Siirry pääsisältöön

Tutkittu juttu: Kuluttajat eivät luota pankkineuvojiin

Nordnet lanseeraa kohta Shareville-nimisen sosiaalisen sijoittamisen mahdollistavan palvelun, jota pidän mielenkiintoisena avauksena sijoituspalvelualan ongelmaan. Nordnet teki kyselyn, jossa 4 031 henkilöä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta vastasi kysymyksiin koskien säästämistä ja sijoittamista sekä pankkisuhdetta. Tulokset osoittavat, että kuluttajat eivät luota pankkineuvojiin.

Avainlöydökset

  • vain 16 % kysyy yleensä neuvoja säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvissä asioissa pankkineuvojaltaan (eittämättä poskettoman alhainen luku)
  • 44 % suomalaisista ei luota täysin pankkineuvojaansa (no kuka nyt täysin luottaa kehenkään?)
  • 58 % tekisi säästö- ja sijoituspäätökset itse, jos he tietäisivät, miten heidän lähipiirinsä sijoittaa (kukaan ei halua olla oman viiteryhmänsä tyhmin?)
  • kuusi kymmenestä hoitaisi sijoitusasiat mieluummin itse, jos heillä olisi enemmän osaamista ja tietoa sijoittamisesta (eiköhän me osata, mutta kun sijoituspalveluala jatkuvasti syytää ristiriitaista infoa)

Selvästi pankkineuvoja ei ole se henkilö, jolta kysymme säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä neuvoja (infografiikassa tutkimuksen tulokset myös visuaalisessa muodossa).

Shareville:ssä sijoitusneuvoja jakeleva osapuoli ei voi ansioitua kuin todennettavan oman sijoitusmenestyksen avulla. Rahojen määrällä ei ole merkitystä (ei näy missään), vain tuotto ratkaisee. Näin ollen kuka tahansa voi saada tuhansia seuraajia sijoitusmenestyksensä ansiosta.

Säästäminen demokratisoituu, kun todennetusti hyviä ja kannattavia neuvoja voi saada ilmaiseksi ja helposti. Shareville onkin tavallaan treidaamisen Facebook. Kunhan vielä saavat sijoitusmenestystä kuvaavan tähdityksen pelaamaan kunnolla, niin olen “all in”.

Kahdenkymmenen vuoden kuluttua saatte nähdä, että sijoitukseni (MartinNordnet) peittoaa kaikki muut 😉

 

Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö CINT AB helmikuussa 2014. Kyselyyn vastasi 4 031 18–65-vuotiasta henkilöä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Virhemarginaali on noin +/-3 %-yksikköä. Otos on väestöä demografisesti edustava.

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292. Kuvan lähde: Dollar Photo Club

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
5 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.09.2014 06:26

Hmm… eikös sijoitusneunojen jakaminen ainakin Suomessa ole luvanvaraista toimintaa ? Siis jutun perusteella Sharevillessä nimenomaan jaetaan “sijoitusneuvoja”…

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
06.09.2014 06:30

… eli siis, että jokaisella kirjoittajalla pitäisi olla tälläinen lupa. Olisiko ehkä parempi markkinoinnissa olla puhumatta sijoitusneuvoista ja puhua enemmänkin siitä, että on mahdollisuus vain seurata mitä muut tekevät. Sinälläänhän tämä sanomani on nyt vähän pilkun viilausta, mutta näinhän säädökset käsittääkseni menee.

Nimetön
Nimetön
31.08.2014 16:07

En tykkää blogin otsikosta. Pankista saa muutakin neuvontaa kuin sijoitusasioissa (mm. rahoitus ja maksaminen), joihin kirjotuksessa nähdäkseni viitataan.

Nimetön
Nimetön
30.08.2014 15:59

Shareville on loistava ja sitä on mukava seurata. Niillä joilla on loistava tuotto ja kolme tähteä on salkussa 1-3 osaketta. Osa senttiosakkeita. Niitä on aika paha peesata jos salkussa on 2-3 vuoden nettoansiot. Mukava seurata kuitenkin semmosia henkilöitä jotka ovat näyttäneet että sijoittamisella voi vaurastua.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.08.2014 18:00

Kiitos palautteesta, mukava kuulla.