Tylsä Nokia-osari

Ei ole osaritkaan enää kuten ennen. Muistan, kuinka joskus kymmenen vuotta sitten Nokian osavuosikatsauksen odottelu sai kämmenet hikoamaan ja pulssin nousemaan. Kerran jopa pistin sykemittarin päälle, jotta voisin katsoa, mihin lukemiin syke nousee osarin aikana. En enää muista tarkkoja lukemia, mutta eiköhän maksimit olleet jossain 120:n tietämillä. Eikös tuo jo ihan kuntoilusta käynyt?

Katselin äsken Nokian päivägraafia kymmenen vuoden ajalta. Osaripäivät löytyvät tuosta kuvasta yleensä varsin helposti kynttilöiden korkeuden perusteella. Tämä osaripäivä ei kyllä erotu ollenkaan. Alin hinta oli 3,98€ ja ylin 4,35€, eroa siis alle 10%. Tuon tarkastelemani kymmenen vuoden ajalta löytyi kymmenittäin päiviä, joina ero alimman ja ylimmän hinnan välillä oli yli 20%.  Tänään päätöskurssi oli 4,16€ eli sama kuin muutama minuutti ennen osarin julkaisemista. Hohhoijaa.

Eilen minulle soitti 82-vuotias äitini. Hän halusi kysellä, millaiset odotukset minulla on osavuoskatsauksen suhteen. Kyllä – äitini seuraa talousasioita hyvin aktiivisesti. Vastasin hänelle, että tuskin on mitään suurempaa liikettä odotettavissa, koska Lumiat eivät ole ehtineet saada kuitenkaan mitään merkittävää markkinaosuutta, eikä toisaalta mitään suurempaa pudotustakaan ole odotettavissa. Veikkasin, että kurssi tulee pysymään haarukassa 4,00€ – 4,50€. Hyvin osui veikkaukseni kohdalleen, mutta heilunta oli vielä odotuksianikin pienempää.

Minä kun teen sellaista hyvin lyhytjänteistä kauppaa, niin osaripäivät ovat tarjonneet minulle usein hyviä paikkoja hyödyntää voimakasta heilahtelua. Yleensä koneeni huutaakin ihan villinä kurssin heilahdellessa ylös ja alas. Tänään se päästi vain pari vienoa piippausta. Yhtään kauppaa en tehnyt.

Tiedän kyllä, että ajattelen nyt tätä osaripäivää (tai itseasiassa koko vuoden tuloksestahan tänään oli kyse) hyvin subjektiivisesti, mutta niin oli tarkoituskin. Tietävämmät hoitavat kuitenkin yleisemmän tason analyysin viime vuoden tuloksesta. Minustakin on toki kaikesta huolimatta positiivista, ettei mitään kovin pahoja uutisia tullut, eikä Nokian kurssi dipannut esim. kymmentä prosenttia. Ehkä voidaan jo katsella varovaisen positiivisesti Nokian tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Tänään minulla ei ollut sykevyötä rinnassa, mutta arvioisin, että pulssini pysyi alle 65:n koko ajan.

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

JJ31 Tammikuu, 2012

Jos jokin oli tylsä, niin se oli tämä blogikirjoitus.

Jos jotain tasoa näihin blogikirjoitukseen Nordnet, täällä on vain muutama kirjoittaja kenen kirjoitukset ovat hyviä ja joita jaksaa lukea (kuten One Up on OMXH ja Jukka Oksaharju).

/Erkki Fadjukoff

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit