ETF vertailussa tuonut esille ja nyt se vedetään teidän kuukausisäästöstä pois.… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.06.2020 16:43

Moi Maija! Osingot uudelleen sijoittava (nimen lopussa pääte Acc), on toiseksi suosituin ETF-kuukausisäästössä. Se säilyy edelleen mukana ja vain osingot ulosjakava (nimen lopussa pääte Dist) poistuu. Molemmat siis olivat listalla ennen, nyt vain suositumpi jatkaa mukana, koska yksityissijoittajille on yleensä järkevämpää kuukausisäästää osingot uudelleen sijoittavaan ETF:ään. Tämä listalla säilyvä osingot uudelleen sijoittava on Martin Paasin suosikki. Molemmissa on sama alhainen kulu 0,07 %. Toivottavasti tämä selvensi asiaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.06.2020 11:26

Kiitos vastauksesta. Taas oppi uutta ja tämä selvensi asiaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.06.2020 17:22

Moi Maija! Sinullekin tiedoksi vielä erikseen, että olemme nyt saaneet päivitettyä sopimuksemme iSharesin kanssa siten, että IUSA ei poistukaan ETF-kuukausisäästön piiristä. Kyseiseen ETF:ään on siis jatkossakin mahdollista jatkaa säästämistä ETF-kuukausisäästösopimuksen kautta.

Nimetön
Nimetön
01.06.2020 13:18

Aivan mahtavat lisäykset! Pelkästään IUSN tuonti listoille kuittaa kuukausimaksut!