Tuloskauden loppuhuipennus – näin tulkitset osavuosikatsausta

Helmi-maaliskuussa markkinoilla tapahtuu, kun osavuosikatsauskausi lähestyy päätöstään ja viimeisetkin yhtiöt julkaisevat tilinpäätöksiään. Sijoittajalle tuloskausi tuo mahdollisuuden hyötyä osakekurssien liikkeestä, kun yhtiöiden tulokset ylittävät tai alittavat analyytikoiden ja muiden sijoittajien odotukset.

Näin tulkitset osavuosikatsausta

Osavuosikatsausta tulkitessa sijoittajan kannattaa kysyä itseltään mm. seuraavia kysymyksiä.

Kehitys vertailukauteen verrattuna. Millainen raportoitu tulos oli verrattuna vertailukauden lukemiin? Onko trendi nouseva vai laskeva? Miten raportoitu ajanjakso on sujunut olosuhteisiin nähden?

Tulos verrattuna odotuksiin. Mitä analyytikot ja muut sijoittajat odottivat yrityksen tulokselta? Alittiko vai ylittikö tulos odotukset? Mitä kaikkea osakekurssiin on jo hinnoiteltu?

Johdon kommentit. Mitä kommentteja yrityksen johto antoi raportoidusta tuloksesta? Voiko rivien välistä lukea jotain? Millainen on ohjeistus tulevien kvartaalien osalta?

Osavuosikatsausta seuraava kurssireaktio on yleensä yhdistelmä raportoidun tuloksen vahvuudesta suhteessa odotuksiin, johdon kommenteista ja tulevaisuudennäkymistä. Usein markkina ei löydä uutta tasapainohintaa kovinkaan nopeasti, vaan osavuosikatsauksesta saatava tieto valuu osakekurssiin hiljalleen osavuosikatsausta seuraavien päivien aikana.

Tuloskauden loppuhuipennus

Q4-tuloskausi vetelee jo viimeisiään, mutta viikon aikana nähdään vielä muutamia mielenkiintoisia tulosjulkistuksia. Katso alta poiminnat viikon tulosraportoijista.

Maanantai 1.3.

Poikkeuksellisesti jo maanantaina saadaan mukavaa säpinää, kun Yhdysvalloissa mm. Zoom, NIO ja Lemonade julkistavat Q4-tuloksiaan. Alla olevaan taulukkoon on koottu analyytikkojen konsensusennusteita osakekohtaisen tuloksen ja liikevaihdon osalta sekä kasvuprosentit edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

YhtiöEPS-ennusteLiikevaihtoennuste
🇺🇸 Zoom$0.79 (+427 %)$811.77M (+331 %)
🇨🇳 NIO$-0.07$1.01B (+148 %)
🇺🇸 Lemonade$-0.64$19.12M
Taulukon tiedot poimittu Yahoo Financesta 26.2.2021.

Pörssin sulkeuduttua (USA): Zoom Video Communications, NIO, Lemonade, C3.ai

Tiistai 2.3.

Myös tiistaina on mielenkiintoinen tulospäivä, kun vuorossa ovat mm. Target, Nordstrom ja fuboTV. Alla olevaan taulukkoon on koottu analyytikkojen konsensusennusteita osakekohtaisen tuloksen ja liikevaihdon osalta sekä kasvuprosentit edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

YhtiöEPS-ennusteLiikevaihtoennuste
🇺🇸 Target$2.54 (+50 %)$27.42B (+17 %)
🇺🇸 Nordstrom$0.14 (-89 %)$3.60B (-21 %)
🇺🇸 fuboTV$-0.73$93.94M
Taulukon tiedot poimittu Yahoo Financesta 26.2.2021.

Ennen pörssin avausta (USA): Target, Kohl’s

Pörssin sulkeuduttua (USA): Nordstrom, fuboTV

Keskiviikko 3.3.

Kello 9.00: Herantis Pharma

Pörssin sulkeuduttua (USA): Snowflake

Torstai 4.3.

Ajankohta ei tiedossa: Avidly, Titanium

Ennen pörssin avausta (USA): Kroger

Pörssin sulkeuduttua (USA): Broadcom, Costco, Gap

Perjantai 5.3.

Kello 8.00: Stockmann

Kello 9.00: Gofore

Lue myös: Tuloskausi tarjoaa treidauspaikkoja

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit