Turvaa osingoista?

Korkojen mataluus tukee osakkeita allokaatioluokkana. Osinkotuotto suojaa sijoittajaa johdon sähläyksiltä.

”Mihin sitä uskaltaisi rahansa sijoittaa”, kysyi eräs herramies allekirjoittaneelta äskettäin sijoituskoulutuksessa. Sama kysymys on toistunut pitkin kevättä niin tiheään tahtiin, että vaiva vaikuttaa yhteiseltä aina Hangosta Karigasniemelle asti.

Sijoituskoulutuksissa rytmi menee suunnilleen näin:

Perussaarnan jälkeen (tee sijoitussuunnitelma, allokoi se järkevästi ja kustannustehokkaasti) kysytään usein osinko-osakkeista. Rahaa kun on totuttu saamaan tilille joka kevät ilman turhaa vaivannäköä.

Kunnollisen sijoituskouluttajan tulisi muuten tietää etukäteen, mitkä osakkeet nousevat lähiaikoina parhaiten. Haluamatta tässä siis samaistuu rahastotuotteiden/ analyysien myyjään, jotka tuntuvat tietävän tulevaisuuden varmat nakit.

Kun kerron etten tiedä eivätkä tiedä oikeasti muutkaan, tulee hiljaista. Kysyessäni miksi ihmeessä tuotemyyjät vaivautuvat vihjeitään kertomaan, jos niillä oikeasti rikastuu, on tunnelma jo todella vaitonainen. Jos tietoa oikeasti, kannattaa ehdottamasti ottaa lainaa niin plajon kuin pankeista saa ja vivuttaa vielä tämäkin pääoma markkinoilla. Miksi vaivautua myyntityöhön konttorille, jos oikeasti tietää markkinoiden suunnan, eikö niin?

Varoituksen sanojen jälkeen avaan kuitenkin viihteellistä arkkua, koska vihjeistähän kaikki pitävät. Sijoittaminenhan on siitä kummallinen taiteenlaji, että neuvojia on kyllä 13 tusinassa, mutta vastuuta sanomisistaan ei ota kukaan.

Tässä tulevat parhaat arvaukseni ensi kevään osinkokoneista, koska osinkoja niin kovasti rakastetaan. Laitanpa vielä osinkojen tuottoprosenttiarvauksetkin peliin.

1. Sanoma 10 %, järjestää tosin annin ensi vuonna, jossa rahat otetaan kiertokautta takaisin. Oikeasti.

2. Aktia 10 %, pieni liukas veijari, Factsetistä kerättyjen tietojen mukaan konsensusnettotulosennuste (mikä sana!) nousi juuri 20 %

3. Orion 9 %, hitaasti laskeva trendi, mutta vahvempi tuloskone kuin moni ymmärtää, kopiolääkebisneksessä ollut mukana jo vuosia, vaikkei halua sitä mainostaa

4. Elisa 9 %, Suomeen juuttunut, jakaa tuloksen aina ulos.

5. Rautaruukki 8 %,  pohjalta noustaan kuin Fenix-lintu tuhkasta…

6. Alma Media 8 %, täytyyhän Etelä-Pohjanmaalla Ilkan suuromistajien jotenkin elää

Kaikki vastuu siirretään alan tavan mukaan tässä vaiheessa lukijalle.

/Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

Kirjoittaja omistaa edellä mainituista Sanomaa, Orionia, Elisaa ja tietenkin Ilkkaa.

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit