Siirry pääsisältöön

Näin tulkitset osavuosikatsausta

Sijoittajalle tuloskausi tuo mahdollisuuden hyötyä osakekurssien liikkeestä, kun yhtiöiden tulokset ylittävät tai alittavat analyytikoiden ja muiden sijoittajien odotukset. Listasimme tähän kirjoitukseen vinkkejä osavuosikatsausten tulkintaan ja kurssiliikkeiden hyödyntämiseen.

Näin tulkitset osavuosikatsausta

Osavuosikatsausta tulkitessa sijoittajan kannattaa kysyä itseltään mm. seuraavia kysymyksiä.

Kehitys vertailukauteen verrattuna. Millainen raportoitu tulos oli verrattuna vertailukauden lukemiin? Onko trendi nouseva vai laskeva? Miten raportoitu ajanjakso on sujunut olosuhteisiin nähden?

Tulos verrattuna odotuksiin. Mitä analyytikot ja muut sijoittajat odottivat yrityksen tulokselta? Alittiko vai ylittikö tulos odotukset? Mitä kaikkea osakekurssiin on jo hinnoiteltu?

Johdon kommentit. Mitä kommentteja yrityksen johto antoi raportoidusta tuloksesta? Voiko rivien välistä lukea jotain? Millainen on ohjeistus tulevien kvartaalien osalta?

Osavuosikatsausta seuraava kurssireaktio on yleensä yhdistelmä raportoidun tuloksen vahvuudesta suhteessa odotuksiin, johdon kommenteista ja tulevaisuudennäkymistä. Usein markkina ei löydä uutta tasapainohintaa kovinkaan nopeasti, vaan osavuosikatsauksesta saatava tieto valuu osakekurssiin hiljalleen osavuosikatsausta seuraavien päivien aikana. Tämä voi tarjota aktiiviselle kaupankävijälle tilaisuuden hyötyä kurssiliikkeistä.

Lue myös: Tuloskausi tarjoaa treidauspaikkoja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit