Siirry pääsisältöön

Tulosviikon tärpit: lisää löylyä?

Tuloskausi on tähän mennessä tarjonnut koko rahan edestä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä mielenkiintoa puutu tästäkään tulosviikosta. Tiistaina tuloksiaan julkistavat mm. Nokian Renkaat, Pfizer ja Peloton, keskiviikkoa tähdittävät Sampo, Disney ja Uber ja torstaina jännitystä tarjoavat Harvia, Neste, Revenio, Coca-Cola ja PepsiCo. Viikko huipentuu perjantaina Kemiran, Tokmannin ja Remedyn tuloksiin.

Supertulosviikon kurssikaruselli

Moni saattoi viime viikolla joutua hieraisemaan silmiään, kun maailman suurimpienkin yhtiöiden kohdalla kurssireaktiot Q4-tuloksiin mitattiin peräti kymmenissä prosenteissa. Meta Platformsin markkina-arvosta suli torstaina ennätykselliset 250 miljardia dollaria (-26 %), Snapin osakekurssi nousi perjantaina lähes 60 % ja Amazonkin päätyi tulosylityksen myötä yli 13 % plussalle.

Amazonin hurja tulosylitys oli pitkälti yhtiön Rivian-sijoituksesta raportoidun 12 miljardin dollarin tuoton ansiota. Myös pilvipalveluiden ja mainosliiketoiminnan osalta Amazonin vuosineljännes oli vahva, mutta ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto-ohjeistus (112–117 miljardia dollaria) jäi analyytikkojen odotuksista. Toimitusjohtaja Andy Jassy kertoi myös Amazonin kärsivän yhä työvoimapulan ja inflaation vaikutuksista.

Nokian tulos puolestaan ei suuria yllätyksiä sisältänyt. Viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto laski odotetusti 5 % vuodentakaisesta (ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta) ja vertailukelpoinen osakekohtainen tulos oli 0,13 euroa (Q4/2020: 0,14 €). Myös osinkohanat aukeavat parin vuoden tauon jälkeen. Hallituksen osinkoehdotus yhtiökokoukselle on 0,08 euroa osakkeelta, mikä tarkoittaisi kirjoitushetken kurssilla noin 1,6 % osinkotuottoa. Lisäksi Nokia ilmoitti käynnistävänsä 600 miljoonan euron omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman.

Kesko raportoi odotetusti historiansa parhaan tuloksen. Viimeisen neljänneksen liikevaihto kasvoi vertailukelpoisesti 7 % ja osakekohtainen tulos kasvoi 0,40 euroon (Q4/2020: 0,31 €). Myöskään näkymistä ensi vuodelle ei löytynyt yllätyksiä, sillä yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 680–800 miljoonaa euroa vuonna 2022 (775,5 MEUR vuonna 2021). Hallituksen osinkoehdotus yhtiökokoukselle on 1,06 euroa osakkeelta eli osinkotuotto kirjoitushetken kurssilla olisi noin 4,0 prosenttia.

Yhtiö🇺🇸 Amazon🇫🇮 Nokia🇫🇮 Kesko
Liikevaihto vs konsensus0 % 0 % 0 %
EPS vs konsensus+658 % +8 % +5 %
Kurssireaktio+13,5 % -2,1 %-2,5 %
Liikevaihto ja osakekohtainen tulos verrattuna konsensusennusteisiin sekä tulosjulkistusta seuranneen kaupankäyntipäivän kurssireaktio.

Käykö Disneylle Netflixit?

Disney julkaisee tuloksensa keskiviikkona pörssin sulkeuduttua. Yhtiön osakekurssi on lasketellut marraskuussa julkaistun osavuosikatsauksen jälkeen yhtiön jäätyä analyytikkojen odotuksista useiden avainlukujen osalta. Keskiviikkona katseet kiinnittynevät erityisesti Disney+:n tilaajamäärän kasvulukuihin.

Disney itse tavoittelee 230–260 miljoonaa tilaajaa tilikauden 2024 loppuun mennessä, mutta viime kvartaalilla saatiin huolestuttavia merkkejä kasvun hidastumisesta, kun Disney+:n tilaajamäärät kasvoivat vuosineljänneksen aikana vain 2,1 miljoonalla käyttäjällä 118,1 miljoonaan käyttäjään. Netflixin osakekurssi sukelsi heti tuloskauden alkajaisiksi yli 20 prosentilla tilaajamääräohjeistuksen jäätyä odotuksista, joten on mielenkiintoista nähdä miten Disneyn käy, mikäli tulos ei yllä odotuksiin.

YhtiöEPSEPS YoYLiikevaihtoLiikevaihto YoY
🇺🇸 Disney$0.63+97 %$20.96B+29 %
Konsensusennusteet, lähde: Seeking Alpha

Reveniolta odotetaan hidastuvaa kasvua

Torstaina noin klo 10.00 tilinpäätöstiedotteensa julkaisevan Revenion liikevaihdon kasvutahdin odotetaan hidastuvan vuodentakaisen vertailukauden vahvaan suoritukseen nähden ja osakekohtaisen tuloksen laskevan 0,19 euroon (Q4/2020: 0,22 €). Kasvuvauhdin hiipumista oli kuvantamislaitteiden vahvasta myynnistä huolimatta havaittavissa jo Q3:lla, kun silmänpainemittareiden kasvu hidastui selvästi. Torstaina julkaistavan tuloksen osalta kysymysmerkit liittyvät erityisesti vuoden 2022 näkymiin ja kustannusinflaation sekä komponenttipulan vaikutuksiin Revenion liiketoimintaan.

YhtiöEPSEPS YoYLiikevaihtoLiikevaihto YoY
🇫🇮 Revenio0,19 €-14 %22,1 MEUR+12 %
Q4-konsensusennusteet, lähde: Inderes/Infront

Lisää löylyä kiukaalle?

Torstaiaamulta löytyy Revenion ohella myös toinen erittäin mielenkiintoinen tulosjulkistaja, kun Harvia kertoo Q4-luvuistaan klo 9.00. Inderes odottaa Harvian kasvun jatkuneen erittäin vahvana ja liikevaihdon kasvavan vuodentakaisesta 42 prosentilla 49,9 miljoonaan euroon. Harvian tekemien hinnankorotusten ansiosta myös kannattavuuden odotetaan pysyneen erinomaisella tasolla raaka-aineinflaatiosta ja globaalien toimitusketjujen haasteista huolimatta.

YhtiöEPSEPS YoYLiikevaihtoLiikevaihto YoY
🇫🇮 Harvia0,48 €+55 %49,9 MEUR+42 %
Q4-ennusteet, lähde: Inderes

Muita tuloksia tällä viikolla

Tiistai 8.2.

klo 9.00: Outokumpu, Talenom
klo 14.00: Nokian Renkaat
Ennen pörssin avausta (USA): Pfizer
Pörssin sulkeuduttua (USA): Peloton, Digital Turbine, Lyft

Keskiviikko 9.2.

klo 9.30–10.00: Sampo
Pörssin sulkeuduttua (USA): Disney, Uber, Twilio

Torstai 10.2.

klo 9.00: Harvia, Neste, Metso Outotec
klo 10.00: Revenio
klo 12.00: Orion
Ennen pörssin avausta (USA): Twitter, Coca-Cola, PepsiCo, Datadog
Pörssin sulkeuduttua (USA): Cloudflare

Perjantai 11.2.

klo 8.30: Kemira, Tokmanni
klo 9.00: Remedy

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit